Kannabis pelasti 3-vuotiaan pojan jolle annettiin 48 tuntia elinaikaa

Kannabis pelasti 3-vuotiaan pojan jolle annettiin 48 tuntia elinaikaa

Utahin osavaltiossa lääkekannabis ei ole sallittu keino hoitaa mitään sairautta, mutta sen naapurissa Coloradossa kannabis on sen sijaan täysin laillinen kasvi. Tilanne on saanut monet potilaat matkustamaan rajojen yli saadakseen tarvitsemaansa lääkettä, ja myös tämä pieni poika pelastui kannabiksen ansiosta. Nyt hänen perheensä on yksi tuhansista lääkekannabispakolaisista, joita löytyy myös suomalaisista.

3-vuotias Landon Riddle joutui lääkärille kurkkukivun ja turvonneiden imusolmukkeiden takia. Kuten aiemmin uutisoimassamme urhean pikkutyttö Mykaelan tapauksessa, kyseessä oli akuutti lymfaattinen leukemia (A.L.L.) eli veri- ja luuydinsyöpä.

Landonin äiti, Sierra Riddle kertoo:

“Hänen koko rintakehänsä oli täynnä kasvaimia joiden takia hänellä oli hengitysvaikeuksia. Lääkärit aloittivat kemoterapian mutta kertoivat että hän ei todennäköisesti tulisi selviämään.”

Kemoterapian alettua lääkärit kertoivat Landonin vanhemmille että heidän lapsellaan oli ainoastaan 8 – 10 prosentin mahdollisuus elää seuraavat 24 – 48 tuntia. Landon kuitenkin pysyi hengissä ja sinnitteli todennäköisyyksiä vastaan voiden pahoin, oksennellen kymmeniä kertoja päivässä ja hädin tuskin kykenevänä kävelemään tai puhumaan.

Landon-Riddle-Cannabis-Cure-StonerDays-1

Kahden kuukauden kemoterapian jälkeen Landonin isoäiti ehdotti epätoivoiselle Sierralle lääkekannabista.

“Keskustelimme huolenaiheista hänen lääkäreidensä kanssa Utahissa ja katselimme vierestä kuinka Landon kärsi ja kuihtui lääkkeiden määrän lisääntyessä. Sitten äitini löysi tietoa kannabisöljystä netistä.”

Riddlen perhe matkusti Utahista Coloradoon, missä kannabisöljyä saa laillisesti.

Muutamassa päivässä kannabishoidon alettua Landon alkoi voida paremmin ja pystyi jälleen syömään ja nukkumaan. Pian Landonin leukemia meni remissioon, eli poika toipui ja pystyy olemaan lapsi jälleen. Hänen äitinsä mukaan kannabis ei ainoastaan auttanut kemoterapian sivuvaikutuksiin, vaan paransi hänet.

“Uskon että kemoterapia yhdessä kannabiksen kanssa sai taudin remissioon, ja nyt kannabiksen avulla hän pysyy remissiossa.” –Sierra

“Sydämemme olivat ilon täyttämät siitä että kannabis toi hymyn takaisin Landonin kasvoille. Landon alkoi voida paremmin! Se oli kuin ihme! Hän hymyili ja alkoi syömään jälleen!” Sierra kirjoitti blogissaan.

Monta mutkaa matkassa

Sierra jatkaa: “On kammottavaa, että kukaan voi saada syytteen kannabiksen valitsemisesta teollisten lääkkeiden sijaan. Ajatukseni ovat Adam Koesslerin, Rumor Rosen ja lukemattomien muiden ihmisten luona, joihin kieltolaki vaikuttaa. Valmistautukaa taistelemaan elämästänne. Sairas lapsi on taistelu itsessään, mutta tämän päätöksen tekeminen on kokonaan uusi tilanne. Tarvitset kovaa luontoa, intuitiota ja luotettavan tiimin. Älä tuhlaa aikaa varmistaaksesi että jokainen farmakologinen lääke tekee enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos vaistosi sanoo että jokin on väärin, se luultavasti on väärin.”

Landon-Riddle

Leukemia ei ole ainoa taistelu Riddlen perheessä tällä hetkellä. Sierra oli niin vakuuttunut kannabiksen parantavista ominaisuuksista, että kuusi kuukautta diagnoosin jälkeen hän päätti lopettaa Landonin kemoterapian kokonaan. Hänen mukaansa kemoterapia oli liian myrkillistä, ja kannabis tunnetusti ei ole myrkyllinen ihmiselle.

Tuskin kenellekään oli yllätys, että Landonin lääkärit eivät olleet asiasta innoissaan.

“Vaihtoehdot olivat joko vapaaehtoisesti suostua kemo- ja steroidihoitoon seuraavan kolmen vuoden ajaksi, tai kieltäytyä jolloin he saattaisivat haastaa minut oikeuteen ja jopa viedä minulta Landonin huoltajuuden.”

Sierra löysi asianajaja Warren Edsonin, joka otti tapauksen hoitaakseen.

“Vaikutti siltä että hän ei tehnyt mitään väärää, vaan kyseessä oli ainoastaan äiti joka toimi lapsensa parhaaksi.” –Edson

Perhe ja heidän uusi lakimiehensä tapasivat Landonin lääkärit toivoen muutosta kemoterapia-suunnitelmaan, mutta heidät pakotettiin antamaan Landonille kemohoitoa vähintään kerran kuussa.

“Tandon Landonin tietävän että teimme kaiken voitavamme hänen hoitonsa parantamiseen ja hänen suojelemisekseen.” – Landonin isoäiti Wendy

Landonin lääkärit myöntävät, että viime vuoden marraskuusta asti on siis kulunut 9 kuukautta ilman säännöllistä kemoterapiaa, ja pojan leukemia on edelleen remissiossa.

Pitäisikö vanhempien saada päättää lastensa hoidosta? Vai onko mielestäsi oikein, että tällaisessa tapauksessa äiti voi menettää lapsensa huoltajuuden? Kerro mielipiteesi jutun lopussa olevassa keskusteluosiossa.

Oil-Cures-3-Year-Old-3

Toim.huom: Suomessa lääkekannabis on laillinen lääke, mutta Valvira kieltää lääkäreitä määräämästä kannabista tai edes mainitsemasta mitään positiivista lääkekannabiksesta. Kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson ansiosta kannabiksella ei katsota Suomessa olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.


Lähteet:
http://herb.co/2016/04/22/watch-cannabis-oil-cures-boy-given-48-hours-to-live/

http://healthcurecenter.com/cannabis-oil-cures-3-year-old-boy-of-cancer-after-doctors-gave-him-48-hours-to-live/

Tuomas Karhunen

One thought on “Kannabis pelasti 3-vuotiaan pojan jolle annettiin 48 tuntia elinaikaa

  1. Kalso vois joutaa tunkion kukoksi mielipiteineen.. Samoin muut lääkärit jotka kulkee laput silmillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *