Kannabisolut saapui markkinoille Kaliforniassa

Kannabisolut saapui markkinoille Kaliforniassa

San Diegolainen panimo Two Roots Brewing Company ilmoitti helmikuussa aloittavansa kannabisoluen myynnin Kaliforniassa.

Kyseessä on kannabinoidiyhdisteellä terästetty olut, jonka tuotenimi on Cannabier. Cannabierin tuotepäällikkö Timothy Walters uskoo oluen olevan vastaus muuttuviin trendeihin.

– Kannabis on laillista yhä useammassa maassa, myös viihdekäytössä. Uskon käyttäjien etsivän uusia käyttötapoja erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin.

Cannabierin kohdalla on otettu huomioon myös imeytymisongelma. Perinteisissä oluissa oleva alkoholi imeytyy vereen nopeasti, kun sisäisesti nautitut kannabistuotteet taas vaikuttavat elimistössä hitaammin, joka saattaisi etenkin kokemattomalla käyttäjällä tuottaa ongelmia. Cannabierissä imeytymisaika on ratkaistu niin kutsutulla nano-emulsifikaatilla, jolloin juomassa on mukana ainetta, joka nopeuttaa kannabiksen vaikutusaikaa. Waltersin mukaan vaikutus alkaa noin 10 minuutissa ja kestää noin 1,5 tuntia. Cannabierin alkoholimäärä taas on hyvin pieni, noin 0,5%.

Myös tutkimusyhtiö Canacord Genuity uskoo tuotteen menestyvän, sillä se arvioi kannabisjuomien vuosimyynnin olevan arvoltaan 600 miljoonaa dollaria vuoteen 2022 mennessä. Lisäksi useat suuret alkoholiyhtiöt valmistautuvat ottamaan askeleen kohti kannabistuotteita – Corona-oluestaan tunnettu Constellation Brands osti hiljattain 38 prosenttia kanadalaisesta Canopy Growth Companysta. Kyseessä on markkina-arvoltaan maailman suurin kannabisyhtiö.

Lähde: Two roots

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *