Washington ja Kalifornia varautuvat puolustamaan laillista kannabista Trumpin hallinnolta

Washington ja Kalifornia varautuvat puolustamaan laillista kannabista Trumpin hallinnolta

Viime torstaina Valkoisen talon lehdistösihteeri Sean Spicer vihjaili liittovaltion kannabiskieltolain maanlaajuisesta ”laajemmasta täytäntöönpanosta”, joka koskisi myös kannabiksen jo laillistaneita osavaltioita.

Washingtonin sekä Kalifornian yleiset syyttäjät vannovat puolustavansa osavaltioiden laillista kannabista liittovaltion väliintuloa vastaan. Myös Washingtonin kuvernööri, Yhdysvaltain laillinen kannabisteollisuus ja useat laillistamista ajavat järjestöt ovat reagoineet Trumpin hallinnon mahdolliseen väliinpuuttumiseen.

Washingtonin osavaltion yleinen syyttäjä Bob Ferguson totesi haastattelussa: ”Tulen vastustamaan kaikkia Trumpin hallinnon pyrkimyksiä mitätöidä äänestäjien tahto Washingtonin osavaltiossa.”

Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee sen sijaan sanoi aiemmin helmikuussa, että tätä taistelua presidentti Trumpin ja hänen hallintonsa ei kannattaisi aloittaa. Inslee toteaa: ”He tulisivat olemaan historian väärällä puolella.”

Kalifornian yleinen syyttäjä Xavier Becerra puolestaan sanoo, että hän on valmis suojelemaan äänestäjien oikeuksia. ”Olen vannonut valan pitääkseni Kalifornian lakeja yllä”, Becerra sanoi torstaina Spicerin lehdistötilaisuuden jälkeen. ”Jos liittovaltion taholta seuraa toimenpiteitä, vastaan niihin asiaankuuluvalla tavalla suojellakseni Kalifornian etuja.”

Kalifornian lääkekannabisviraston (California Bureau of Medical Cannabis Regulation) puhemies Alex Traverso ei anna uhkakuvien häiritä viraston toimintaa: ”Kunnes näemme jonkin sortin virallisen suunnitelman liittovaltion hallituksen taholta, etenemme [laillisen kannabiksen suhteen] täyttä vauhtia.”

Asianajaja Amy Margolis, jonka lakifirmalla on yli 200 asiakasta kannabisteollisuuden parista sanoo, että jos liittovaltion oikeusministeriö alkaa pidättämään luvallisia kannabiksen myyjiä, miljardien arvoinen kannabisteollisuus tulee yhdistämään voimansa lupia myöntävien osavaltioden kanssa ja haastamaan liittovaltion hallituksen oikeuteen.

”Tämä teollisuudenala on kypsä ja niin pitkällä, että jos oikeusministeriö alkaisi toimenpiteisiin kannabisyrityksiä vastaan, he joutuisivat epäilemättä oikeuteen.” Margolis sanoo, että kyseessä on kannabiksen laillisen aseman lisäksi myös osavaltioiden itsemäärämisoikeus.

Viime torstaina julkaistun, Quinnipiacin yliopiston teettämän kyselyn mukaan 71 prosenttia amerikkalaisista ei halua liittovaltion puuttuvan kannabiksen laillistaneiden osavaltioiden lakeihin.

Onko Spicerin vihjaama kieltolain ”comeback” Trumpin hallinnon poliittinen itsemurha? Lue lisää aiheesta Lohari Premium -numerossa 6/2017.


Lähteet: Seattle Times | LA Times

Avainsanat: , , ,

Jyuni tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 22:01
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “1. marraskuuta 2018 kello 17:31
  • Kalle77 kirjoitukseen tehtava: Snapchat: “Väärä kuva lähti jonka kuuluu poistaa täältä joku muu kun en pysty poistamaan sitä itse. Kiitos30. lokakuuta 2018 kello 10:39
  • MaryJ kirjoitukseen Terence McKenna kannabiksesta: “Minun mielestä tämä on mielenkiintoisin ja innoittavin juttu, mitä olen piitkään aikaan lukenut. Aivan mahtavaa! Pidän tarkoista ja syväluotaavista tietopläjäyksistä…10. elokuuta 2018 kello 07:28
  • Vieras kirjoitukseen Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen: “Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa…7. elokuuta 2018 kello 21:02
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!