Tutkimus: Kannabis saattaa parantaa naisten orgasmeja

Tutkimus: Kannabis saattaa parantaa naisten orgasmeja

Tietotoimisto Reutersin sekä brittiläisen The Independent -lehden mukaan Yhdysvalloissa tehty tutkimus, jossa noin kolmannes naisista käytti kannabista ennen seksiä, kertoo heidän kokeneensa suurempaa seksuaalista halukkuutta sekä parempia orgasmeja.

Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ennen seksiä kannabista käyttäneet naiset olivat kaksi kertaa todennäköisempiä kuvailemaan orgasmejaan “tyydyttäviksi” kuin naiset, jotka eivät käyttäneet kannabista ennen seksiä.

Sen lisäksi naiset, jotka ovat säännöllisiä kannabiksenkäyttäjiä, kokivat kaksi kertaa todennäköisemmin tyydyttäviä orgasmeja verrattuna kannabista satunnaisesti käyttäneisiin naisiin.

Tutkimuksen teki Saint Louis University School of Medicinen tri Becky Lynn kollegoineen. He mainitsivat, että tutkimuksia kannabiksen vaikutuksesta seksuaalisuuteen on vähän huolimatta siitä, että kannabis vaikuttaa aivojen kannabinoidireseptoreihin, jotka ovat kytköksissä seksuaalisiin toimintoihin.

Tutkimukseen osallistui 373 naista akateemisessa sairaalaklinikassa Saint Louisissa, Missourissa. Kaiken kaikkiaan 127 naista eli 37 prosenttia osallistuneista käytti kannabista ennen seksuaalisia aktiviteetteja. 52 prosenttia osallistuneista ei käyttänyt kannabista lainkaan ja 13 prosenttia käytti kannabista, mutta ei ennen seksiä.

Kannabiksen käyttö on ollut Yhdysvalloissa nousussa aikuisten keskuudessa, kun osavaltio toisensa perään laillistaa joko kannabiksen lääkekäytön, viihdekäytön tai molemmat.

NYU Langone Medical Centren kansanterveystutkija Joseph Palamar kommentoi tutkimusta sanoen: “Uutta tutkimuksessa on se, että siinä tutkitaan kannabista hyödyllisenä seksiin liittyen. Yleensä huumausaineita tutkitaan seksiin liittyen riskitekijöinä.

“Mielestäni tämä osoittaa, että ajat ovat muuttumassa.”

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *