Ledvalot on nykyaikaa ja tuotaa paremman sadon

Niin totuus on selvä, jos haluat tuottaa hyvän sadon,sijoita ledvaloihin. Ledit tuottaa juuri oikeaa valoa kasveille, juuri sitä mitä kasvit tarvitsee kasvaakseen hyvin ja tuottaakseen parhaan ja laadukkaan sadon.

Eli Suomeksi, sijoita nykyaikaisiin valoihin ja säästäkää energiaa ja saat maistuvaa nuppua aivan varmasti.

Ledvalot ovat myös turvallisia verrattuna natikoihin, ei turhia sähkökytkentöjä, ei virityksiä. Töpseli seinään ja valo loistaa. Ovat siis turvallisia verrattuna natikoihin, ei lämpötilan luomia paloriskejä.

Natikat ovat historiaa, kuluttavat energiaa ja sitä kautta lisäävät grammahintaa, jos sitä ajatellaan. Ja sitä kannattaa miettiä.Natikat eivät myöskään tuota isompia satoja,jos vertaa ledvaloihin, vaikka paatuneet kasvattajat niin voivat väittää.

Tomaattien kasvatus led-valossa lisää niiden terveysvaikutteisia ominaisuuksia. Maatalouden tutkimuskeskuksen ja ammattikorkeakoulu Novian tutkimushankkeessa on saatu näyttöä siitä, että mm. terveysvaikutteiset fenoliset yhdisteet lisääntyvät led- valojen ansiosta. Led-valaistus kiihdyttää selvästi myös tomaattien tuotantoa talviaikana.

Tämä pätee myös muihin sisälläviljeltäviin kasveihin, myös lääkekannabikseen tai muihin hyötykasveihin.

Ottakaa selvää ja siirtykää nykyaikaan. 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *