Kannabistuotteet nyt potilaiden saatavilla Makedoniassa

Kannabistuotteet nyt potilaiden saatavilla Makedoniassa

Lääkekannabisreseptin omaavat potilaat Makedoniassa ovat maanantaista lähtien olleet oikeutettuja ostamaan kannabis-tuotteita lääkekäyttöön apteekeista ympäri maan. Viime kuussa Lohari uutisoi n. 2,1 miljoonan väkiluvun omaavan Makedonian laillistamispäätöksestä lääkekannabiksen suhteen (voit lukea jutun tästä).

Muutokset Law on Control of Drugs and Psychotropic Substances -laissa sallivat lääkekannabis-tuotteiden myynnin ja käytön tiettyihin sairauksiin kuten MS-tauti, syöpä, HIV/AIDS ja epilepsia.

Makedonian lääkeviraston päällikkö Marija Darkovska-Serafimovska kertoo:

“Tämä tulee auttamaan isoa osaa Makedonian kansalaisista jotka taistelevat vakavia sairauksia vastaan, ja jotka tarvitsevat luonnontuotteita niiden hoitoon.”

Parantamisen varaa on sillä tinktuurat, pillerit ja voiteet eivät saa sisältää 0,2% enempää THC:tä. Sen sijaan CBD:n määrälle ei ole asetettu ylärajaa.


Lähde:
http://thejointblog.com/26732-2/

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41
 • Peter Sauser kirjoitukseen Potilasjärjestön vertaistukiryhmän epileptikkolapsi YLEn TV- ja nettiuutisissa:
  "Sisarillani todettiin akuutti leukemia kolmannen kerran, ensimmäinen diagnoosi oli toukokuussa 2017. Hän parani luuytimensiirtolla monien kärsimysten ja kivun jälkeen. Mutta…"
  6. tammikuuta 2020 kello 01:30
 • kollinainen kirjoitukseen Valviralta uhkauskirjeitä lääkäreille – Lääkekannabiksen määrääminen kiellettiin lupien menettämisen uhalla:
  "Kyllä vaihtaisin opiaattikipulääkkeeni heti kantsurepsuun."
  31. lokakuuta 2019 kello 14:18

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!