Meksiko laillistaa kannabiksen lääkekäytön

Meksiko laillistaa kannabiksen lääkekäytön

Avainsanat: , ,

Meksikon senaatti äänesti eilen kannabiksen lääkekäytön laillistamisen puolesta ylivoimaisella enemmistöllä.

Senaattorit äänestivät laillistamisen puolesta äänin 98-7 ja esitys siirtyy nyt alemman edustajainhuoneen käsittelyyn. Joidenkin ryhmien mielestä uudistuksessa kannabis olisi tullut lisätä sallituksi hoitokeinoksi suurempaan määrään sairauksia. Kannattajien mukaan kyseessä on kuitenkin suuri edistysaskel.

Lakimuutos valtuuttaa terveysministeriön tekemään säännöstelykäytäntöjä kannabispohjaisten lääketuotteiden käytölle, maahantuonnille sekä valmistukselle. Muutoksen myötä myös kannabiksen kasvattaminen lääkekäyttöön tai tieteellisiin tarkoituksiin ei ole Meksikossa enää rangaistavaa.

Maan presidentti Enrique Peña Nieto ehdotti viime huhtikuussa lääkekannabiksen laillistamista ja aloitti samalla muutoksen Meksikon suhtautumisessa kannabikseen.

Presidentti Peña Nieton Institutional Revolutionary Partyn (PRI) senaattori Cristina Diaz sanoi laillistamisen olevan historiallinen muutos, joka ”luo pohjan maassamme kannabislääkkeiden kansalliselle tuotannolle pohjaavalle teollisuudelle.”

Vasemmistopuolue Democratic Revolution Partyn (PRD) senaattori Angélica de la Peña Gómez puolestaan sanoo, että senaatilla oli yksimielisyys siitä, että ”huumausainepolitiikassa on tehtävä jotain erilaista”, sillä kieltolaki ”on luonut paljon väkivaltaa, yli 100 000 kuolemaa ja järjestelmällisen ihmisoikeuksien rikkomisen.”

Pohjois-meksikolaisesta perheestä tuli viime vuonna lääkekannabiksen laillistamisen symboli, kun epilepsiaa sairastavan pikkutytön vanhemmat saivat luvan tilata kannabistuotteita ulkomailta vähentääkseen lapsensa päivittäisiä kohtauksia.

Toisessa oikeusjutussa viime marraskuussa maan ylin oikeus antoi neljälle meksikolaiselle luvan kasvattaa ja käyttää kannabista viihdekäyttöön.

Peña Nieto on ehdottanut, että kannabista saisi pitää hallussa ilman rangaistusta nykyisen 5 gramman sijaan 28 grammaa. Senaatti tulee tekemään asiasta erillisen esityksen.


Lähteet:
http://www.france24.com/en/20161214-mexican-senate-votes-legalize-medical-marijuana

http://www.themalaymailonline.com/features/article/mexican-senate-votes-to-legalise-medical-marijuana

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Ansaitut saavutukset

Sinun täytyy luoda Lohari-tunnukset nähdäksesi ansaitsemasi pisteet ja saavutukset

Oletko Kannabisliiton FB-ryhmästä? Lähetä kuittaus täällä olevalla kaavakkeella, niin saat pääsyn suljettuun ryhmään + rakenteilla olevaan jäsenosioon:

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!