Autoflowereiden kasvatuksessa huomioon otettavia asioita

Autoflowereiden kasvatuksessa huomioon otettavia asioita

Autoflowereiden kasvatus on pitkälti samanlaista kuin muidenkin hamppulajien, mutta myös eroja löytyy. Jotta niistä saataisiin paras mahdollinen hyöty irti on muutamia asioita, joista kasvattajan tulisi olla tietoinen ja ottaa huomioon.

Minimoi ylimääräinen stressi
Kasvunopeuden ja lyhyen elinkaaren takia autoflowereiden kanssa on tärkeää minimoida kaikki ylimääräinen kasvua hidastava stressi, koska kasveilla ei yksinkertaisesti ole aikaa palautua siitä. Liiallisen stressin alla nämä jäävät helposti todella pienikokoisiksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että latvominen, karsiminen yms. kannattaa suosiolla jättää väliin. Jos haluat vaikuttaa kasvien muotoon, ovat LST-tekniikat (Low Stress Training) eli esim. sitominen ja taivuttelu parempia vaihtoehtoa.

Jotkut latvovat autoflowereitakin hyvin tuloksin, mutta siitä, onko tämä riskien arvoista voidaan olla montaa mieltä.

Istuta suoraan lopulliseen astiaan
Autoflower siemenet kannattaa istuttaa suoraan lopulliseen astiaan, sillä kasvien siirtäminen ruukusta toiseen aiheuttaa niille turhaa stressiä. Jos kasvatat mullassa valitse siis heti alkuun riittävän suuret ruukut, johon siemenet istutat. Suositeltava koko noin 10-30 litran väliltä.

Ota huomioon, että juuritilalla on vaikutusta kasvien kokoon. Jos haluat isompia kasveja kokeile laittaa ne suurempaan ruukkuun.

Valojaksolla on merkitystä
Vaikka autoflowerit kukkivat, oli valojakso mikä hyvänsä, on valon määrällä kuitenkin merkitystä. Yleisesti ottaen pidemmällä valoisan jaksolla voidaan odottaa parempia tuloksia. Yleensä valoja suositellaan pitämään päällä vähintään 18 tuntia vuorokaudessa.

Monet suosivat 18/6 valojaksoa, niin että kasvit saavat myös hieman lepoa, kun taas osa pitää valoja kellon ympäri päällä. Mitään täydellistä tai parasta valojaksoa on mahdoton sanoa ja sinun on vain kokeiltava mikä kasveillesi parhaiten sopii.

Käytä lannoitteita maltilla
Autoflowerit eivät kaipaa suuria määriä ravinteita ja turhan voimakkaasti lannoitettu maaperä on niille haitaksi. Lannoitteita onkin suositeltavaa käyttää melko kevyesti ja erityisesti elinkaaren alkuvaiheessa on oltava varovainen.

Voit aloittaa pelkällä vedellä tai antaa todella pieniä määriä kasvuvaiheen lannoitteita (n. 1/8 annostelu ohjeesta määrästä). Kukintavaiheessakaan ne eivät yleensä kaipaa suuria määriä ravinteita. Kuten aina, tarkkaile miten kasvit reagoivat ravinteisiin ja anna niitä sen mukaan.

One thought on “Autoflowereiden kasvatuksessa huomioon otettavia asioita

  1. wonho [url=http://pbaconsult.com/ru/solutions/universal/upravlenie-informatsionnoy-bezopasnostyu/datanumen/data-recovery-and-file-undelete-software/]seungrichannel news asia[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *