Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Ohion kuvernööri John Kasich allekirjoitti keskiviikkona lääkekannabiksen laillistavan lakiesityksen, ja tämän myötä Ohiosta tuli Yhdysvaltain 25. kannabiksen lääkekäytön laillistanut osavaltio.

Kuvernööri Kasich ei etukäteen kertonut, kannattaako hän laillistamista vai ei. Hän oli ainoastaan varovaisesti todennut kannattavansa lääkäreiden suosituksia ja haluavansa auttaa sairauksista kärsiviä lapsia. Lopulta hän allekirjoitti uuden lain, joka astuu voimaan 90 päivän kuluttua.

Lääkekannabista odottavat potilaat joutuvat kuitenkin vielä odottamaan, sillä lakiesityksessä on useita vaiheita joiden tulee tapahtua ennen osavaltion lääkekannabisohjelman perustamista. Tuleva laki ei salli kannabiksen polttamista tai kotikasvatusta, mutta kolmen kuukauden päästä tietyt kriteerit täyttävät potilaat – kuten kipupotilaat – saavat kuitenkin jo hakea lääkekannabista toisista osavaltioista Ohioon lääkekäyttöä varten.

Osavaltion oma lääkekannabisohjelma luo Ohioon infrastruktuurin kannabiksen kasvatuksen, käsittelyn, testaamisen ja myymisen suhteen. Ohjelma tulee käyttöön kaikessa kokonaisuudessaan noin kahdessa vuodessa.

Ohio ei todennäköisesti tule jäämään tänä vuonna viimeiseksi osavaltioksi, jossa kannabiksen lääke- tai viihdekäytön laillistaminen etenee. Muun muassa Kaliforniassa kaavaillaan marraskuuksi täyden laillistamisen kattavaa lakialoitetta.


Lähteet:
http://www.cincinnati.com/story/news/politics/2016/06/08/john-kasich-just-legalized-medical-marijuana-ohio-now-what/85499176/

http://abcnews.go.com/US/wireStory/ohio-latest-state-legalize-medical-marijuana-39721556

http://www.vox.com/2016/6/9/11893316/ohio-medical-marijuana-kasich

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *