Valitse Sivu

Uruguay korjaa ensimmäisen laillisen kannabissadon viihdekäyttöön

Uruguay korjaa ensimmäisen laillisen kannabissadon viihdekäyttöön

Elokuusta lähtien Uruguayn kansalaiset voivat ostaa 10 grammaa kannabista viikossa. Maan 1 300 apteekista vain viidelläkymmenellä on lupa myydä kannabista.

Lisänä vuoden 2013 laille ja vaihtoehdoksi apteekeille, Uruguan hallitus on halukas etsimään muita myyntipisteitä viihdekäyttöön tarkoitetulle kannabikselle. Maan hallitus kertoi heinäkuun 3. päivä, että suunnitelma kannabiksen myynnin säännöstelyksi voi myös epäonnistua, mutta se on kokeilemisen arvoinen laittoman huumekaupan tyrehdyttämiseksi.

Uruguayn huumausainelautakunnan puhemies Milton Romani kertoi Montevideon El País –lehdelle:

”Tämä uusi lähestymistapa huumausaineisiin luo odotuksia koko maailmassa, sillä sen tavoite on olla tehokkaampi kuin se katastrofi, joka on tehty huumausainepolitiikan suhteen kaikkialla.”

Joulukuussa 2013 Uruguaysta tuli ensimmäinen maa maailmassa, joka laillisti kannabiksen koko tuotannon viljelystä aina käyttöön asti. Laki sallii myös kannabiksen myynnin ja hallussapidon viihdekäyttöön tietyillä rajoituksilla grammamäärän suhteen. Myös kotikasvatus on sallittu kuuteen kasviin saakka.

Romani kertoi lehdelle myös, että ensimmäistä laillista kannabissatoa ollaan korjaamassa. Kannabiksen viljelyyn lisensoituja yrityksiä on Uruguayssa kaksi, ja historiallisen ensimmäisen sadon odotetaan olevan neljä tonnia. Uruguayssa on 1 300 apteekkia mutta vain viidessäkymmenessä niistä myydään kannabista.

Romani jatkaa: ”Tämä on liiketoimintaa jonka yritämme saada pois järjestäytyneen rikollisuuden käsistä.”


Lähde: http://www.elmundo.es/america/2016/07/03/577950b6ca47411a368b45b7.html

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Niko Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Niko
Jäsen

Mahtavaa toivotaan että tää kokeilu onnistuu saadaan yks malli lisää miten ganjaa voidaan myydä hallitusti. Laittomat markkinat kutistuu.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Mainos

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!