Astafarismi

Astafarismi

Kielemme on perin monimutkainen ja ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa, vaikka termejä on kohtalaisen suppea määrä. Ilman sanoja ajattelu on hankalaa, joten tämän kirjoituksen pohjustukseksi täytyy luoda uusi määritelmä, eli Astafari. Tämä pohjautuu rastafarismi-käsitykseen, jossa kannabista pidetään tärkeänä sakramenttina ja tämän uskontokunnan anti-ilmiö suomessa voidaan kuvailla ilman R-alkukirjainta.

Astafarismi tulee löysästi amrahan kielestä as(akka[omiffa]) sekä tafari(luoja). Haile Selassie on rastafarien idoli, kun Asta Tenhunen on kannabisfoobikkojen kruunaamattomia kuningattaria, oletettavasti suomen kuuluisin kannabis-disinformaatikko. Uskontokuntaan liittyy lähes poikkeuksetta Vanhois-Kristillisiä taustoja, eli elämä on kärsimystä ja kaikki kivat tuntemuksen ovat saatanasta.

Jeesuksen tilalla “Jaah”-ruumiillistumia on useita, yleensä oman aikakautensa Kalsoja ja Riipisiä. Heidän vankkumaton tieteenvastaisuutensa ja valheiden levittämisensä on puhtainta uskontunnustusta, mieluiten pienessä humalatilassa, ideaalitilanteessa nelinkontin katukivetyksellä. Hekään eivät suoranaisesti usko kuoleman jälkeiseen elämään, 1984-tyylinen totalitäärinen dystopia olisi taivas maan päällä.

Tärkeimpiä teesejä on minä-minä-käsitys, jossa Astafari on ainoa tärkeä ihminen maailmassa, muut saavat vaikka kuolla kipuun ja telkien taa, individualismi on ensisijaista. Pyhiä tekstejä luodaan aina vain lisää, Savon Sanomat etusijalla ja tietenkin rahaa tahkoavien yhdistysten pamfletit ovat tärkeitä. Kannabispelottelu-luennoista voi myös tienata, puhumattakaan opiaattikoukkuun tähtäävien “terveydenhuollon” ammattilaisten lahjuskäytännöistä.

Astafarien sakramentteihin kuuluu kannabiksen välttely kaikin keinoin, sitä kutsutaan sanoilla myrkky, huume, vaarallinen aine, narkkimömmö, marihuana(intiaanitupakka), sekä vastaavat. Lääkekäyttö on verrattavissa massamurhaan, eikä sitä voi missään nimessä hyväksyä, vaikka se olisi paras vaihtoehto. Rituaaleja on myös kaksi, eli väittely ja nyrkkipyykki.

Väittely-toiminnassa on tärkeää, että toista osapuolta tai faktoja ei oteta minään, mieluiten haukutaan ja kierrellään mahdollisimman kaukaa aihetta. Koska taustalla on pelkkää mutua ja epäloogisuuksia, virheitä ei korjata vaan pyritään luomaan olkiukkoja sekä vedota henkilön ulkonäköön, statukseen tai vastaaviin. Henkilökohtaiset kokemukset ovat kultainen avain, jonka avulla vastapuolen voi leimata narkiksi, hymistellen poistuen “voittajana”.

Rastafareilla on tapana kokoontua tanssimaan nyabinghi-tapahtumiin. Astafarit yleensä mököttävät yksin ja purkavat sosiaalisten taitojensa puutetta nettipalstoilla. Tämäkin saattaa kestää aamuyön tunneille, kun aina riittää omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä, jotka pyrkivät korjaamaan aivottomia heittoja.

Ruokavalioon(Lati) kuuluu pillereiden lisäksi mahdollisimman pitkälle prosessoitu eines, jolloin aivojen toimintaa saadaan hidastettua mahdollisimman paljon. Mitä kidutetumpaa lihaa, sen parempi: mausta sen tietää. Alkoholin aivoja rappeuttavaa ominaisuutta ja todellisuuspakoa korostetaan, kannabis auttaa ajattelemaan laajemmin itseä ja ympäristöä, joten se on paha-paha.

Tämän tarinan alkuajatus lähti liikkeelle Psilocybe semilanceatasienten myötä, eli kyseessä on hieman sarkastiseen sävyyn kirjoitettu juttu ja kannabis-tauon myötä kieliasu ja humoristinen sisältö ei ole ihan parhaimmillaan. Ken tästä vetää herneet nenäänsä, ihan vinkkinä että se kertoo lukijasta paljon enemmän kuin kirjoittajasta: oppimiskokemusta tämä koko elämämme on ja joskus kaikesta huolimatta ei tule koskaan hoksaamaan niitä tärkeimpiä asioita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *