Kannabis voi auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Kannabis voi auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Advertisement

Kun tekaistut kauhukuvat kannabiksen vaaroista pikkuhiljaa hälvenevät, samaan aikaan uusi tutkimustieto nousee luomaan uutta, todellisuuteen ja lääketieteelliseen tutkimukseen pohjaavaa mielikuvaa kannabiksesta.

Kannabis vaikuttaa ihmiskehossa olevan homeostaattisen säätelyjärjestelmän kautta. Tätä järjestelmää kutsutaan endokannabinoidijärjestelmäksi. Tutkijat kertovat, että tietyillä kannabiksessa olevilla kannabinoideilla (kuten THC ja CBD) voi olla merkittäviä hyötyjä bipolaarisen oireyhtymän mielialojen tasaamisessa.

Tutkimukset osoittavat että tietyissä olosuhteissa THC voi vähentää ahdistusta ja masennusta, joka johtaa esim. kipu-, MS-tauti- ja syöpäpotilailla mielialan ja yleisen hyvinvoinnin nousuun.

CBD puolestaan toimii vasta-aineena isojen THC-annosten psykoaktiiviselle vaikutukselle ja voi myös vähentää ahdistusta ja joidenkin sairauksien aiheuttamia kouristuksia.

Useat viimeaikaiset tutkimukset aiheesta ovat tuoneet keskusteluun mielenkiintoisia uusia havaintoja. Norjassa Oslon yliopiston tutkijat julkaisivat tutkimuksen jossa tutkittiin 133 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön sairastunutta ihmistä. Potilaat jotka käyttivät kannabista säännöllisesti, suoriutuivat sanallisista kokeista sekä oppimiskokeista toisia potilaita paremmin (oppimiskokeissa ero ei ollut tilastollisesti merkittävä).

New Yorkilaisen Zucker Hillside Hospitalin tutkimuksessa säännöllinen kannabiksen käyttö yhdistettiin parempaan huomiokykyyn, prosessointinopeuteen ja muistiin niiden 200 bipolaari-potilaan kesken joita tutkittiin yli yhdeksän vuoden ajan.

Mutta kuten tiedämme: kannabis ei sovi kaikille. International Mood Disorders Research Centerin Espanjassa tekemä tutkimus osoittaa, että joillakin maanis-depressiivisillä potilailla kannabiksen käytön lopettaminen maanisen tai hypomaanisen jakson aikana voi parantaa päivittäisiä toimintoja.

Kaiken kaikkiaan nämä tutkimukset osoittavat, että kannabis voi parantaa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän potilaan kognitiivisia toimintoja ja elämänlaatua.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 1.4.2016 julkaistusta artikkelista:
http://marijuanaworldnews.com/study-shows-cannabis-significantly-beneficial-for-bipolar-disorder/

Avainsanat: , , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

2 kommenttia kirjoitukseen "Kannabis voi auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön"

avatar
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
jay
Vieras
Itse olen käyttänyt kannabista yli 20 vuotta juurikin bipolaari-oireyhtymän hoitoon. Minulla kannabis tasoittaa sekä matalia että korkeita. Vakavissa matalissa se piristää, parantaa ruokahalua ja vähentää erittäin merkittävästi ahdistusta. Vakavassa hypomaniassa se rauhoittaa, vähentää vaarallista impulsiivisuutta ja oikeastaan pitelee minua sekoilemasta aivan totaalisesti. Hypomaniassa myös keskittymiskyky on koetuksella ja kannabis auttaa minua keskittymään, mikä mahdollistaa kilpailukykyisen sosiaalisen presenssin, töiden teon ja ihmissuhteiden ylläpidon. Kannabis parantaa nimenomaan kognitiivista suorituskykyä minun bipollani. On helpompi keskittyä, on helpompi nähdä asioita eri perspektiivistä ja siten paremmin moderoida omaa käytöstä, tunnetiloja ja yleistä sielunmaisemaa. Siitä on ollut minulle *erittäin paljon apua* Juuri nämä itsekontrollit ja itsesäätely… Lue lisää »

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!