Luonto ei ole väärässä

Luonto ei ole väärässä

Maailmasta ei löydy toista yhtä parjattua hyötykasvia kuin kannabis. Puhumme elävästä organismista, jonka hallitukset ovat ottaneet asiakseen määritellä kielletyksi aineeksi. Huolimatta siitä, ettei ole mitään todisteita kenenkään koskaan kuolleen marihuanan yliannostukseen, on monissa maissa tämän kasvin hallussapito laitonta. Kannabiksen on todettu estävän syöpää, alentavan verenpainetta, hoitavan silmänpainetautia (glaukooma), lievittävän kipua ja jopa hillitsevän HIV:tä. Se on antioksidantti, tulehdusta estävä ja hermosoluja suojaava kasvi. Ymmärrättekö ehkä nyt, miksi se on julistettu laittomaksi?`

Yksikään riippumaton tutkimus ei ole osoittanut marihuanan yhteyttä psykososiaalisiin ongelmiin

Kannabis on yksi maailman tehokkaimmista parantavista kasveista. Kymmenet tutkimukset ovat pyrkineet osoittamaan näennäistieteen keinoin, että marihuanaa käyttävillä nuorilla esiintyy psyykkisiä ja sosiaalisia ongelmia ja henkistä rappeutumista. Ei ole kuitenkaan mitään todisteita marihuanan käytön aiheuttavan suoraan tällaisia ongelmia, kuten todettiin The Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimuksen johtaja tri John McLeod Birminghamin yliopistosta kertoi: ”Tällä hetkellä ei ole vahvaa näyttöä siitä, että kannabiksen käyttö itsessään aiheuttaisi psyykkisiä tai sosiaalisia ongelmia. On paljon aihetodisteita siitä, että kannabiksen käyttöön usein liittyy näitä asioita, mutta kausaalisuutta ei havaittu, joten asiayhteyteen voi olla useita selityksiä.” McLeod viittasi mielenterveysongelmiin ja vaikeuksiin koulunkäynnissä, jotka saattavat hyvin johtua vastoinkäymisistä nuoruudessa, jotka voivat johtaa myös psykososiaalisiin ongelmiin ja marihuanan käyttöön.

McLeod tutki ryhmineen 48 pitkäkestoista tutkimusta, joista 16 tuotti laadukasta tutkimustietoa yhteyksistä alle 25-vuotiaiden laittomasta huumekäytöstä ja myöhemmistä psyykkisistä ja sosiaalisista ongelmista. Useimmissa huumeiden käytössä oli mukana myös kannabis, jota ei kuitenkaan pystytty yhdistämään väkivaltaiseen tai epäsosiaaliseen käytökseen tai psyykkisiin ongelmiin.

Eräässä toisessa tutkimuksessa Lontoon King’s Collegessa havaittiin satunnaisen marihuanan käytön parantavan keskittymistä. American Journal of Epidemiologyssa julkaistussa tutkimuksessa testattiin lähes 9000:n 50-vuotiaan britin henkisiä kykyjä ja muistia, jolloin huomattiin heidän pärjäävän yhtä hyvin tai paremmin kuin vertailuryhmän samanikäiset, jotka eivät olleet koskaan käyttäneet huumeita. Tutkimuksen johtaja Alex Dregan sanoi: ”Kaiken kaikkiaan väestötasolla vaikuttaisi siltä, että aiempi ja nykyinenkään laittomien huumeiden käyttö ei välttämättä vaikuta kognitiivisia toimintoja hidastavasti varhaisessa keski-iässä.” Koehenkilöitä oli kaikkiaan 8992, jotka olivat 42-vuotiaana kertoneet Englannin kansallisessa terveyskyselyssä käyttäneensä jotain 12 laittomasta huumeesta. Nyt viisikymppisenä heidän muistia, huomiokykyä ja kognitiivisia kykyjä testattiin normitesteillä. Kaikkiaan tutkimuksessa havaittiin, ettei huumeiden käyttö huonontanut henkistä suorituskykyä. Itse asiassa, kun yhdistettiin entiset ja nykyiset huumeiden käyttäjät, heidän tuloksensa olivat yleensä hieman korkeammat.

Petoksen aika on päättymässä

Vuonna 2003 Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö anoi ja sai patentin kannabinoideille. Miksi? Siitä syystä, että patentin sallima kannabinoidien tutkimus mahdollistaa lääkeyhtiöiden hankkia käytännön tietoa yhdestä maailman tehokkaimmista luonnon antioksidanteista ja hermoston suojaajasta. USA:n patentti 6630507 käynnistettiin erityisesti, kun tutkijat huomasivat kannabinoideilla olevan erityisen käytännöllisiä antioksidanttisia ominaisuuksia, joilla voitaisiin hoitaa ja estää useita oksidaatioon liittyviä sairauksia, kuten iskeemiset, tulehdus-, ikääntymis- ja autoimmuunisairaudet. Kannabinoidit toimivat myös hyvin hermosoluja suojaavina ja hermostovaurioita rajoittavina esimerkiksi verenkiertoa häiritsevien halvauksien tai vammojen jälkeen, tai hermorappeutumien hoitoon, kuten Alzheimer, Parkinson ja HIV:n aiheuttama dementia. Ei-psykoaktiiviset kannabinoidit, kuten kannabidoli (ei kannabidioli CBD), ovat erityisen hyödyllisiä käytössä, sillä ne eivät ole psykoaktiivisten kannabinoidien tavoin toksisia suuremmilla annoksilla.

Marraskuussa 2012 Coloradon osavaltio teki historiallisen ja merkittävän päätöksen sallimalla marihuanan viihdekäyttö. Päätöksen vaikutukset saattavat kiiriä läpi koko valtakunnan tarjoten mahdollisuuden opettaa miljoonille marihuanan terveysvaikutuksista. Washingtonin osavaltiossa hyväksyttiin myös lakialoite I-502 marihuanan lääke- ja viihdekäytöstä. Lain pitäisi astua voimaan vuoden sisällä. Ruoho on edelleen laitonta Yhdysvaltojen hallituksen kannalta, joten Washingtonin ja Coloradon osavaltioiden pitää vielä miettiä, miten ne saavat sen toimimaan. Varmasti asiaa vielä pyöritellään, mutta todennäköisesti ajan myötä muut osavaltiot seuraavat perässä ja lainsäädäntö alkaa asettua uomiinsa.

Huippuhyvät terveysvaikutukset

Ei liene mikään yllätys, että Yhdysvaltojen hallituksen mielestä marihuanalle ei ole hyväksyttyä lääketieteellistä käyttöä ja sen tulisi pysyä erittäin vaarallisten huumeiden luokituksessa, kuten heroiini. Marihuanan voimakkaiden terveysvaikutusten hyväksyminen ja edistäminen leikkaisi välittömästi jättimäisen osan syöpähoitojen tuotoista. Sen lisäksi viranomaisten pitäisi tunnustaa vangitsevansa kansalaisiaan syyttä suotta, sillä lähes puolet Yhdysvaltojen huumepidätyksistä on pelkästä marihuanasta.

MarijuanaNews.comin Richard Cowanin mukaan ”on olemassa suunnattomasti todisteita kannabiksen terveysvaikutuksista ja lääkekannabiksen kieltäminen on yksi suurimmista virheistä, mitä on ikinä tapahtunut lääketieteen, journalismin, tieteen ja vapaan yhteiskunnan instituutioissa.”

Alla olevien 10 parhaimman marihuanan terveysvaikutuksen lisäksi ovat tutkijat havainneet kannabinoidien tyyppisten kemikaalien hillitsevän HI-virusta myöhäisen vaiheen AIDS:ssa. Lisäksi viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet kannabiksen olevan tehokas psyykelääke skitsofrenianhoitoon, jota ironista kyllä monet tutkimukset ovat epäjohdonmukaisesti havainneet sen aiheuttavan.

1. Syöpä

Marihuanan aktiiviset yhdisteet kannabinoidit estävät eläinkokeissa kasvaimen leviämistä ja tappavat syöpäsoluja. Länsimaiden terveysviranomaiset ovat tienneet tämän jo pitkään, mutta ovat silti jatkaneet tiedon pimittämistä, jotta kannabis pysyisi kiellettynä ja lääketeollisuuden tuotot turvattuina. Kannabinoidireseptoreita CB1 ja CB2 aktivoiva THC toimii samalla tavoin kuin elimistön luonnollisesti tuottamat endokannabinoidit. Tutkijoiden mielestä THC:tä tai vastaavia synteettisiä aineita voitaisiin käyttää kohdennetusti näiden reseptorien aktivoimiseen esimerkiksi keuhkosyövän hoidossa.

2. Touretten oireyhtymä

Touretten oireyhtymä on neurologinen tai neurokemiallinen oireyhtymä, jonka keskeisiä oireita ovat tic-liikkeet (äkilliset ja nopeat nykäykset ja liikkeet) sekä tahattomat äänet tai sanojen toistelu. Tri Kirsten Mueller-Vahl Hannoverin lääketieteellisestä yliopistosta johti tutkimusta kannabinolin (CBN) vaikutuksista 12 aikuiseen Tourette-potilaaseen. Tutkijat havaitsivat jo yhden annoksen kannabinolia vähentävän merkittävästi oireita useiksi tunneiksi verrattuna plaseboon.

3. Kouristukset

Kannabis on lihasrelaksantti ja sillä on todistetusti kouristuksia vähentäviä vaikutuksia. Se on hyvin tehokas hoito kouristuksiin ja siitä todistuksena on useiden potilaiden kertomuksia, miten he ovat kyenneet toimimaan paremmin ainoastaan marihuanaa käyttämällä.

4. Migreenit

Siitä lähtien kun marihuana hyväksyttiin Kaliforniassa lääkekäyttöön, ovat lääkärit raportoineet hoitaneensa yli 300.000 potilaan migreeniä marihuanalla, mihin tavalliset lääketieteen lääkkeet eivät kyenneet.

5. Silmänpainetauti (glaukooma)

Marihuanan käyttö glaukooman hoitoon on ehkä parhaiten dokumentoitu. Yksikään tutkimus ei ole pystynyt osoittamaan vääräksi marihuanan tehokkaita ja suotuisia vaikutuksia glaukoomapotilaissa.

6. MS-tauti

Marihuanan vaikutukset MS-tautiin tulivat näkyvästi julkisuuteen, kun entinen keskusteluohjelmien vetäjä Montel Williams alkoi hoitaa MS-tautiaan marihuanalla. Kannabinoidit auttavat tämän kohtalokkaan sairauden neurologisiin oireisiin ja lihaskouristuksiin.

7. ADD ja ADHD

Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimus vuodelta 2012 osoitti selvästi, että marihuana on täydellinen vaihtoehtohoito Ritalinille ja mikä parasta täysin ilman sen haittavaikutuksia.

8. Crohnin tauti ja ärtyneen suolen oireyhtymä

Marihuanan on osoitettu helpottavan näiden kroonisten tautien oireita, sillä se lievittää pahoinvointia, ripulia ja ylävatsan kipuja.

9. Alzheimerin tauti

Scripps Instituutti todisti jo vuonna 2006, että marihuanan THC estää Alzheimerin taudissa aivoihin kertyvää amyloidiplakkia.

10. PMS, eli kuukautisoireet

Samalla tavoin kuin marihuana tehoaa suolistovaivoihin, sitä voi käyttää myös kuukautisia edeltävien oireiden lievittämiseen, kuten lihaskramppeihin ja epämukaviin vatsan alueen tuntemuksiin. Marihuanan käyttö PMS-oireisiin juontaa juurensa jo kuningatar Victorian ajoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *