Muutokset kannabislaeissa yhteydessä nuorten käytön vähenemiseen

Muutokset kannabislaeissa yhteydessä nuorten käytön vähenemiseen

Paul Armentano, NORMLin apulaisjohtaja
13.6.2016

Tilastollinen analyysi CDC:n vuoden 2015 nuorten riskikäytöskyselystä osoittaa, että kannabiksen käyttöä säätelevien lakien hyväksyminen ei ole lisännyt nuorten kannabiksen käyttöä. CDC:n tietojen mukaan kannabista kokeilleiden lukiolaisten osuus laski arvioidusta 43 prosentista vuonna 1995 alle 39 prosenttiin vuonna 2015. Niiden nuorten osuus, jotka ovat hiljattain käyttäneet kannabista (määritelty niin, että on käyttänyt kannabista viimeisen 30 päivän aikana) myös väheni 25 prosentista vuonna 1995 alle 22 prosenttiin vuonna 2015.

Tänä ajanjaksona 24 osavaltiota sääti potilaiden lääkekannabiskäytön sallivat lait ja neljä osavaltiota sääti lait, jotka mahdollistavat kaupallisen tuotannon ja kannabiksen myynnin kaikille aikuisille.

Nuorten riskikäytöskyselyn tulokset ovat linjassa useiden muiden tutkimusten kanssa – kuten tämän, tämän, tämän, tämän, tämän, tämän, tämän, tämän, tämän ja tämän tutkimuksen – osoittaen, että muutokset kannabiksen laillisessa asemassa eivät liity nuorten käytön lisääntymiseen.


Käännetty NORMLin apulaisjohtaja Paul Armentanon 13.6.2016 julkaisemasta kirjoituksesta:
http://blog.norml.org/2016/06/13/cdc-changes-in-state-marijuana-laws-associated-with-declining-teen-use

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *