Uskallatko äänestää ihmisoikeuksiesi puolesta?

Uskallatko äänestää ihmisoikeuksiesi puolesta?

Entisten äänestysten tuloksia on kiva vertailla, mutta eletään eri vuotta. Eri aika ja sen mukana etenevät asiat maailmassa vaikuttavat asiaan. Turhautuneet ihmiset, jotka ennen ovat äänestäneet, eivät jaksa enää äänestää. (vaikka depenalisaatiota ei ole ennen ollut lakialoitteessa). Kuitenkin tekemämme työ vaikuttaa suuresti ihmisten elämään, vaikka mikään laki ei muuttuisi tänä tai seuraavana vuonna. Jos meidän toiminnalla saadaan kannabislääkitys edes tuhannelle ihmiselle, olemme edenneet todella pitkälle.

Kärsivällisyys palkitaan, eikä itsestäänselvistä asioista voi antaa vastustajien muuttaa enää tieteellistä tietoa. Kun ajatellaan Suomen järjestelmän toimivuutta, on laillistaminen pakollista. Ei siis vain ihmisten takia, vaan koko valtion. Se sukupolvi, joka ei ole internet-ajassa elänyt, ja jolle on syötetty väärää kannabistietoa vuosikymmeniä, tulee joko oppimaan nuoremmilta asian tai “sekoaa” tajutessaan, miten heitä on huijattu. Laillistamisen myötä tulevat “ongelmat”, eivät ole ongelmia, vaan mahdollisuuksia. Nämä mahdollisuudet uhkaavat nykyjärjestelmää. Suomi saataisiin tästä melkein 100 miljardin euron velasta pois. Kun tarpeeksi moni tulee ulos kaapista, asia menee varmasti läpi. Tällä hetkellä porukka istuu kaapissa, eikä uskalla edes hengittää, kun pelkää että joku kuulee. (eli ei uskalleta äänestää depenalisaatiota omilla pankkitunnuksilla)

Homoseksuaalit käyvät samanlaista taistelua. Sitä taistelua ei voi voittaa jos elää elämäänsä valheessa. Pitää tulla siis ulos kaapista. Kannabis liittyy asiaan ihmisoikeustaistelun myötä. Jotta saataisiin kannabis lailliseksi on siis rakennettava järjestelmää lisää niin, että siinä olisi ihmisille työpaikat ja reitit kannabiksen ja järjestelmän yhteensopivuuden välillä. Kun Eduskunnassa todetaan: “Kannabis on ensi vuodesta lähtien laillista Suomessa” on meillä oltava jo valmis ja toimiva järjestelmä sen ottamiseen käyttöön. Muuten menee seuraava vuosi ihmettelyyn ja aika menee hukkaan. On tehtävä asia siis niin monimutkaisen täydellisyyteen painottuva, ettei ihmisillä olisi kysymyksiä, vaan oikeasti tekemistä ja töitä siinä maailmassa, missä tämä ja muut ihmisoikeudet ovat tulleet esiin. Meitä helpottaa tämä depenalisaatio aivan mielettömästi. Depenalisaatiosta kun voi mennä suoraan laillistamiseen, koska voimme suunnitella sitä järjestelmää ilman pelkoja ja stigmoja. Vaikka kannabiksen laillistaminen on
itsestäänselvyys kannattajille, niin se johtuu meidän maailmankuvasta ja näkemyksistä. Vastustajien maailmankuva on aivan erilainen, ja silloin asia menee mutkikkaaksi. Toisen näkökulmaa ei pysty muuttamaan, jos ei hän itse sitä suostu muuttamaan.

Meillä on oikeus äänestää. Mielestäni sen pitäisi olla velvollisuus. Kannattakaa ihmisoikeuksia. Kannattakaa yrttiä. Ole mukana helpottamassa ihmisten elämää.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2070

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *