Puolan parlamentti äänesti ”kyllä” kannabiksen lääkekäytölle

Puolan parlamentti äänesti ”kyllä” kannabiksen lääkekäytölle

Puolan parlamentin alahuone Sejm on ylivoimaisella enemmistöllä hyväksynyt lain, joka sallii lääkekannabiksen ja kannabisvalmisteiden käytön sairauksien hoidossa. 440 parlamentin jäsentä äänesti ’kyllä’, kaksi jäsentä äänesti ’ei’ ja yksi jäsen pidättyi ottamasta kantaa.

Luonnos tehtiin Club Kukiz’15 -nimisen puolueeksi rekisteröimättömän oikeisto-oppositioliikkeen taholta. Liikettä johtaa punk-rokkari Pawel Kukiz. Ensimmäinen luonnos olisi sallinut mm. vakavasti sairaiden epileptikkolasten vanhempien kasvattaa itse kannabiskasvinsa lastensa lääkkeeksi.

Luonnosta kuitenkin muuteltiin ja lopullinen laki sallii ainoastaan apteekkien valmistaa ja myydä kannabista potilaille, lääkärin reseptillä. Raaka kannabiksen kukinto tuodaan sen sijaan ulkomailta. Puolalainen Civic Platform -niminen puolue vaatii asiaan muutosta sanoen, että Puolan tulee tuottaa itse oma lääkekannabiksensa maahantuonnin sijasta.

Samaa mieltä maahantuonnin suhteen on myös suosittu räppääjä, itsenäinen parlamentin jäsen Peter Liroy-Marzec, joka oli mukana valmistelemassa uutta lakia. Hänen mukaansa laillisen kannabisteollisuuden myötä Puolaan syntyisi uusia tulonlähteitä ja Puolasta tulisi itsenäisempi energian suhteen.

Uusi laki menee vielä senaatin hyväksyttäväksi ennen täytäntöönpanoa.


Lähde: Drogriporter.hu

Avainsanat: , , , ,

Kalle77, Mica Stenroos ja lumikko tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!