Ohion osavaltio laillistamassa lääkekannabiksen

Ohion osavaltio laillistamassa lääkekannabiksen

Ohion edustajainhuone on äänestänyt 70-25 laillisen lääkekannabiksen puolesta, ja tarkistettu lakialoite siirtyy senaatin käsiteltäväksi loppukuusta. Jos senaatti hyväksyy aloitteen, Ohiosta tulee 25. Yhdysvaltain osavaltio joka sallii lääkekannabiksen käytön.

THC-rajat ja muutokset aloitteeseen

Tarkistettu lakialoite määrittelee kannabiskasvin THC-pitoisuuden ylärajaksi 35%, joka tulisi vaporoida eli höyrystää polttamisen sijaan, sillä lainlaatijat olivat huolissaan että potilaat ”polttaisivat lääkkeensä”.

Höyrystäminen on tehokkaampi keino saada kasvista kannabinoideja sekä terpeenejä, ilman savun hengittämisen haitallisia vaikutuksia. Lue lisää kannabiksen höyrystämisestä täällä.

Kannabistiivisteille THC-raja tulisi olemaan 70%. Lisäksi syötävä kannabis ei tulisi olemaan sallittua ”alaikäisiä houkuttelevassa” muodossa, kuten useissa osavaltioissa myytävinä kannabis-nallekarkkeina.

ohio-mmj-bill-capitol

Aloitteessa on useita muitakin muutoksia, joista osa tässä:

  • Lakialoitteen mukaan lääkekannabiksen määrääminen tulee olemaan lääkärin harkinnassa, ja kannabista voidaan määrätä noin 20 eri sairauteen kuten PTSD, erilaiset kohtaukset, aivovamma (TBI) ja krooninen kipu
  • Lääkekannabiksen käyttö ei tule olemaan lastensuojelun piiriin kuuluva asia
  • Ohjelma sotaveteraanien ja vähätuloisten auttamiseksi lääkekannabiksen saannin suhteen, koska vakuutus ei korvaa lääkekannabista
  • Osavaltion ulkopuoliset potilaat voisivat saada lääkekannabista toisesta osavaltiosta saadulla lääkekannabis-ID:llä
  • 1000 jalan ”ei-kannabis-alue” koulujen, kirkkojen, kirjastojen, leikkikenttien ja puistojen yhteyteen
  • Maksuton puhelinlinja lääkekannabista koskevia kysymyksiä varten

Aloitteessa on kuitenkin myös vielä epäkohtia. Kansanedustaja David Leland toivoo, että senaatti muuttaisi aloitteessa olevan säännöksen jonka mukaan työnantajat voivat erottaa työntekijöitä jotka eivät läpäise huumetestiä, vaikka heillä olisi lääkekannabisresepti.

“Rankaisemme ihmisiä sellaisen aineen käytöstä, jonka olemme juuri julistamassa lailliseksi.” – Leland

Yksi aloitteen rahoittajista, kansanedustaja Steve Huffman, on lääkäri joka on ”täysin vakuuttunut” siitä että kannabis on tehokas lääke. Hän kuitenkin hämmästeli laillistamisprosessin monimutkaisuutta.

Lakialoite on hyväksytty Valkoisen talon toimesta ja siirtyy senaatin arvioitavaksi ja äänestettäväksi. Prosessi täytyy käydä läpi tämän kuukauden aikana ennen lainlaatijoiden kesälomia.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 12.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://herb.co/2016/05/12/ohios-medical-marijuana-bill/

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!