Sairaanhoitaja: Kannabis vaarallisempaa kuin heroiini

Sairaanhoitaja: Kannabis vaarallisempaa kuin heroiini

Sairaanhoitaja suositteli heroiinia kannabiksen sijaan

EVS-livessä 9.9.2016 vieraillut sairaanhoitaja Sanna Kallio kertoi vakavasta lääkeaineriippuvuudestaan.
Kallio kertoi käyttäneensä vahvoja kipulääkkeitä usean kourallisen päivässä.

Juontaja Maria Veitolan tekemä haastattelu saikin mielenkiintoisen käänteen kun puheenaiheeksi vaihtuikin yllättäen kannabis. Veitolan kysyessä: “mitä opetat heille (lapsillesi) päihteistä” tuli Kallion vastaus kuin apteekin hyllyltä:
“Olen itse sitä mieltä, en olisi ollut niin kuin koulutukseni kautta mutta nyt kun olen itse käyttänyt ja oon addikti ja olen Minnesota-hoidossa töissä niin olen antanut neuvoksi että mä pidän kannabista kaikkein pahimpana, se pysyy kehossa kaikkein pisimpään. Joillakin vaan päivän mutta pisimmillään se voi olla 30 päivää. Ja sellanen joka sitä käyttää niin kerkee ottaa sitä 30:n päivän aikana lisääkin.”

“Plus heti ensimmäisellä kokeilukerralla voi tulla elinikäinen psykoosi”

“Käyttäkää vaikka heroiinia”

Veitolan esittäessä jatkokysymyksen “mitä mieluummin kuin kannabista?”, Kallio vastaa “käyttäkää ennemmin vaikka heroiinia, se poistuu kehosta kolmessa päivässä.”

Todella vastuuton ja oudoksuttava kommentti, ottaen kuitenkin huomioon että Kallio on sairaanhoitaja.
Kallio on parhaasta päästä oleva esimerkki mikä kannabis-asiassa mättää.  Hänen lausuntonsa ovat sisällöltään suoraan kuin Irti Huumeista ry:n pamfletista, täynnä vääristynyttä ja vanhentunutta tietoa.
Kallio tunnustaa olevansa addikti jolle on maistunut niin alkoholi kuin suonensisäiset, mutta ei ole itse koskaan käyttänyt kannabista.
Psykoosiväitteet on kumottu jo monessa tutkimuksessa, voit lukea Vihreän Lohikäärmeen artikkelin aiheesta tästä.

Toinen asia mikä Kalliolla oli jäänyt epäselväksi, oli se että kannabiksen päihdyttävät aineet muka jäisivät elimistöön. Ainoat ainekset jotka näkyvät käytön jälkeen huumetesteissäkin ovat nimittäin hajoamistuotteita. Tämä toikin mieleeni jälleen kerran Irti Huumeista ry:n levittämän urbaanilegendan jossa kannabis varastoituisi kehon rasvasoluihin ja voisi sieltä milloin tahansa laukaista päihtymystilan.

Vaikka Kallion kertomus oli raju tunnustus lääkeriippuvuudesta, oli se samalla raju tunnustus tietämättömyydestä mikä sairaanhoitajien ammattikuntaa piinaa.

4 thoughts on “Sairaanhoitaja: Kannabis vaarallisempaa kuin heroiini

  1. Todella surullista! Miten hoitoalalla voi olla tuollaisia ihmisiä, en nyt tarkoita riippuvaisia, vaan suorastaan tyhmiä ihmisiä.

    1. Tyhmiä ihmisiä on joka alalla, niin työntekijät, kuin yrittäjätkin. Sanna on ehkä tajunnut paljon asioita lääkkeistä ja huumeista, sekä niiden vaikutuksista ihmisiin joka luokassa. Hän ei vain ole ymmärtänyt yhtä asiaa, eli mikä on kannabis. Jos hän tietää miten olla sairaanhoitaja, tai pystyy auttamaan ihmisiä tuossa lääkehelvetissä niin pidän hänelle peukkuja. Toivon vaan, ettei hän puhuisi kannabiksesta asiantuntijana, sillä sitä hän ei varmasti ole. En tiedä miten itse pärjäisin sairaanhoitoalalla, jos en saisi potilaille suositella sitä, mitä he tarvitsevat. En siksi tuollaiselle alalle Suomessa koskaan lähtisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *