Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

New Jerseyn lainlaatijat julkistivat poikkeuksen osavaltion tiukkaan lääkekannabislainsäädäntöön, sallien naisten käyttää kannabistuotteita kuukautiskipujen helpottamiseen.

Pari viikkoa sitten julkaistun lakiuudistuksen lehdistötiedotteessa mainittiin että uudistus on seurausta Hollywood-näyttelijätär Whoopi Goldbergin yhteistyöstä kuukautiskipuja helpottavan, syötävän kannabiksen valmistajan kanssa. Goldberg on yksi niistä harvoista tähdistä, jotka ovat avoimesti tukemassa kannabiksen laillistamista.

Goldberg on West Orangen asukas ja työskentelee syötävän lääkekannabiksen valmistajan Maya Elisabethin kanssa uuden tuotesarjan laukaisemiseksi. Tuotesarjan nimi on Whoopi & Maya ja se tulee sisältämään TCH-pitoisia voiteita, kylpysuoloja sekä suklaata. Tuotteet tulevat myyntiin muutamiin kalifornialaisiin lääkekannabisapteekkeihin ja niitä voi ostaa lääkäriltä saatavan lääkekannabiskortin avulla.

Taylor West, National Cannabis Industry Associationin apulaisjohtaja, sanoi että hänen tietääkseen mikään muu osavaltio ei ole erikseen listannut lääkekannabista käytettäväksi kuukautiskipujen hoitoon. Westin mukaan kannabista on todennäköisesti kuitenkin määrätty reseptillä kuukautiskipuihin niissä osavaltioissa, joissa lääkekannabiksen saanti on helpompaa.

Idea lakiuudistukseen tuli syötävien ja nestemäisten lääkekannabistuotteiden puutteesta New Jerseyssä. Kun Goldbergin ja Elisabethin tuotteet julkaistiin, se vaikutti New Jerseyn päättäjien mielestä hyvältä keinolta hoitaa dysmenorreaa eli kovia kuukautiskipuja.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 11.4.2016 julkaistusta The Cannabist -lehden artikkelista:
http://www.thecannabist.co/2016/04/11/whoopi-goldberg-menstrual-cramps-new-jersey/51637/

Avainsanat: , ,

Captainkidd, Jyuni ja Plossi tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kepa Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kepa
Jäsen

Kyllä kiitos, voisin ottaa ihan heti tämänkin sarjan ??

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!