Kipupolin kirous käynnin jälkeen

Kipupolin kirous käynnin jälkeen

Vierähtipä aikaa viime kirjoituksesta.

Mukanani ollut henkilö on kertonut kannabiksen lääkkeellisestä käytöstä käymänsä keskustelun vastaanottokäyntini yhteydessä 28.11. KYS:n kipupoliklinikalla erikoislääkäri Eeva Hallikainen-Pirskasen kanssa. Hän, Eeva, tuntee minut entuudestaan koska olen ollut hänen potilaansa monta kertaa, joskus jopa leikkauksen jälkeen, kun minua ei ole voitu siirtää heräämöstä osastolle. Syy: Hoitovirheen takia ehti kehittyä CRPS-hermokipuvaurio, johon jouduttiin etsimään lääkitystä puoli päivää. Lopulta itse ehdotin, voisiko jonkinlaista puudutusta kokeilla! Leikkaussalista tuli anestesialääkäri joka leikkauksissa on myös kipulääkärinä ja kipupumpulla asennetulla puudutuksella minut voitiin siirtää lopulta osastolle. Tähän liittyy monta asiaa jotka jätän tässä kertomatta – ei mieluisia sietämättömistä kivuista kärsivälle potilaalle – hoitajan suhtautuminen mm.

Mutta takaisin kipupolille. Minulle on kokeiltu kipulääkkeinä mm. oksikodoni, fentanyyli, buprenorfiini, Tramal, (Lyrica ja Gabapentin sekoittavat pään, ovat epilepsialääkkeitä)! Sitten Triptyl, Panacod, Burana 900 mg x3 on 2700 mg/vrk. Somadril comp-joka auttoi jonkin verran vaikeaan fibromyalgiaan mutta poistettiin löydettyjen vaarallisten sivuvaikutusten vuoksi käytöstä kokonaan. Lisäksi syväpuudutuspistoksia- eivät auttaneet. Leikkauksellakin on etsitty kipujen syytä.

Kipulääkkeeni ei ole riittävä, ja käynnin tarkoitus oli löytää parempi lääkitys. Mitään uutta ei ollut tarjolla eikä kannabiksesta saanut edes keskustella.

Toivottavasti jaksatte lukea vielä… Kipupoliklinikalla erikoislääkäri Eeva Hallikainen siunasi nykyisen lääkitykseni Panacod 500/30 x 6 / vrk joka voi jo vaurioittaa maksaa kun on muitakin mm. maksaa rasittavia lääkkeitä. Samoin ibuprofeiini (Burana) 900 mg/ 3xvrk on 2700 mg/vrk- joka voi vahingoittaa munuaisia ja aiheuttaa vatsahaavan. En kuitenkaan tietenkään käytä tällaisia määriä ja vatsani reagoi jo yhteen pilleriin kun lääkkeitä kaikkiaan n.50 synteettistä/vrk.

OxyContiniakin on aiemmin kokeiltu. 3 vrk leikkauksen jälkeen, yksin kotona ollessani heräsin yöllä outoon tunteeseen kun se aiheuttaa hengityslamaa ja pahimmassa tapauksessa kuoleman. Kipusairauksiini on monta eri syytä, mm. 2-vuotiaana kehittymässä olevan keskushermoston kivunsäätelyjärjestelmän pysyvä vaurio, kun kaaduin ullakolla olleelle kaupan lasitiskille niin että suolet tuli vatsaontelosta ulos.

Kipuihini on muitakin syitä, joten niiden hallintaan saaminen on luonnollisesti vaikeaa. Mutta se, ettei kannabiksesta voida puhuakaan on käsittämätöntä. Vaikeaan fibromyalgiaan on jo joillekin potilaille kirjoitettu kannabista lääkinnälliseen käyttöön ja hyvin tuloksin – kun siihen ei tähän asti ole mikään lääke auttanut.

Tämä on minun elämääni 24/7 ja teen minkä jaksan jotta edes joku jatkossa saisi helpotusta.

Ja nämä ovat ’vain’ kipusairauksiani, kaikkiaan minulla on n. 25 sairautta, mukaan lukien sydäninfarkti ja sydämen rytmihäiriö joka voi aiheuttaa kammiovärinän joka johtaa välittömästi sydänpysähdykseen. Lisäksi verisuonisairaus Raynaud’in syndrooma ja diabetes, joten pelkään jalkojeni amputaation uhkaavan jossain vaiheessa – toivottavasti ei. Selkäydinkanavan ahtauma voi aiheuttaa halvauksen ja leikkaus todennäköisesti vain pahentaisi kipujani.

Myös muita sairauksia: romahdin vakavaan masennukseen v. 2000. Tiedostin silloin lapsuudenaikaiset traumani- läksin päivystyksellisesti hakemaan apua. Kuopiosta ei löytynyt mutta KSKS- siis Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä kävin 9 vuotta suljetussa terapiaryhmässä ja se lähes pelasti henkeni. Vakavassa masennuksessa kuolleisuusprosentti n. 20 %.

Pointti on: kannabis lääkinnällisessä käytössä auttaisi moniin sairauksiini. Sitä en tällä hetkellä saa KYS:n kipupolilta eikä sitä tulla edes harkitsemaan.

Lämpimiä ajatuksia kaikille potilaille, myötäkärsiville omaisille ja muuten asiaa kannattaville. Älä jää yksin, meitä lähimmäisiä löytyy.

Aiheen rankkuudesta riippumatta – tai ehkä sen vuoksi, koska kohtalotovereita on, toivotan kaikille meille, jotka olemme potilaina, omaisina, läheisinä tai muuten asiassa mukana lämpimiä ajatuksia sekä jaksamista.

On hienoa, että on heitä, jotka jatkavat tätä raskasta polkua silloinkin, kun oma uskomme parempaan horjuu. Minulla se alkaa olla horjumaton Rakkaan poikani ansiosta. Tulossa on se, mitä me kärsimyksiemme keskellä ansaitsemme. Rakkaudella kaikille meille 💚Marja

Ps. Näistä kokemuksista, minun ja teidän, voi keskustella suljetussa SKL:n lääkekannabisasiaa eteenpäin vievässä FB-ryhmässä.

Avainsanat: , , , , , ,

Kalle77, jebu55, Captainkidd ja 1 muu henkilö tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Kipupotilas ja monisairas työkyvyttömyyseläkkeellä oleva entinen KYS:in terveyssosiaalityöntekijä. Eli en siis ollut sossun luukulla vaan synnytysosastojen ja vastasyntyneiden teho-osastolla, selvittämässä vaikeita perhetilanteita.

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Iso respect sulle jebu kun oot ahkerasti bloggaillu! Jatka vaan samaan malliin, tuun jakamaan näitä Loharin some-kanavilla kyllä. Tällaista toimintaa…"
  16. toukokuuta 2019 kello 11:43
 • Tuomas Karhunen kirjoitukseen Asenteenmuutos!:
  "Hyvä ja ytimekäs kirjoitus! Voi kun ihmiset kuuntelisivat tällaista järjen ääntä enemmän sokean some-raivon sijaan..."
  16. toukokuuta 2019 kello 11:22
 • jebu55 kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "seuraa jebu55 blokia,lue ja opi.lisää tulee koko ajan."
  8. maaliskuuta 2019 kello 19:12
 • Luksi kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "https://www.kaninkolo.fi/epages/Kaninkolo-verkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories https://www.hamppu.net/forum/index.php Lukaise vähän alkeita ja opit tulkitsemaan mitä kasvi tarvitsee. Antaa oikean määrän valoa, ravinteita ja tietenkin rakkautta.…"
  14. helmikuuta 2019 kello 09:01
 • Jake kirjoitukseen Lääkekannabis kivun hoidossa:
  "Löytyykö kotikasvattajia joilta saisi neuvoja aloitukseen?"
  12. helmikuuta 2019 kello 14:28
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!