Makedonia laillistaa lääkekannabiksen

Makedonia laillistaa lääkekannabiksen

Macedonia Flag on cannabis background. Drug policy. Legalization of marijuana

Advertisement

Lääkekannabis odotettavissa makedonialaisiin apteekkeihin ennen kesäkuuta.

Makedonian terveysministeri Nikola Todorov ilmoitti lehdistötilaisuudessa viime lauantaina 14.5., että maan lääkekannabisohjelma on käynnissä ja että lääkekannabisvalmisteet tulevat maanlaajuisesti apteekkeihin tämän kuun loppupuolella.

Todorov kertoi myös, että Makedonian huumausainelainsäädännön mukaan lääkekannabis tulee olemaan mm. MS-taudista, HIV:stä, lapsuusiän epilepsiasta ja muista vakavista sairauksista kärsivien saatavilla.

Makedonian terveysviranomaiset ilmoittivat puoli vuotta sitten harkitsevansa lääkekannabiksen laillistamisen. Turkish Weekly -lehden teettämän kyselyn mukaan miltei 70% makedonialaisista oli muutoksen kannalla.

Laillistamisaalto jatkaa kasvuaan, ja Makedonia on Euroopan 14. lääkekannabiksen laillistanut valtio.

Toim.huom: Suomessa lääkekannabis on laillinen lääke, mutta Valvira kieltää lääkäreitä määräämästä kannabista tai edes mainitsemasta mitään positiivista lääkekannabiksesta. Kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson määräyksestä kannabiksella ei katsota Suomessa olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Lähde:
http://extract.suntimes.com/news/10/153/19583/macedonia-legalizes-medical-marijuana

Avainsanat: , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!