Suomen tunnetuin kannabiksen kotikasvattaja on kuollut

Tuosta tapahtumasta on lähes kaksi vuotta. Hieno mies, jota itse arvostin juurikin rehellisyyden vuoksi. Meillä oli jonkun verran keskusteluja kannabiksesta, myös lääkekäytöstä. Vaikka Mikko puhuikin oikeudesta kannabikseen ja kieltolain järjettömyydestä. Ikävä on niitä keskusteluja ja suru on siitä, että hän joutui kärsimään “oikeusvaltiosta”, menettäen esim opiskelupaikan ja ajokortin.

Mikko Pekkola, olet aina muistoissa, annoit myös minulle virtaa puhua asioista omalla nimellä ja naamalla.

Kiitos, sielunkumppani!

Suomen tunnetuin kannabiksen kotikasvattaja Mikko Pekkola on kuollut,Aamulehti kertoo. Lehden mukaan Pekkola kuoli äkillisesti elo- syyskuun vaihteessa. Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Pekkola nimi julkisuuteen, kun hän nimesi kasvattamansa kannabiskasvin Paateroksi. Poliisi takavarikoi kasvin ja Pekkola julisti blogissaan, että vuorokauden kuluttua vapautumisestaan hamppu kasvaa taas.

Vuonna 1982 syntynyt Pekkola joutui vankilaan kesällä 2013 kannabiksen kotikasvatuksesta. Hän olisi selvinnyt tuomiosta päiväsakoilla, mutta valitsi 26 päivän mittaisen vankeustuomion. Pekkola jatkoi kotikasvattamista ja joutui toistamiseen vankilaan.

Pekkola kritisoi Suomen huumausainepolitiikkaa ja oli yksi näkyvimmistä henkilöistä, joka puolusti kannabiksen dekriminalisointia. Hän oli keskustelemassa aiheesta muun muassa Ylen A2 Kannabis-illassa.”

 

Suomen tunnetuin kannabiksen kotikasvattaja on kuollut

 

3 thoughts on “Suomen tunnetuin kannabiksen kotikasvattaja on kuollut

  1. Suomen ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen kannabismarttyyri. Pekkolan muisto ei saa koskaan unohtua.

  2. Itselleni Mikko antoi tavallaan toivoa siitä, että muutkin uskaltavat avoimesti puhua kannabiksesta. Aina tulen muistamaan hänet rohkeana ihmisenä ja järjenäänenä kannabikskeskusteluissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *