Michael J. Fox -säätiö lääkekannabistutkimusten kannalla

Michael J. Fox -säätiö lääkekannabistutkimusten kannalla

Culture Magazine uutisoi Michael J. Fox -säätiön (MJFF) kannattavan lääkekannabistutkimusten runsasta lisäämistä. Lisäksi säätiö tukee kolmea lääkekannabistutkimuksia helpottavaa lakialoitetta:

 • ”The Medical Cannabis Research Act of 2019” -aloite lisäisi läpi mennessään keinoja pääosin Parkinsonin tautia koskeville kannabistutkimuksille.
 • VA Medical Cannabis Research Act of 2019” puolestaan mahdollistaisi enemmän lääkekannabista veteraaneille.
 • The Expanding Cannabis Research and Information Act” uudelleenluokittelisi kannabiksen uudelleen liittovaltion tasolla.

Viime vuonna Michael J. Fox -säätiö lähetti kirjeen Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA:lle (U.S. Food & Drug Administration) ehdottaen hallitukselle kannabiksen uudelleenluokittelua. Viime kesäkuussa MJFF lähetti uuden kirjeen FDA:lle, ehdottaen kannabisluokitusten maailmanlaajuista uudistusta Maailman terveysjärjestö WHO:n (World Health Organization) kautta.

Vaikka kannabis on laillistettu useissa osavaltioissa sekä viihde- että lääkekäytössä, kasvilla on vieläkin liittovaltion Schedule I -luokitus, jonka mukaan sillä ei ole mitään lääkinnällistä käyttöä mutta sen väärinkäyttöpotentiaali on suuri.

Fox itse puhuu lääkekannabiksesta julkisuudessa harvemmin, mutta on osoittanut kannatusta kasvin uudelleenluokittelulle.

Michael J. Foxin Parkinsonin tauti diagnosoitiin vuonna 1991, jolloin hän oli vasta 29-vuotias ja suosittu Hollywood-näyttelijä. Vuonna 2000 Fox luopui näyttelemisestä oireiden pahentuessa. Hänet tunnetaan parhaiten 80-luvun Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogiasta, jossa hän oli pääosassa.

Avainsanat: , , ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • DetCam kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "Detonic критичен [url=https://colorectalsurgeonssydney.com.au/quick-enquiry/success?token=7tKCJu20ig-w60yIZFtnvQGTssL3A3agc3F_OAjokDU]Detonic Zusammensetzung colorectalsurgeonssydney.com.au[/url] b07655f https://ketogurudiet.ru/hypertension/detonic-prepodavane-2/"
  11. marraskuuta 2020 kello 10:17
 • GreeboOgg kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "На этом пока все, в будущем возможно буду пополнять список."
  7. marraskuuta 2020 kello 18:55
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!