Yhdysvaltain uusi oikeusministeri vastustaa laillistamista: ”Kannabiksen ympärillä on väkivaltaa”

Yhdysvaltain uusi oikeusministeri vastustaa laillistamista: ”Kannabiksen ympärillä on väkivaltaa”

Viime viikolla Valkoisen talon uusi lehdistösihteeri Sean Spicer sanoi liittohallituksen tulevan tiukentamaan kannabiksen viihdekäyttöä rajoittavien lakien täytäntöönpanoa. (Lue lisää Spicerin ilmoituksesta täällä.)

Mainittakoon, että Spicerin vaimo on USA:n oluenjakelijoiden viestintäpäällikkö.

Eilen Spicerin synkkä lausunto sai vahvistuksen, kun myös maan uunituore oikeusministeri Jeff Sessions kertoi lehdistölle mielipiteitään kannabiksesta.

Jefferson Beauregard ”Jeff” Sessions III on Trumpin nimittämä Yhdysvaltain 84. oikeusministeri ja tunnettu kannabiksen käytön vastustaja. ”En todellakaan ole kannabiksen laajemman käytön kannattaja”, Sessions kertoi. ”Osavaltiot voivat säätää mitä lakeja he haluavat. Sanon vain, että kannabiksen jakelu missään päin Yhdysvaltoja rikkoo liittohallituksen lakia, laillistipa osavaltio sen tai ei.”

Sessions jatkaa: ”Näemme todellista väkivaltaa sen [kannabiksen] ympärillä. Asiantuntijat kertovat minulle, että kannabiksen ympärillä on enemmän väkivaltaa, kuin mitä luulisi, ja isot rahat ovat kyseessä.”

Jos oikeusministeri tarkoitti sitä, että kieltolain takia järjestäytynyt rikollisuus hyötyy kannabiksesta, niin siinä tapauksessa hän on oikeassa. Myös se, että ”isot rahat” virtaavat kieltolain takia pois valtion tuloista, on totta. Sessions viittaa myös kannabiksen kohonneisiin THC-pitoisuuksiin ja sanoo kannabiksen käytön olevan epäterveellinen tapa.

Ironisesti Sessions perustelee kieltolakia jopa kieltolain itsensä aiheuttamilla haitoilla. Oikeusministeri tilittää: ”Et voi haastaa ketään oikeuteen huumevelkojen takia; ainoa tapa saada rahasi takaisin on kovaotteisuus, ja väkivallalla on tapana tulla mukaan kuvioihin.”

Kyseinen väkivaltahan johtuu vain ja ainoastaan kieltolaista ja Sessionsin lausunto on täydellinen argumentti kannabiksen laillistamisen puolesta. Laillistaminen on vähentänyt nuorten kannabiksen käyttöä, tuonut runsaasti verotuloja sekä vähentänyt turhia muutoin lainkuuliaisten kansalaisten pidätyksiä.

70 vuoden kieltolaki ei ole Yhdysvalloissa saanut vähennettyä kannabiksen käyttöä lainkaan, päinvastoin. Vuonna 2013 presidentti Barack Obaman hallituskaudella oikeusministeriö ilmoitti, että se ei ryhtyisi haastamaan osavaltioiden kannabislakeja vaan pysyttelisi enemmän taustalla valvomassa tilannetta.

Vaalikampanjansa aikana myös Trump lupasi jättää kannabisasiat osavaltioiden päätettäväksi, mutta nyt takinkääntö vaikuttaisi olevan tosiasia. Yhdysvalloissa kannabiksen laillistaneet osavaltiot ja maanlaajuinen kannabisyhteisö sekä -teollisuus varautuvat taisteluun parhaillaan käynnissä olevan muutoksen ylläpitämiseksi.

Tällä politiikalla Trump käy amerikkalaisten enemmistöä ja myös suurta osaa omia äänestäjiään vastaan.


Lähteet: Huffington Post | Technical 420

Avainsanat: , ,

Jyuni ja Juha MS-potilas tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!