Sairaanhoitaja, nainen 29 vuotta

Sairaanhoitaja, nainen 29 vuotta

Advertisement

Tämä ei liity kivunhoitoon kannabiksella, vaan kannabista käyttäneiden kivunhoitoon. Hoitajana jouduin kerran tilanteeseen, jossa potilas ei saanut tarpeeksi kipulääkettä, sillä HOITAJAT leimasivat potilaan huumeidenkäyttäjäksi. Potilaalla oli papereiden mukaan jonkilaista huumetaustaa, ainakin kannabis oli mainittu. Potilas kärsi akuutissa tilanteessa voimakkaista kivuista ja lääkäri oli kirjannut, että potilaalle saa tarvittaessa antaa lääkkeitä niin ja niin paljon.

Käytännössä potilas olisi voinut siis saada kunnollista kivunhelpotusta kerran tai jopa kaksi hoitajan vuoron aikana (3 vuoroa/vrk). Käytännössä moni hoitaja kieltäytyi antamasta potilaalle lääkettä ja kansliassa naureskeltiin, kuinka narkkari pyytelee. Järkytyin ja kerroin asiasta lääkärille, joka kävi potilaan kanssa keskustelun ja kirjasi kipulääkkeet menemään potilaalle sännöllisin väliajoin, jotta hoitajat eivät käytä omaa valtaa ja potilas saa tarvitsemansa helpotuksen.

Tämä oli räikein tapaus, mutta vastaavaa asennevammaa olen kohdannut paljon. Yleiset mielikuvat siis ohjaavat terveydenhuoltohenkilökuntaa jopa siihen pisteeseen, että se tuottaa suurta kärsimystä!


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Tuomas Karhusen rakentama Indica-lennätinaparaatti vastaanottaa suomalaisten lähettämiä sähkeitä, jotka hän sitten morsettaa kaiken kansan luettavaksi.

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!