Marru, nainen 56 vuotta

Marru, nainen 56 vuotta

Advertisement

Itse olen myös siinä tilanteessa, että lääkekannabis olisi yksi mahdollisuus eli se lähes ainoa apu. Kipupotilaana olen hirrrrrrrrmuisen kokeilu- ja säätörumban jälkeen (eli n. 10 vuoden ajan) kärsinyt kovista kivuista ja lihasjäykkyydestä sekä nivelongelmista mm. fibromyalgian, spinaalistenoosin, akillesjänteiden rappeuman, kulumien (selkä, lonkat, olkapäät) takia.

Nyt olen vuoden verran saanut yksityiseltä kipupolilta ns. vahvoja opiaatteja, jotka eivät kuitenkaan auta (Temgesic ei auttanut lainkaan OxyContin vähän, annoksella 50 mg/vrk, olisivat kyllä nostaneet annosta – katsoin sen turhaksi). Tai auttavat vain hyvin vähän. Terveyskeskuslääkärin mielestä minä olen vain addiktoitunut, mutta itse olen jo aikaisemminkin epäillyt, että kuulun siihen osaan potilaita. joilla opioidit eivät toimi ns. normaalisti. Tätä epäillessäni terveyskeskuslääkäri halusi lopettaa kaikkien lääkkeiden määräämisen ja huusi suorastaan ääneen opioideista (!!!). Suostuin olemaan hiljaa ja otin siis reseptin, koska muuten olisin kokonaan ilman lääkitystä ja silloin en pääse edes sängystä ylös.

Kuntoutuksessa psykologi kovasti tivasi, etsinkö omatoimisesti helpotusta kannabiksesta ja toki väitin, että en. Ilmeisesti sielläkin on ainakin kyselijöitä ollut.Tilanne on sikäli omalaatuinen, että jostakin syystä myös mielenterveyttäni on epäilty, koska menetin malttini sairaalan pkl:lla lääkärin aggressiivisten sanallisten hyökkäysten, vähättelyn ja aliarvioinnin vuoksi.

Koska tiedän kannabiksen auttavan esim. siihen, että saisin unta enemmän kuin 45 minuuttia kerrallaan, lihas- ja niveljäykkyys vähenisi, on ehkä yritettävä ainakin kerran jotakin virallista reittiä. Olisi tärkeää tietää, onko apua saatavissa vai onko ainoa vaihtoehto rikkoa lakia tai muuttaa muualle Eurooppaan.

Sen verran vielä, että minulla on useita selkäongelmia sekä lonkka- ym. vaivoja. Leikkauksia osaan vaivoista ei haluta tehdä, paitsi suhteellisen korkealla riskillä. Fibromyalgia-diagnoosia pidetään pelkkänä pikkuongelmana ja vain korvienvälisenä juttuna, johon liikunta auttaa. Niinpä, jos pääsisin liikkumaan. Muiden vaivojen takia olen ollut sidottu neljän seinän sisälle jo yli vuoden ajan ja nyt alkaa vati läikkyä yli reunojen. Kun pyysin lisätutkimuksia tiettyjen oireiden takia, miihinkään ei haluttu ryhtyä koska ”kuvittelen asioita”. Niinpä. Kahden psykologin mukaan minulla ei ole mielenterveysongelmia, terveyskeskuksen yleislääkärin mielestä on.

Viimeiset 1.5 vkoa olen harrastanut omalääkintää, joka on tuonut ainakin riittävästi unta! 🙂 Ongelma on tietysti tuotteen saatavuus ja tasalaatuisuus. Nyt onkin ratkaistava, miten päiväkipua hoitaa ja millä annoksella…

Ikävä kyllä, ao. tuotteen kasvattaja on jäänyt kiinni kasvatuksesta ja on etsittävä toinen.

Rambo4200 tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Tuomas Karhusen rakentama Indica-lennätinaparaatti vastaanottaa suomalaisten lähettämiä sähkeitä, jotka hän sitten morsettaa kaiken kansan luettavaksi.

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!