Meksikon presidentti ei osallistu YK:n UNGASS-kokoukseen

Meksikon presidentti ei osallistu YK:n UNGASS-kokoukseen

Avainsanat: , , , ,

Meksikon presidentti Peña Nieto ei osallistu 19.4. alkavaan YK:n UNGASS 2016 -yleiskokoukseen. Tämä on iso yllätys sillä juuri Meksiko oli Guatemalan ja Kolumbian kanssa alullepanemassa pyyntöä siitä että kokous pidettäisiin vuoden 2019 sijaan kolme vuotta aiemmin.

UNGASS:iin osallistuvaa Meksikon lähetystöä johtaa nyt maan ulkoministeri Claudia Ruiz Massieu, joka puhui asiasta lehdistölle aiemmin tällä viikolla Saksassa:

”Meksiko tulee osallistumaan yleiskokoukseen kuten muutkin maat,” Ruiz Massieu sanoi. ”Meksiko tulee tekemään kantansa selväksi päättäväisesti ja selkeästi.”

Meksikolla on ilmeinen ongelma huumekartellien kanssa ja maan hallituksella on suuri motiivi muuttaa huumepolitiikkaansa. Meksikon hallituksen vuosikymmen sitten aloittama huumesota kartelleja vastaan on vaatinut jo yli 100 000 ihmisen hengen.

Ensi viikolla järjestettävä UNGASS 2016 on YK:n yleiskokouksen erityisistunto joka pidetään New Yorkissa. UNGASS:in aiheena on maailmanlaajuisen huumepolitiikan muuttaminen rankaisulinjasta kohti ihmisoikeuksien kunnioittamista ja päihdeongelmaisten hoitamista. Suomen edustaja on Suomen Itävallan suurlähettiläs Katja Pehrman ja Suomi tulee toimimaan suurimmaksi osaksi kuulijan roolissa.

Onko tämä merkki järjestäytyneen huumerikollisuuden mahdista ja vaikutusvallasta? Suomessakin kannabiksen laillistaminen on ajankohtaisempi asia kuin koskaan; vielä pystyisimme saamaan kannabiskaupan valtion valvontaan ja ohjaamaan rahaliikenteen uusiksi verotuloiksi, pois järjestäytyneen rikollisuuden käsistä.

Kirjoittaja: Tuomas Karhunen

Lähteet:
https://news.vice.com/article/the-mexican-president-is-going-to-skip-the-big-un-meeting-on-drugs

https://www.tni.org/en/article/ungass-2016-watershed-event-or-wasted-opportunity

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Viikon kysymys

Ketkä valehtelevat Suomessa kannabiksesta eniten?
Kysymys voimassa loppuviikon, tulokset nähtävillä ensi viikon ajan.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneita

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!