Sairaanhoitaja, nainen 29 vuotta

Sairaanhoitaja, nainen 29 vuotta

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti”]

Tämä ei liity kivunhoitoon kannabiksella, vaan kannabista käyttäneiden kivunhoitoon. Hoitajana jouduin kerran tilanteeseen, jossa potilas ei saanut tarpeeksi kipulääkettä, sillä HOITAJAT leimasivat potilaan huumeidenkäyttäjäksi. Potilaalla oli papereiden mukaan jonkilaista huumetaustaa, ainakin kannabis oli mainittu. Potilas kärsi akuutissa tilanteessa voimakkaista kivuista ja lääkäri oli kirjannut, että potilaalle saa tarvittaessa antaa lääkkeitä niin ja niin paljon.

Käytännössä potilas olisi voinut siis saada kunnollista kivunhelpotusta kerran tai jopa kaksi hoitajan vuoron aikana (3 vuoroa/vrk). Käytännössä moni hoitaja kieltäytyi antamasta potilaalle lääkettä ja kansliassa naureskeltiin, kuinka narkkari pyytelee. Järkytyin ja kerroin asiasta lääkärille, joka kävi potilaan kanssa keskustelun ja kirjasi kipulääkkeet menemään potilaalle sännöllisin väliajoin, jotta hoitajat eivät käytä omaa valtaa ja potilas saa tarvitsemansa helpotuksen.

Tämä oli räikein tapaus, mutta vastaavaa asennevammaa olen kohdannut paljon. Yleiset mielikuvat siis ohjaavat terveydenhuoltohenkilökuntaa jopa siihen pisteeseen, että se tuottaa suurta kärsimystä!

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Lohari-nappi” saved_tabs=”all” button_url=”http://lohari.net/?redirect_to=random&cat=283″ url_new_window=”off” button_text=”Satunnainen Indica-kertomus” button_alignment=”center” background_layout=”light” custom_button=”on” button_text_color=”#339966″ button_border_color=”#339966″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *