Hamppua helposti ja nopeasti autoflowereiden avulla

Hamppua helposti ja nopeasti autoflowereiden avulla

Autoflowerit ovat nykyisin suosittuja hampun kasvattajien keskuudessa. Nämä helppohoitoiset ja nopeasti valmistuvat lajikkeet tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia niin harrastelijoille kuin myös ammattimaisille kasvattajille.

Tässä artikkelissa perehdymme autoflowereiden ominaisuuksiin, etuihin ja siihen, kuinka niiden kasvatus eroaa normaaleista lajikkeista.

Mitä tarkoittaa autoflower?
Jotta hamppu alkaa kukkimaan, tarvitsee se normaalisti vähintään 12 tuntia pimeyttä vuorokaudessa. Autoflower lajikkeet sen sijaan alkavat kukkimaan automaattisesti tietyssä iässä eli ne eivät ole riippuvaisia valon muutoksista. Ne siirtyvät kukintavaiheeseen yleensä noin 3-4 viikkoa siementen itämisen jälkeen.

Autoflowerit eivät aina ole olleet parhaassa maineessa. Monilla on vielä muistissa ensimmäiset markkinoille tulleet autoflower lajikkeet, jotka olivat todella pienen kokoisia ja huonoa polttoa.

Nykyiset lajikkeet ovat kuitenkin täysin eri maata. Autoflowerit ovat jalostuksen myötä kehittyneet todella paljon viime vuosien aikana ja nykyisin saatavilla on monia erinomaisia laadukkaita vaihtoehtoja.

Kuinka autoflowerit eroavat normaaleista lajikkeista ja mitä etuja niillä on?
Automaattisen kukinnan lisäksi niillä on muitakin eroja verrattuna normaaleihin lajikkeisiin. Autoflowerit ovat nopeakasvuisia ja kompaktin kokoisia kasveja, jotka soveltuvat niin sisä- kuin ulkokasvatukseen.

Kasvunopeus
Autoflowereiden suurena etuna on niiden kasvunopeus. Siinä missä normilajikkeiden kasvatus siemenestä sadonkorjuuseen kestää keskimäärin noin 12-18 viikkoa, on autoflowereiden elinkaari huomattavasti lyhyempi, yleensä 8–12 viikon välillä.

Voit siis parhaassa tapauksessa kasvattaa jopa kaksi satoa autoflowereita samassa ajassa kun saisit yhden sadon normaaleista.

Kompakti koko
Autoflower lajikkeet ovat yleisesti melko pienikokoisia (myös poikkeuksia löytyy). Kompaktin koon puolesta ne sopivat ahtaisiin tiloihin, joissa tilaa on vähän käytössä. Autoflowereita voidaan sijoittaa myös normaaleiden lajikkeiden sekaan, jos kasvihuoneessa on ylimääräistä tyhjää tilaa käytettävissä.

Hyvillä tekniikoilla ja oikeilla lajikkeilla on autoflowereista kuitenkin mahdollista kasvattaa myös kookkaita, hyvän sadon tuottavia kasveja. Niiden kokoon vaikuttavia asioita ovat mm. lajike, valon määrä ja juuritila.

Soveltuvat ulkokasvatukseen
Suomessa kesäyöt ovat valoisia eikä pimeyttä juuri ole tarjolla. Tästä syystä autoflower on välttämätön ominaisuus, jos haluat kasvattaa kannabista Suomessa ulkona. Myös nopea kypsyminen on eduksi, sillä ne kerkiävät varmasti valmistumaan hyvissä ajoin ennen kosteita syyskelejä.

Autoflowerit pärjäävät hyvin vaatimattomissa olosuhteissa esimerkiksi parvekkeella tai takapihalla, eivätkä stressaannu “valosaasteesta”, jota edellä mainituissa paikoissa saattaa tulla keinotekoisista valonlähteistä (katuvalot yms). Niitä on myös helpompi kasvattaa naapureiden katseilta piilossa.

Vahvoja vastustuskykyisiä kasveja
Autoflowereiden jalostamisessa on käytetty hyväksi cannabis ruderalista, pohjoisen vaativissa olosuhteissa kehittynyttä ja villinä kasvavaa hamppulajia. Ruderalis perintönsä takia ne kestävät hyvin kylmyyttä ja tauteja sekä pärjäävät huonommassakin maaperässä.

Ne kasvavat hienosti hieman vaatimattomammissa olosuhteissa (esim. parvekkeella) ja tästä syystä soveltuvat erinomaisesti harrastelijoille, joilla ei ole mahdollisuutta tai mielenkiintoa panostaa kalliisiin laitteisiin.

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • OliverVax kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "секс порно видео смотреть онлайн [url=https://drochila.xyz/]ДРОЧИЛЛА[/url] порно фото анал секс [url=https://drochila.xyz/search/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5/]порно казахский сексуальна [/url] [url=https://mercedes-world.com/eq/mercedes-benz-eqt-teaser/comment-page-32#comment-37563]русские порно ролики смотреть онлайн[/url] [url=https://tehmet.su/comments#comment_616923]порно…"
  17. maaliskuuta 2022 kello 02:23
 • Everettciz kirjoitukseen Autoflowereiden kasvatuksessa huomioon otettavia asioita:
  "Официальный сайт Государственного Военного госпиталя Китая. Первый государственный военный госпиталь в Китае, получивший лицензию на прием иностранных граждан. Профессиональный коллектив…"
  16. maaliskuuta 2022 kello 23:27
 • MichaelImpab kirjoitukseen Autoflowereiden kasvatuksessa huomioon otettavia asioita:
  "Jaipur is the capital of India’s Rajasthan state. It evokes the royal family that once ruled the region and that,…"
  16. maaliskuuta 2022 kello 20:55
 • Ralphsmiff kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "Vietnam city capital of China [url=https://www.datanumen.com/pdf-repair/] city 5 [/url]"
  10. tammikuuta 2021 kello 11:38
 • JamesCig kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "Помощь Студентам [url=https://5-work.ru/samostoyatelnaya-rabota--semeynoe-pravo/]https://5-work.ru/samostoyatelnaya-rabota--semeynoe-pravo/[/url]"
  10. tammikuuta 2021 kello 06:12

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!