Kannabis paras hoito borrelioosiin?

Kannabis paras hoito borrelioosiin?

Punkin puremaa pidettiin ennen vanhaan harmittomana haittana, mutta punkit levittävät borrelioosia eli Lymen tautia, joka on pahimmillaan tappava. Nyt kannabiksen ja eritoten kannabisöljyn tehoa tämän vakavan sairauden hoidossa ollaan tutkimassa.

Borrelioosin aiheuttaa borrelia-bakteeri, joka tarttuu ihmisiin tautia kantavien punkkien välityksellä. Kesäisin mökkeilijöitä, eräretkeilijöitä, maastopyöräilijöitä ja muita ulkoilmaharrastajia kehoitetaan usein olemaan tarkkana mahdollisten punkinpuremien kanssa, sillä seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

Tyypillisiä oireita ovat kuume, päänsäryt, krooninen väsymys, turvonneet imusolmukkeet ja ”vaeltavaksi punoitukseksi” (erythema migrans, EM) kutsuttu rengasmaisesti tai tasavärisenä laajeneva punoittava ihonmuutos. Hoitamattomana tai diagnosoimattomana tulehdus voi levitä niveliin, sydämeen ja hermostoon.

Hoitamattomana taudin oireet pahenevat ja myöhemmin muita oireita alkaa ilmaantua, joista tavallisimpia ovat neurologiset taudinkuvat kuten kasvohalvaus, aivokalvon-, hermojuuri- tai vastaava aivotulehdus. Oireet voivat myös olla harhaanjohtavasti samanlaisia fibromyalgian, MS-taudin tai Parkinsonin taudin oireiden kanssa.

Perinteinen hoitotapa alkuvaiheessa on antibioottikuuri, kuten tetrasykliini tai amoksisilliini. Mikäli borrelia pääsee verenkierron välityksellä muualle elimistöön, hoitona on suonensisäinen antibioottikuuri. Antibioottihoidolla ei koko organismista kuitenkaan pääse eroon, ja pitkäaikaisella antibioottien käytöllä on tunnetusti vakavia haittavaikutuksia.

Noin joka viides punkki Suomessa kantaa Borrelia-bakteeria.

Kannabis voi auttaa borrelioosiin kahdella eri tavalla: oireiden hoitamiseen käyttämällä kannabista esim. polttamalla tai höyrystämällä, ja koko taudin kukistamiseen kannabisöljyn avulla.

Esimerkkitapauksia

Alexis

Alexisilla diagnosoitiin pitkälle kehittynyt borrelioosi ja hän on esimerkki siitä, kuinka oireita voi hoitaa ilman lääketeollisuuden tuotteiden sivuvaikutuksia – polttamalla kannabista. Alexisin ruoansulatuskanava vaurioitui antibioottien takia ja hän joutui hemorragisen koliitin takia sairaalaan.

Sairaalassa hänen antibioottikuurinsa vaihdettiin vahvoihin kipulääkkeisiin, joista ei ollut suurta apua ja jotka lisäksi alensivat hänen mielialaansa.

Sen jälkeen hän kokeili kannabista.

Kannabis auttoi pahoinvointiin, ruokahaluun, unen laatuun, kipuun sekä mielialaan. Alexisin mukaan kannabis on ollut paras apu borrelioosiin. Hän sanoo: ”Kaksi grammaa kannabista kotisohvallani tekee hetkessä saman minkä sairaalassa suoneen annettava morfiini tai loratsepaami.”

Lue lisää Alexisin tapauksesta englanniksi.

Shelly White

Shelly Whiten borrelioosi oli niin vakava, että hänellä oli puolentoista vuoden ajan päivittäin ainakin kymmenen kohtausta. Hän aloitti kannabiksen polttamisen piipulla ja vaihtoi sen pian höyrystämiseen. Hänen kohtauksensa loppuivat siihen, ja tämän jälkeen hän ryhtyi käyttämään myös kannabisöljyä.

Kuukauden jälkeen kannabisöljyn käytön aloittamisesta hän pystyi palaamaan kouluun ja töihin.

Lue lisää Shellyn tapauksesta englanniksi.

Lisää tutkimusta tarvitaan

Useat borrelioosipotilaat ovat raportoineet kaikkien oireiden, kuten kohtausten ja kivun katoamisesta sekä liikuntakyvyn palautumisesta kannabiksen avulla.

Jotkut potilaskertomukset kannabiksen hyödyistä tulevat pitkäaikaisilta borrelioosipotilailta, jotka ovat kärsineet sairaudesta vuosia, usein väärän diagnoosin tai tehottoman nykyhoidon takia. Osa heistä on pyörätuolissa sekä liikuntakyvyttömiä siinä määrin, että he eivät pysty kävelemään, puhumaan tai edes syömään itse, mutta kannabiksen avulla heidän oireensa ovat helpottuneet huomattavasti.

Kannabiskasvin pääasialliset vaikuttavat aineet ovat tetrahydrokannabinoli eli THC sekä kannabidioli eli CBD. Useat tutkimukset ovat osoittaneet esimerkiksi kannabisöljyn suorastaan taianomaisista terveysvaikutuksista kuten syöpäsolujen tuhoamisesta. Lymen tauti on uusi lisä siihen pitkään listaan sairauksista, joihin kannabis voi auttaa.

Kuinka kauan lääketeollisuus ja suomalainen terveydenhoito voivat ummistaa silmänsä tämän hyötykasvin todistetuista terveysvaikutuksista?


Lähteet:
http://www.naturalnews.com/043834_cannabis_Lyme_disease_medical_marijuana.html

http://3tags.org/article/cannabis-is-proven-to-be-best-treatment-for-lyme-disease

https://fi.wikipedia.org/wiki/Borrelioosi

Avainsanat: ,

Captainkidd, Kalle77, Rambo4200 ja 2 muuta tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HämisKolina Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kolina
Vieras
Kolina

Paras lääke borrelioosiin olisi Ivermektiinin ja kannabiksen yhdistelmä.
Ivermektiiniä käytetään laajalti ympäri maailman, ja teho on uskomaton
niin loisiin (poislukien lapamato) bakteereihin, ja väitetysti myös
joihinkin viruksiin. Itse olen ivermektiiniä kokeillut, koekaniinina
itselle vuosien saatossa tulleiden kymmenien punkinpuremien jälkeen, ja
sain uuden elämän. Tietenkään en sano tukeneeni hoitoa kannabiksella.
Tuin hoitoa candidase hiivakuurilla, sekä maitohappobakteereilla
+vitamiineilla. Suomessa mm. borrelioosin (sekä muiden punkkien
levittämien sairauksien) tutkiminen, testaaminen ja hoitaminen on noloa,
alimman tason alittavaa halvinta uskomushoitoa. Punaisen renkaankin ilmestyessä
määrätään useimmiten väärä antibiootti mainittujen sijasta, ja
vähintään täysin riittämätön annos. Onneksi ei tarvitse sellaiseen enää
alistua 🙂

Hämis
Jäsen

Paras? Onko tästä heittää mitään tutkimusta, rupesi kiinnostamaan..
Oon aika monta punkin puremaa tässä viiden vuoden sisällä saanu kun muutin lähemmäks mehtää ja ganjaa oon käyttäny joka päivä.. Ensimmäistäkään rinkulaa ei vielä oo tullu, mutta jos tulee niin kannattaako minun lisätä tuohon jo toimivaan lääkkeeseen vielä koiria tappavaa lääkettä(mistä lie tehty)….
Sitte jäi suorastaan häiritsemään tuo maininta ”Tietenkään en sano tukeneeni hoitoa kannabiksella.” Miten niin et tietenkään!?

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!