Indica vai Sativa

Indica vai Sativa

Indicat eivät kasva liian suuriksi ja niiden kukkimiskausi on lyhyempi. Indicoiden varret ovat paksuja ja vahvoja ja niiden lehdet ovat leveitä. Sativat puolestaan ovat monessa mielessä vastakohtia, sillä ne kasvavat nopeasti suuriksi laihalehtisiksi kasveiksi ja ne venyvät monesti, erityisesti kukkimisvaiheen aikana huomattavasti indicoita suuremmiksi. Lisäksi on olemassa erilaisia hybrideitä, jotka yhdistelevät sativan ja indican tyypillisiä puolia eri suhteissa. Niin indicat kuin sativatkin ovat hyviä valintoja, samoin kuin näiden hybridit, mutta aloittelijalle helpoimman tavan onnistuneeseen sadonkorjuuseen tarjoavat indicat.

Sativat voivat olla arvaamattomia ja saattavat kukkimivaiheessa jopa kolminkertaistaa kokonsa. Indicat saattavat venyä myös huomattavasti, jopa tuplata kokonsa, mutta niiden lopullinen koko on helpommin ennustettavissa. Tämä on luonnollisesti erittäin tärkeä aspekti silloin, kun kasvatus tapahtuu rajatussa tilassa. Indicat ovat täten helpompia kasvatettavia, eivätkä ne myöskään ole yhtä oikukkaita kasvatettavia kuin sativat. Indicat tuppaavat myös kestämään stressiä sativoita paremmin, mikä heijastuu helposti myös satoon. Tämän tiedon pohjalta suosittelenkin erityisesti pienemmissä tiloissa kasvattaville indicaan pohjautuvien lajikkeiden valintaan ensimmäiseen kasvatukseen.

En halua antaa kuvaa, että sativat ovat vaikeampia kasvatettavia, mutta jos haluat maksimoida onnistumisen todennäköisyyden, niin indicat ovat parempi vaihtoehto. Tulet huomamaan, että sinulle jää silti paljon valinnanvaraa. Nämä lajikkeiden valinnat ovat kuitenkin lopulta mielipidekysymyksiä, joten mene ja valitse lajike oman fiiliksesi mukaan, makuasioista on vaikea kiistellä.

Avainsanat:

Marja Kivelä tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!