Thaimaassa lakiehdotus sallisi kannabiksen kotikasvatuksen

Thaimaassa lakiehdotus sallisi kannabiksen kotikasvatuksen

Vuosi sitten Thaimaa laillisti lääkekannabiksen ja lääkekannabistutkimukset. Nyt maan johtavan koalition puolue on tehnyt lakiehdotuksen, joka sallisi thaimaalaisten kasvattaa kannabista kotonaan. Asiasta uutisoi tietotoimisto Reuters.

Maan terveysministeriön johdosta vastaavan koalition jäsenpuolue Bhumjaithain lainlaatija sanoo ehdotuksen sallivan kuusi kannabiskasvia per talous.

“Periaate on lääkekäytöllä, voit käyttää kannabista kotona lääkinnällisesti, mutta et voi polttaa sitä kaduilla”, Supachai Jaisamut kertoi Reutersille.

Lakiehdotus on suunniteltu kehittämään ja helpottamaan Thaimaan orastavaa lääkekannabisteollisuutta. Toimintaa valvomaan perustettava instituutio saisi ostaa, uuttaa ja maastaviedä kannabiskasvista saatavaa kannabidiolia eli CBD:tä.

Jos ehdotus saa tarpeeksi kannatusta hallituksessa, laki voitaisiin saada voimaan jo reilun puolen vuoden päästä.

Thaimaan nykylainsäädännön mukaan kannabiksen viihdekäyttöön liittyvästä hallussapidosta voi saada jopa kymmenen vuotta vankeutta.

Avainsanat: , , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!