Puolan parlamentti äänesti “kyllä” kannabiksen lääkekäytölle

Puolan parlamentti äänesti “kyllä” kannabiksen lääkekäytölle

Puolan parlamentin alahuone Sejm on ylivoimaisella enemmistöllä hyväksynyt lain, joka sallii lääkekannabiksen ja kannabisvalmisteiden käytön sairauksien hoidossa. 440 parlamentin jäsentä äänesti ‘kyllä’, kaksi jäsentä äänesti ‘ei’ ja yksi jäsen pidättyi ottamasta kantaa.

Luonnos tehtiin Club Kukiz’15 -nimisen puolueeksi rekisteröimättömän oikeisto-oppositioliikkeen taholta. Liikettä johtaa punk-rokkari Pawel Kukiz. Ensimmäinen luonnos olisi sallinut mm. vakavasti sairaiden epileptikkolasten vanhempien kasvattaa itse kannabiskasvinsa lastensa lääkkeeksi.

Luonnosta kuitenkin muuteltiin ja lopullinen laki sallii ainoastaan apteekkien valmistaa ja myydä kannabista potilaille, lääkärin reseptillä. Raaka kannabiksen kukinto tuodaan sen sijaan ulkomailta. Puolalainen Civic Platform -niminen puolue vaatii asiaan muutosta sanoen, että Puolan tulee tuottaa itse oma lääkekannabiksensa maahantuonnin sijasta.

Samaa mieltä maahantuonnin suhteen on myös suosittu räppääjä, itsenäinen parlamentin jäsen Peter Liroy-Marzec, joka oli mukana valmistelemassa uutta lakia. Hänen mukaansa laillisen kannabisteollisuuden myötä Puolaan syntyisi uusia tulonlähteitä ja Puolasta tulisi itsenäisempi energian suhteen.

Uusi laki menee vielä senaatin hyväksyttäväksi ennen täytäntöönpanoa.


Lähde: Drogriporter.hu

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *