Kieltolaki – paras tapa suhtautua huumeisiin?

Kieltolaki – paras tapa suhtautua huumeisiin?

Valtiolla ei tulisi olla mitään sananvaltaa ihmisten elintapoihin liittyen.
Voimme ostaa niin paljon alkoholia, tupakkaa ja roskaruokaa kuin suinkin pystymme.
Voimme kirjaimellisesti juoda, tupakoida ja syödä itsemme hengiltä. Tämä kaikki tapahtuu täysin laillisesti.
Mutta kannabista emme saisi käyttää vaikka siihen on mahdotonta kuolla.

Vuosikymmenien ajan kannabiksen käyttäjiä on pystytty leimaamaan milloin miksikin ja pitämään heitä hyvin mitättömänä marginaalina väestössä. Kuitenkin lähes miljoona suomalaista on kokeillut kannabista, joten käyttöä voidaan pitää jo aika yleisenä.
Onko siis kohtuullista että asiasta jota niin moni tekee, toiset joutuvat maksamaan loppuelämänsä ajan?

Maksumiehiksi eivät ole joutuneet pelkästään lainsäädännön luomat uhrit vaan myös valtio ja tätä kautta jokainen veronmaksaja. Tämä tarkoittaa sitä että kieltolaki koskettaa meitä jokaista, tahdoimme sitä tai emme. Eikö verovarojamme voitaisi kohdentaa muuhun kuin siihen että poliisi juoksee päivät pitkät rikkaruohojen perässä? Eikö meillä veronmaksajilla ole oikeus päättää mihin rahamme käytetään?

Minkään päihteen kieltolaki ei poista kysyntää. Poliisi tekee näyttäviä huumetakavarikkoja ja täsmäiskuja kannabiskasvattomoihin. Todellisuudessa on saatu takavarikoitua kymmenisen grammaa heikkolaatuista kannabiksen kukinnon ja lehden sekoitusta ja kasvattamossa on kokonaista kaksi kasvia.
Lehdistöt tarttuvat näihin kuola suupielestä valuen ja väärentelevät asioita mielensä ja toimittajan ennakkoasenteiden mukaan.
Näin kansa saadaan uskomaan kieltolain toimivuuteen ja poliisin toimet oikeutetaan.

Kieltolaki on luonut hedelmällisen pohjan myös korruptiolle. Aarnion myymää hasista saattaa vieläkin hyvällä tuurilla löytää pääkaupunkiseudulla. Miten kansa voi luottaa siihen että poliisi suojelee heitä eikä omia intressejään?

Yksi naurettavimpia kieltolain puolustukseen käytettyjä argumentteja onkin huoli lapsista ja nuorista. Kuka tällä hetkellä valvoo kannabiskauppaa ja ikärajojen noudattamista? Aivan.

Kieltolain kumoaminen onkin aloitettu yllättävältä suunnalta, sieltä mistä se on alunperin levinnytkin. Yhdysvalloissa useat osavaltiot ovat jo laillistaneet kannabiksen ja keräävät verovaroja sen myynnistä. Aivan kuten alkoholituotteista.

Vielä lopuksi tahtoisin kertoa laman riepottelemalle kansalle;  Niin kauan kuin opimme virheistämme, on toivoa näkyvissä. Mitä pikemmin, sen parempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *