Nuorten kannabiksenkäyttö laskussa Coloradossa

Nuorten kannabiksenkäyttö laskussa Coloradossa

Kannabiksen käyttö nuorten keskuudessa on laskussa Coloradossa lääkekannabiksen säännöstelyn tultua käyttöön.

Yhdysvaltain liittovaltion hallituksen Sairauksien kontrolloinnin keskuksen ja Ehkäisevän nuorten riskikäyttäytymisen valvonnan arviointikeskuksen mukaan, sen jälkeen kun HB10-1284 (Coloradon historiallinen ehdotus lääkekannabiksen laillisesta sääntelystä) hyväksyttiin, kannabiksen käyttö lukioikäisten keskuudessa on pudonnut 24,8 prosentista 22 prosenttiin.

Vuoden 2011 raporttia voi tarkastella tästä ja vuoden 2009 raporttia tästä. Nämä tulokset ovat yhteneviä professori Mark Andersonin vasta julkistaman raportin kanssa, joka osoittaa ettei ole mitään havaittavaa yhteyttä siitä, että nuorten kannabiksenkäyttö olisi lisääntynyt osavaltioiden lääkekannabiksen laillistamisen myötä.

Itse asiassa tutkimustulokset osoittavat, että nuorten kannabiksen käyttömäärät Coloradossa ovat hieman kansallista keskiarvoa matalammat.

Vaikka jotkut tahot ovat raportoineet kasvaneista huumeisiin liittyvistä erottamisista Coloradon lukioissa, vaikuttaa siltä että nämä erotukset korreloivat paremminkin kouluviranomaisten innokkaan puuttumisen kanssa kuin todellisella kannabiksen käytön kasvulla.

Myös CDC:n tekemässä kyselytutkimuksessa todettiin seuraavaa: huomattavasti useammat teinit USA:ssa käyttävät ennemmin kannabista kuin tupakkaa. Kansallisella tasolla hieman yli 23 % lukioikäisistä kertoi käyttäneensä kannabista viimeisimän kuukauden aikana, kasvaen vuodesta 2009 jolloin vastaava luku oli 20,8 %. Samaan aikaan 18,1 % kertoi viimeisimmän kuukauden aikana käyttäneensä tupakkaa, luvun oltua 19,5 % vuonna 2009.

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet että tupakan käyttö ja saatavuus, jotka nousivat jyrkästi 1990-luvun alussa, ovat alkaneet tasaisesti laskemaan pian sen jälkeen kun vuonna 1995 otettiin käyttöön ”We Card” –ohjelma. Tämä ohjelma piti sisällään uudistetun velvoitteen tupakan tiukasta myyntikiellosta nuorille.

Suomessakin asettamalla kannabis tiskin takaa ostettavaksi ja ikärajalliseksi, eli tarkan valvonnan alaiseksi, alaikäisten olisi entistä hankalampaa päästä käsiksi kannabikseen.

Kääntänyt: Joni Heikkilä

Alkuperäinen artikkeli:
http://sensiblecolorado.org/marijuana-use-down-among-teens-in-colorado-since-regulations-took-effect/

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!