Valitse Sivu

Thaimaassa lakiehdotus sallisi kannabiksen kotikasvatuksen

Thaimaassa lakiehdotus sallisi kannabiksen kotikasvatuksen

Vuosi sitten Thaimaa laillisti lääkekannabiksen ja lääkekannabistutkimukset. Nyt maan johtavan koalition puolue on tehnyt lakiehdotuksen, joka sallisi thaimaalaisten kasvattaa kannabista kotonaan. Asiasta uutisoi tietotoimisto Reuters.

Maan terveysministeriön johdosta vastaavan koalition jäsenpuolue Bhumjaithain lainlaatija sanoo ehdotuksen sallivan kuusi kannabiskasvia per talous.

“Periaate on lääkekäytöllä, voit käyttää kannabista kotona lääkinnällisesti, mutta et voi polttaa sitä kaduilla”, Supachai Jaisamut kertoi Reutersille.

Lakiehdotus on suunniteltu kehittämään ja helpottamaan Thaimaan orastavaa lääkekannabisteollisuutta. Toimintaa valvomaan perustettava instituutio saisi ostaa, uuttaa ja maastaviedä kannabiskasvista saatavaa kannabidiolia eli CBD:tä.

Jos ehdotus saa tarpeeksi kannatusta hallituksessa, laki voitaisiin saada voimaan jo reilun puolen vuoden päästä.

Thaimaan nykylainsäädännön mukaan kannabiksen viihdekäyttöön liittyvästä hallussapidosta voi saada jopa kymmenen vuotta vankeutta.

Avainsanat: , , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Mainos

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!