Sairaanhoitaja: Kannabis vaarallisempaa kuin heroiini

Sairaanhoitaja: Kannabis vaarallisempaa kuin heroiini

Sairaanhoitaja suositteli heroiinia kannabiksen sijaan

EVS-livessä 9.9.2016 vieraillut sairaanhoitaja Sanna Kallio kertoi vakavasta lääkeaineriippuvuudestaan.
Kallio kertoi käyttäneensä vahvoja kipulääkkeitä usean kourallisen päivässä.

Juontaja Maria Veitolan tekemä haastattelu saikin mielenkiintoisen käänteen kun puheenaiheeksi vaihtuikin yllättäen kannabis. Veitolan kysyessä: ”mitä opetat heille (lapsillesi) päihteistä” tuli Kallion vastaus kuin apteekin hyllyltä:
”Olen itse sitä mieltä, en olisi ollut niin kuin koulutukseni kautta mutta nyt kun olen itse käyttänyt ja oon addikti ja olen Minnesota-hoidossa töissä niin olen antanut neuvoksi että mä pidän kannabista kaikkein pahimpana, se pysyy kehossa kaikkein pisimpään. Joillakin vaan päivän mutta pisimmillään se voi olla 30 päivää. Ja sellanen joka sitä käyttää niin kerkee ottaa sitä 30:n päivän aikana lisääkin.”

”Plus heti ensimmäisellä kokeilukerralla voi tulla elinikäinen psykoosi”

”Käyttäkää vaikka heroiinia”

Veitolan esittäessä jatkokysymyksen ”mitä mieluummin kuin kannabista?”, Kallio vastaa ”käyttäkää ennemmin vaikka heroiinia, se poistuu kehosta kolmessa päivässä.”

Todella vastuuton ja oudoksuttava kommentti, ottaen kuitenkin huomioon että Kallio on sairaanhoitaja.
Kallio on parhaasta päästä oleva esimerkki mikä kannabis-asiassa mättää.  Hänen lausuntonsa ovat sisällöltään suoraan kuin Irti Huumeista ry:n pamfletista, täynnä vääristynyttä ja vanhentunutta tietoa.
Kallio tunnustaa olevansa addikti jolle on maistunut niin alkoholi kuin suonensisäiset, mutta ei ole itse koskaan käyttänyt kannabista.
Psykoosiväitteet on kumottu jo monessa tutkimuksessa, voit lukea Vihreän Lohikäärmeen artikkelin aiheesta tästä.

Toinen asia mikä Kalliolla oli jäänyt epäselväksi, oli se että kannabiksen päihdyttävät aineet muka jäisivät elimistöön. Ainoat ainekset jotka näkyvät käytön jälkeen huumetesteissäkin ovat nimittäin hajoamistuotteita. Tämä toikin mieleeni jälleen kerran Irti Huumeista ry:n levittämän urbaanilegendan jossa kannabis varastoituisi kehon rasvasoluihin ja voisi sieltä milloin tahansa laukaista päihtymystilan.

Vaikka Kallion kertomus oli raju tunnustus lääkeriippuvuudesta, oli se samalla raju tunnustus tietämättömyydestä mikä sairaanhoitajien ammattikuntaa piinaa.

Avainsanat: ,


Tietoa kirjoittajasta

Verkkolehti Loharin toimittaja. Vallan väärinkäyttäjien säälimätön vastustaja. Vihreän Lohikäärmeen rautanyrkki.

3
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
OrangiinaSiperian TarzanTeppo Syvärilä Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Teppo Syvärilä
Vieras
Teppo Syvärilä

Todella surullista! Miten hoitoalalla voi olla tuollaisia ihmisiä, en nyt tarkoita riippuvaisia, vaan suorastaan tyhmiä ihmisiä.

Siperian Tarzan
Jäsen

Tyhmiä ihmisiä on joka alalla, niin työntekijät, kuin yrittäjätkin. Sanna on ehkä tajunnut paljon asioita lääkkeistä ja huumeista, sekä niiden vaikutuksista ihmisiin joka luokassa. Hän ei vain ole ymmärtänyt yhtä asiaa, eli mikä on kannabis. Jos hän tietää miten olla sairaanhoitaja, tai pystyy auttamaan ihmisiä tuossa lääkehelvetissä niin pidän hänelle peukkuja. Toivon vaan, ettei hän puhuisi kannabiksesta asiantuntijana, sillä sitä hän ei varmasti ole. En tiedä miten itse pärjäisin sairaanhoitoalalla, jos en saisi potilaille suositella sitä, mitä he tarvitsevat. En siksi tuollaiselle alalle Suomessa koskaan lähtisi.

Orangiina
Jäsen

Järkyttävää soopaa (sh-)kollegalta! Hyvä Joni, kun korjaat virheellisiä argumentteja!

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!