Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

New Jerseyn lainlaatijat julkistivat poikkeuksen osavaltion tiukkaan lääkekannabislainsäädäntöön, sallien naisten käyttää kannabistuotteita kuukautiskipujen helpottamiseen.

Pari viikkoa sitten julkaistun lakiuudistuksen lehdistötiedotteessa mainittiin että uudistus on seurausta Hollywood-näyttelijätär Whoopi Goldbergin yhteistyöstä kuukautiskipuja helpottavan, syötävän kannabiksen valmistajan kanssa. Goldberg on yksi niistä harvoista tähdistä, jotka ovat avoimesti tukemassa kannabiksen laillistamista.

Goldberg on West Orangen asukas ja työskentelee syötävän lääkekannabiksen valmistajan Maya Elisabethin kanssa uuden tuotesarjan laukaisemiseksi. Tuotesarjan nimi on Whoopi & Maya ja se tulee sisältämään TCH-pitoisia voiteita, kylpysuoloja sekä suklaata. Tuotteet tulevat myyntiin muutamiin kalifornialaisiin lääkekannabisapteekkeihin ja niitä voi ostaa lääkäriltä saatavan lääkekannabiskortin avulla.

Taylor West, National Cannabis Industry Associationin apulaisjohtaja, sanoi että hänen tietääkseen mikään muu osavaltio ei ole erikseen listannut lääkekannabista käytettäväksi kuukautiskipujen hoitoon. Westin mukaan kannabista on todennäköisesti kuitenkin määrätty reseptillä kuukautiskipuihin niissä osavaltioissa, joissa lääkekannabiksen saanti on helpompaa.

Idea lakiuudistukseen tuli syötävien ja nestemäisten lääkekannabistuotteiden puutteesta New Jerseyssä. Kun Goldbergin ja Elisabethin tuotteet julkaistiin, se vaikutti New Jerseyn päättäjien mielestä hyvältä keinolta hoitaa dysmenorreaa eli kovia kuukautiskipuja.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 11.4.2016 julkaistusta The Cannabist -lehden artikkelista:
http://www.thecannabist.co/2016/04/11/whoopi-goldberg-menstrual-cramps-new-jersey/51637/

Tuomas Karhunen

2 thoughts on “Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *