Kipupolin kirous käynnin jälkeen

Kipupolin kirous käynnin jälkeen

Advertisement

Vierähtipä aikaa viime kirjoituksesta.

Mukanani ollut henkilö on kertonut kannabiksen lääkkeellisestä käytöstä käymänsä keskustelun vastaanottokäyntini yhteydessä 28.11. KYS:n kipupoliklinikalla erikoislääkäri Eeva Hallikainen-Pirskasen kanssa. Hän, Eeva, tuntee minut entuudestaan koska olen ollut hänen potilaansa monta kertaa, joskus jopa leikkauksen jälkeen, kun minua ei ole voitu siirtää heräämöstä osastolle. Syy: Hoitovirheen takia ehti kehittyä CRPS-hermokipuvaurio, johon jouduttiin etsimään lääkitystä puoli päivää. Lopulta itse ehdotin, voisiko jonkinlaista puudutusta kokeilla! Leikkaussalista tuli anestesialääkäri joka leikkauksissa on myös kipulääkärinä ja kipupumpulla asennetulla puudutuksella minut voitiin siirtää lopulta osastolle. Tähän liittyy monta asiaa jotka jätän tässä kertomatta – ei mieluisia sietämättömistä kivuista kärsivälle potilaalle – hoitajan suhtautuminen mm.

Mutta takaisin kipupolille. Minulle on kokeiltu kipulääkkeinä mm. oksikodoni, fentanyyli, buprenorfiini, Tramal, (Lyrica ja Gabapentin sekoittavat pään, ovat epilepsialääkkeitä)! Sitten Triptyl, Panacod, Burana 900 mg x3 on 2700 mg/vrk. Somadril comp-joka auttoi jonkin verran vaikeaan fibromyalgiaan mutta poistettiin löydettyjen vaarallisten sivuvaikutusten vuoksi käytöstä kokonaan. Lisäksi syväpuudutuspistoksia- eivät auttaneet. Leikkauksellakin on etsitty kipujen syytä.

Kipulääkkeeni ei ole riittävä, ja käynnin tarkoitus oli löytää parempi lääkitys. Mitään uutta ei ollut tarjolla eikä kannabiksesta saanut edes keskustella.

Toivottavasti jaksatte lukea vielä… Kipupoliklinikalla erikoislääkäri Eeva Hallikainen siunasi nykyisen lääkitykseni Panacod 500/30 x 6 / vrk joka voi jo vaurioittaa maksaa kun on muitakin mm. maksaa rasittavia lääkkeitä. Samoin ibuprofeiini (Burana) 900 mg/ 3xvrk on 2700 mg/vrk- joka voi vahingoittaa munuaisia ja aiheuttaa vatsahaavan. En kuitenkaan tietenkään käytä tällaisia määriä ja vatsani reagoi jo yhteen pilleriin kun lääkkeitä kaikkiaan n.50 synteettistä/vrk.

OxyContiniakin on aiemmin kokeiltu. 3 vrk leikkauksen jälkeen, yksin kotona ollessani heräsin yöllä outoon tunteeseen kun se aiheuttaa hengityslamaa ja pahimmassa tapauksessa kuoleman. Kipusairauksiini on monta eri syytä, mm. 2-vuotiaana kehittymässä olevan keskushermoston kivunsäätelyjärjestelmän pysyvä vaurio, kun kaaduin ullakolla olleelle kaupan lasitiskille niin että suolet tuli vatsaontelosta ulos.

Kipuihini on muitakin syitä, joten niiden hallintaan saaminen on luonnollisesti vaikeaa. Mutta se, ettei kannabiksesta voida puhuakaan on käsittämätöntä. Vaikeaan fibromyalgiaan on jo joillekin potilaille kirjoitettu kannabista lääkinnälliseen käyttöön ja hyvin tuloksin – kun siihen ei tähän asti ole mikään lääke auttanut.

Tämä on minun elämääni 24/7 ja teen minkä jaksan jotta edes joku jatkossa saisi helpotusta.

Ja nämä ovat ’vain’ kipusairauksiani, kaikkiaan minulla on n. 25 sairautta, mukaan lukien sydäninfarkti ja sydämen rytmihäiriö joka voi aiheuttaa kammiovärinän joka johtaa välittömästi sydänpysähdykseen. Lisäksi verisuonisairaus Raynaud’in syndrooma ja diabetes, joten pelkään jalkojeni amputaation uhkaavan jossain vaiheessa – toivottavasti ei. Selkäydinkanavan ahtauma voi aiheuttaa halvauksen ja leikkaus todennäköisesti vain pahentaisi kipujani.

Myös muita sairauksia: romahdin vakavaan masennukseen v. 2000. Tiedostin silloin lapsuudenaikaiset traumani- läksin päivystyksellisesti hakemaan apua. Kuopiosta ei löytynyt mutta KSKS- siis Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä kävin 9 vuotta suljetussa terapiaryhmässä ja se lähes pelasti henkeni. Vakavassa masennuksessa kuolleisuusprosentti n. 20 %.

Pointti on: kannabis lääkinnällisessä käytössä auttaisi moniin sairauksiini. Sitä en tällä hetkellä saa KYS:n kipupolilta eikä sitä tulla edes harkitsemaan.

Lämpimiä ajatuksia kaikille potilaille, myötäkärsiville omaisille ja muuten asiaa kannattaville. Älä jää yksin, meitä lähimmäisiä löytyy.

Aiheen rankkuudesta riippumatta – tai ehkä sen vuoksi, koska kohtalotovereita on, toivotan kaikille meille, jotka olemme potilaina, omaisina, läheisinä tai muuten asiassa mukana lämpimiä ajatuksia sekä jaksamista.

On hienoa, että on heitä, jotka jatkavat tätä raskasta polkua silloinkin, kun oma uskomme parempaan horjuu. Minulla se alkaa olla horjumaton Rakkaan poikani ansiosta. Tulossa on se, mitä me kärsimyksiemme keskellä ansaitsemme. Rakkaudella kaikille meille 💚Marja

Ps. Näistä kokemuksista, minun ja teidän, voi keskustella suljetussa SKL:n lääkekannabisasiaa eteenpäin vievässä FB-ryhmässä.

Avainsanat: , , , , , ,

Jyuni tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Kipupotilas ja monisairas työkyvyttömyyseläkkeellä oleva entinen KYS:in terveyssosiaalityöntekijä. Eli en siis ollut sossun luukulla vaan synnytysosastojen ja vastasyntyneiden teho-osastolla, selvittämässä vaikeita perhetilanteita.

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!