Hamppua helposti ja nopeasti autoflowereiden avulla

Hamppua helposti ja nopeasti autoflowereiden avulla

Autoflowerit ovat nykyisin suosittuja hampun kasvattajien keskuudessa. Nämä helppohoitoiset ja nopeasti valmistuvat lajikkeet tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia niin harrastelijoille kuin myös ammattimaisille kasvattajille.

Tässä artikkelissa perehdymme autoflowereiden ominaisuuksiin, etuihin ja siihen, kuinka niiden kasvatus eroaa normaaleista lajikkeista.

Mitä tarkoittaa autoflower?
Jotta hamppu alkaa kukkimaan, tarvitsee se normaalisti vähintään 12 tuntia pimeyttä vuorokaudessa. Autoflower lajikkeet sen sijaan alkavat kukkimaan automaattisesti tietyssä iässä eli ne eivät ole riippuvaisia valon muutoksista. Ne siirtyvät kukintavaiheeseen yleensä noin 3-4 viikkoa siementen itämisen jälkeen.

Autoflowerit eivät aina ole olleet parhaassa maineessa. Monilla on vielä muistissa ensimmäiset markkinoille tulleet autoflower lajikkeet, jotka olivat todella pienen kokoisia ja huonoa polttoa.

Nykyiset lajikkeet ovat kuitenkin täysin eri maata. Autoflowerit ovat jalostuksen myötä kehittyneet todella paljon viime vuosien aikana ja nykyisin saatavilla on monia erinomaisia laadukkaita vaihtoehtoja.

Kuinka autoflowerit eroavat normaaleista lajikkeista ja mitä etuja niillä on?
Automaattisen kukinnan lisäksi niillä on muitakin eroja verrattuna normaaleihin lajikkeisiin. Autoflowerit ovat nopeakasvuisia ja kompaktin kokoisia kasveja, jotka soveltuvat niin sisä- kuin ulkokasvatukseen.

Kasvunopeus
Autoflowereiden suurena etuna on niiden kasvunopeus. Siinä missä normilajikkeiden kasvatus siemenestä sadonkorjuuseen kestää keskimäärin noin 12-18 viikkoa, on autoflowereiden elinkaari huomattavasti lyhyempi, yleensä 8–12 viikon välillä.

Voit siis parhaassa tapauksessa kasvattaa jopa kaksi satoa autoflowereita samassa ajassa kun saisit yhden sadon normaaleista.

Kompakti koko
Autoflower lajikkeet ovat yleisesti melko pienikokoisia (myös poikkeuksia löytyy). Kompaktin koon puolesta ne sopivat ahtaisiin tiloihin, joissa tilaa on vähän käytössä. Autoflowereita voidaan sijoittaa myös normaaleiden lajikkeiden sekaan, jos kasvihuoneessa on ylimääräistä tyhjää tilaa käytettävissä.

Hyvillä tekniikoilla ja oikeilla lajikkeilla on autoflowereista kuitenkin mahdollista kasvattaa myös kookkaita, hyvän sadon tuottavia kasveja. Niiden kokoon vaikuttavia asioita ovat mm. lajike, valon määrä ja juuritila.

Soveltuvat ulkokasvatukseen
Suomessa kesäyöt ovat valoisia eikä pimeyttä juuri ole tarjolla. Tästä syystä autoflower on välttämätön ominaisuus, jos haluat kasvattaa kannabista Suomessa ulkona. Myös nopea kypsyminen on eduksi, sillä ne kerkiävät varmasti valmistumaan hyvissä ajoin ennen kosteita syyskelejä.

Autoflowerit pärjäävät hyvin vaatimattomissa olosuhteissa esimerkiksi parvekkeella tai takapihalla, eivätkä stressaannu “valosaasteesta”, jota edellä mainituissa paikoissa saattaa tulla keinotekoisista valonlähteistä (katuvalot yms). Niitä on myös helpompi kasvattaa naapureiden katseilta piilossa.

Vahvoja vastustuskykyisiä kasveja
Autoflowereiden jalostamisessa on käytetty hyväksi cannabis ruderalista, pohjoisen vaativissa olosuhteissa kehittynyttä ja villinä kasvavaa hamppulajia. Ruderalis perintönsä takia ne kestävät hyvin kylmyyttä ja tauteja sekä pärjäävät huonommassakin maaperässä.

Ne kasvavat hienosti hieman vaatimattomammissa olosuhteissa (esim. parvekkeella) ja tästä syystä soveltuvat erinomaisesti harrastelijoille, joilla ei ole mahdollisuutta tai mielenkiintoa panostaa kalliisiin laitteisiin.

One thought on “Hamppua helposti ja nopeasti autoflowereiden avulla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *