Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Ohion kuvernööri John Kasich allekirjoitti keskiviikkona lääkekannabiksen laillistavan lakiesityksen, ja tämän myötä Ohiosta tuli Yhdysvaltain 25. kannabiksen lääkekäytön laillistanut osavaltio.

Kuvernööri Kasich ei etukäteen kertonut, kannattaako hän laillistamista vai ei. Hän oli ainoastaan varovaisesti todennut kannattavansa lääkäreiden suosituksia ja haluavansa auttaa sairauksista kärsiviä lapsia. Lopulta hän allekirjoitti uuden lain, joka astuu voimaan 90 päivän kuluttua.

Lääkekannabista odottavat potilaat joutuvat kuitenkin vielä odottamaan, sillä lakiesityksessä on useita vaiheita joiden tulee tapahtua ennen osavaltion lääkekannabisohjelman perustamista. Tuleva laki ei salli kannabiksen polttamista tai kotikasvatusta, mutta kolmen kuukauden päästä tietyt kriteerit täyttävät potilaat – kuten kipupotilaat – saavat kuitenkin jo hakea lääkekannabista toisista osavaltioista Ohioon lääkekäyttöä varten.

Osavaltion oma lääkekannabisohjelma luo Ohioon infrastruktuurin kannabiksen kasvatuksen, käsittelyn, testaamisen ja myymisen suhteen. Ohjelma tulee käyttöön kaikessa kokonaisuudessaan noin kahdessa vuodessa.

Ohio ei todennäköisesti tule jäämään tänä vuonna viimeiseksi osavaltioksi, jossa kannabiksen lääke- tai viihdekäytön laillistaminen etenee. Muun muassa Kaliforniassa kaavaillaan marraskuuksi täyden laillistamisen kattavaa lakialoitetta.


Lähteet:
http://www.cincinnati.com/story/news/politics/2016/06/08/john-kasich-just-legalized-medical-marijuana-ohio-now-what/85499176/

http://abcnews.go.com/US/wireStory/ohio-latest-state-legalize-medical-marijuana-39721556

http://www.vox.com/2016/6/9/11893316/ohio-medical-marijuana-kasich

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!