Kannabis auttaa Alzheimerin taudin loppuvaiheeseen

Kannabis auttaa Alzheimerin taudin loppuvaiheeseen

Alzheimerin tauti on Suomen yleisin dementiaa aiheuttava parantumaton sairaus, jota sairastaa arviolta 70 000 suomalaista. Lääketeollisuus ei ole keksinyt parannuskeinoa, ja tuttuun “Big Pharma” -tapaan oireita vähentävät lääkkeet aiheuttavat pahoja sivuvaikutuksia.

Apu saattaa löytyä sen sijaan luonnosta.

Keskipitkän ketjun triglyseridit eli MCT-öljy jota saadaan mm. kookosrasvasta, saa kehon tuottamaan ketoaineita jotka antavat energiaa aivoille ja siten MCT-öljy auttaa aivojen aineenvaihdunnan häiriöissä.

Myös kiinalaisen ja Ayurveda-lääketieteen käyttämistä yrteistä on tautiin apua, mutta nyt tiede on löytämässä uuden luonnonlääkkeen Alzheimerin taudin hoitoon: kannabiksen.

Anekdoottinen todiste puhuu kannabiksen puolesta

Myöhäisvaiheen Alzheimer-potilaat tarvitsevat usein laitoshoitoa ja heidän auttamisensa on haastavaa.

Erään Alzheimerin tautia sairastaneen naisen tytär kertoo omaishoitajana kokemuksia lääkekannabiksen käytöstä sairauden hoidossa. Hän sai erittäin huonokuntoisen äitinsä hoidettavaksi kotiinsa Oregoniin. Prognoosi oli kuusi kuukautta elinaikaa.

Iäkäs äiti ei ollut sen tyylinen ihminen, joka käyttäisi vaihtoehtohoitoja tai söisi orgaanista ruokaa tai lisäravinteita. Alzheimerin taudin lisäksi hänellä oli paljon muita sairauksia johon hän söi paljon lääkkeitä. Itsevalmistetut orgaaniset ateriat sekä kannabis saivat kuitenkin aikaan erittäin positiivisia tuloksia.

Kannabiksen avulla äidin kognitiiviset kyvyt paranivat merkittävästi ja hänestä tuli paljon sosiaalisempi ja yhteistyöhaluisempi, aiemman Alzheimer-taudinkuvalle tutun vihaisuuden sekä epäsosiaalisen ja asiattoman käytöksen sijaan.

Hoitajan äiti nukkui pois 83 vuoden iässä rauhallisesti ja tyttärensä rakastavassa seurassa. Lyhyesti sanoen, Alzheimerin taudin loppuvaihe oli paljon siedettävämpi ja potilas oli parempikuntoisempi kannabiksen ansiosta.

Tieteellinen tutkimus tukee tätä tarinaa

Vuonna 2013 Espanjassa tehtiin “CB2 cannabinoid receptor agonist ameliorates Alzheimer-like phenotype in A[beta]PP/PS1 mice” -niminen in vivo -tutkimus.

Tutkimuksessa todettiin, että CB2-kannabinoidireseptorit vaikuttavat käänteisesti useisiin Alzheimerin taudin tekemiin muutoksiin, kuten muisti- ja oppimishäiriöt, hermotulehdus, oksidatiiviseen stressiin liittyvät vauriot ja tau-proteiinin hyperfosforylaatio.

Tämä ei ole ainoa uusi Alzheimer-tutkimus, joka on tuottanut samanlaisia tuloksia. Sarasotassa, Floridassa sijaitseva Roskamp-instituutti on todistanut kannabiksen toimivuuden Alzheimerin taudin hoidossa, ilman nykylääkkeille tyypillisiä haittavaikutuksia.

Myös Ohion osavaltion yliopiston (OSU) ja NeuRA:n (Neuroscience Research Australia) tekemissä tutkimuksissa on saatu samankaltaisia tuloksia kannabiksen toimivuuden suhteen.

OSU:n neurotieteen professori Gary Wenk kertoi TIME-lehdelle:

“Yli 25 vuoden ajan olen yrittänyt löytää lääkettä, joka vähentäisi aivojen tulehdusta ja palauttaisi kognitiivisia toimintoja rotilla; kannabinoidit ovat ensimmäinen ja ainoa löytämäni toimiva lääke.”

Wenk sanoi myös: “Uskon että käsitykset tästä lääkkeestä ovat muuttumassa ja tulevaisuudessa ihmiset eivät tule pelkäämään sitä niin paljon.”

Onneksemme hän on oikeassa.


Lähde: healthycures.org

Tuomas Karhunen

2 thoughts on “Kannabis auttaa Alzheimerin taudin loppuvaiheeseen

  1. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here.
    I did however expertise some technical points using this website, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly.
    I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but
    slow loading instances times will sometimes affect your placement in google
    and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.

    Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content.
    Make sure you update this again very soon..

    Lista escape room

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *