DEA siivosi sivujaan

DEA siivosi sivujaan

Yhdysvaltain huumevirasto DEA on poistanut sivultaan virheellisiä terveysväittämiä kannabiksesta. Sivuilta on poistettu mm. väittämät:

  • kannabis on porttihuume (ns. porttiteoria),
  • kannabis aiheuttaa keuhkosyöpää ja
  • kannabis aiheuttaa psykoosia.

Mitä? Eikö kannabis olekaan porttihuume?

Ei ole.

Entä Arska, joka siirtyi kannabiksen jälkeen herskaan?

Tutkimusten mukaan siihen, päätyykö ihminen kovien huumeiden käyttäjäksi, vaikuttaa enemminkin sosiaalinen ympäristö ja työllisyystilanne, ei kannabiksen käyttö.

Entä se keuhkosyöpä? Eikö yksi kannabissavuke vastaakaan 20 tupakkaa?

Laajat tutkimukset ovat selvittäneet, että edes kannabiksen polttaminen ei aiheuta keuhkosyöpää. Tupakan polttaminen aiheuttaa.

Mitä? Eikö kannabis aiheutakaan psykoosia?

Ei.

Entä kaverini Timppa, joka menetti otteensa todellisuudesta käytettyään kannabista?

Timpalla on ollut jo valmiiksi alttius mielenterveysongelmiin. Timppa olisi siis voinut saada psykoosin myös ilman kannabista. Hyödyllisempää Timpan kannalta olisi etsiä psykoosin taustalta muita syitä kuin kannabiksen käyttö, sillä kannabis itsessään ei aiheuta psykoosia.

Vaikka joitain ”totuuksia” kannabiksesta on toistettu lähes loputtomiin, eivät ne silti ole muuttuneet todeksi. Suomessa kuitenki näitä vaihtoehtoisia totuuksia yhä levitetään virallistenkin tahojen kautta, myös lääkekannabiksesta. Koska kyllähän se kannabis psykoosia aiheutttaa. Näin se vaan on, koska se on niin. Ja koska Timppa.

Lähde: 13.2.2017 DEA Removes Marijuana Misinformation from Website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *