Entinen huumeviraston tiedottaja: DEA tietää, että kannabis turvallista – laitonta ainoastaan rahan takia

Entinen huumeviraston tiedottaja: DEA tietää, että kannabis turvallista – laitonta ainoastaan rahan takia

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”on” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” custom_margin_last_edited=”off|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on” custom_width_px=”900px”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size=”18″]

Yhdysvaltain huumevirasto DEA (Drug Enforcement Administration) perustettiin vuonna 1973 silloisen maan presidentin, Richard Nixonin toimesta. Viime aikoina virasto on suorastaan sekoillut kannabisluokitustensa kanssa. Nyt kannabiskieltolain taustalla oleva korruptio on tulossa julki kovaa vauhtia – tällä kertaa yllättävältä taholta eli DEA:n sisältä.

Kun DEA:n entinen tiedottaja Belita Nelson palkattiin virkaan Dallasissa huhtikuussa 1998, ensimmäinen asia, jonka viraston koulutuskoordinaattori Paul Villaescusa hänelle sanoi, oli tyrmäävä:

“Kannabis on turvallista, me kaikki tiedämme että se on turvallista. Se on lypsylehmämme emmekä ikinä luovu siitä”, Nelson kertoi lääkäreistä ja hoitajista koostuvalle yleisölle Marijuana for Medical Professionals -konferenssissa Coloradon Denverissä viime joulukuussa.

“Minulla oli hauskaa, olin erittäin hyvä propagandistin työssäni – olin DEA:n johtava propagandisti”, hän sanoi.

Nelson edusti DEA:ta kansainvälisessä mediassa vuodesta 1998 vuoteen 2004. Hänellä oli säännöllisiä esiintymisiä talk show -ohjelmissa, kuten Oprah Winfreyn show’ssa sekä Nightlinessä, joissa hän kertoi “kannabiksen vaaroista”.

Nykyään Nelson puhuu lääkekäytön puolesta, varsinkin amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla yleistyvän aivojen rappeumatauti CTE:n hoitamista kannabiksella. Hän ajaa asiaa perustamansa The Gridiron Cannabis Foundation -säätiön kautta.

Belita Nelson kasvoi omien sanojensa mukaan “teksasilaiseen jalkapalloperheeseen”. Hänen isänsä rakasti Dallas Cowboys -joukkuetta ja opetti hänelle elämänoppeja jalkapallosta. Amerikkalaisella jalkapallolla on aina ollut tärkeä rooli Belitan elämässä ja hänellä on monta kuuluisaa pelaajaystävää.

DEA-agentti ja Dallas Cowboys -tähti

Vuonna 2000, kaksi vuotta DEA-virassa ollessaan, Nelsonin läheinen ystävällä, Dallas Cowboysin pelaajalla diagnosoitiin neljännen vaiheen keuhkosyöpä. Hän katsoi ystävänsä menevän kemoterapiahoitojen läpi ja kuihtuvan 154-kiloisesta järkäleestä ainoastaan 64-kiloiseksi. Lopulta hän ei pystynyt edes syömään tai nukkumaan.

Kannabis tunnetusti tehoaa myös keuhkosyöpään, joten Nelson meni kotiin ja pyysi teini-ikäistä poikaansa selvittämään, löytäisikö hän jostain kannabista. “Vaikka DEA olisi työnantajani, en voisi vain istua ja katsoa ystäväni kuolevan”, hän sanoi.

Kannabis auttoi; mies alkoi syömään ja lisäämään painoa sekä nukkumaan rauhallisemmin. Uuden motivaation turvin hän tehostamaan kannabishoitoa syömällä puhtaasti ja mehustamalla. Kannabiksen avulla hän eli ylimääräiset yhdeksän vuotta.

Nelson sanoo, että hän jopa kasvatti hoitoon tarvittavan kannabiksen itse, jotta hän tiesi, että se oli turvallista eikä salakuljetettu Meksikosta.

DEA:n jättäminen

Vuonna 2004 Nelson erosi DEA:sta. Hän oli ollut tutkimassa heroiiniepidemiaa Teksasissa sijaitsevassa Planon kaupungissa, kun hän huomasi, että kannabiksen puoleen kääntyvillä addikteilla oli parempi menestys päästä irti opiaateista.

Tämä oli viimeinen pisara ja Belita päätti erota.

“[Kun he palkkasivat minut], he unohtivat allekirjoituttaa minulla vaitiolovelvollisuussopimuksen – ja voi pojat, että minä tiesin asioita. He soittivat minulle sanoen: “Nimeä hintasi, 10 000 dollaria kuussa? 20 000 dollaria? Mitä haluat, Belita?”

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Kuva” src=”http://lohari.net/wp-content/uploads/2017/02/kuvituskuva_premium-11.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”bottom” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” title_text=”Kannabis on maailman tutkituin kasvi.”]

[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Teksti” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size=”18″]

Belita sanoi, että hän lähti virastaan huutaen: “Te tiedätte, että tämä [kannabis] on turvallista ja te estätte sairaita ihmisiä saamasta sitä! En ota rahojanne ja teidän onkin parempi olla huolissaan siitä, mitä tulen kertomaan!”

Nelson muutti Coloradoon tietämättä, mitä hän tekisi seuraavaksi. Pian hän löysi paikan osavaltion orastavasta lääkekannabisteollisuudesta. Pian hän alkoi puhumaan lääkekannabiksen puolesta, viitaten aiempaan virkaansa DEA:ssa asiantuntijana.

“Pikku hiljaa tulin ulos kuorestani ja siitä synkästä paikasta, jossa olin kokemani ja näkemäni takia ollut… Jos ajattelet, että DEA edustaa “hyviä tyyppejä”, sitä he eivät ole. Eivät todellakaan ole. Puhumme korruptiosta, joka vetää steroideja.”

Ulos varjoista

Vuonna 2014, pitkäaikaisen ystävänsä ja entisen Denver Broncosin pelaajan Rick Upchurchin kanssa Nelson alkoi puhumaan kannabiksesta CTE-aivosairauden hoitona. CTE on tappanut monia entisiä NFH-pelaajia tai saanut heidät tekemään itsemurhan.

Tutkimustensa perusteella he tekivät suunnitelman vaihtoehtoisesta ja holistisesta, kannabikseen pohjaavasta CTE-hoidosta. Yhdessä he siis suunnittelivat ohjelman, jolla voidaan nähdä jos potilaan aivojen rappeutuminen saadaan pysähtymään kannabiksella. Hiljattain he ostivat myös tontteja Coloradosta majoittaakseen entisiä NFL-pelaajia sekä heidän perheitään hoidon ajaksi. Yhdessä Upchurch ja Nelson toivovat todistavansa kannabiksen tehon CTE:n hoidossa, jotta NFH sallisi sen käytön pelaajien keskuudessa. (Lue lisää NFL-pelaajien lääkekannabistilanteesta täällä.)

Esityksensä lopulla Nelson vetosi Marijuana for Medical Professionals -konferenssin yleisöön:

“Työtä on paljon enkä rehellisesti sanottuna ikinä uskonut näkeväni meitä siinä, missä nyt olemme. Tämä on hyvin erikoista aikaa – innostukaa siitä ja ymmärtäkää, että emme tee tätä huviksemme – olemme muuttamassa historiaa, ihmiset. Olkaa osana tätä, auttakaa minua muuttamaan historiaa – katsotaan, mihin tämä kasvi oikein pystyy.”


Lähteet: Illegallyhealed.com | High Times

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *