Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen

Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen

Turun Apteekki Manhattan on lähettänyt useille lääkekannabisreseptin omaaville potilaille seuraavan viestin:

“Arvoisa asiakkaamme,

Fimea / Katja Pihlainen on päättänyt pysäyttää käyttämänne erityisluvallisen lääkkeen maahantuontiprosessin. Syytä tehdylle päätökselle emme osaa sanoa. Yritämme selvittää Fimeasta miten lääkityksenne jatko voitaisiin toteuttaa. Pyydämme teitä kuitenkin varautumaan siihen, että käyttämäänne lääkettä ei ole saatavilla. Pahoittelemme tapahtunutta.

Ystävällisin terveisin,
Apteekki Manhattan.”

Kyseinen lääkevalmiste on lääkekannabiksen kukintoa, jonka kauppanimi on Bedrocan. Bedrocan on myös muita lääkekannabisvalmisteita valmistavan yrityksen nimi. Viestistä ei voi päätellä, koskeeko tämä kaikkia Bedrocanin muitakin lääkekannabisvalmisteita, kuten Bediolia, Bedicaa tai Bedroliteä.

Esimerkiksi Bedrolite on lääke, jota alettiin viime vuonna käyttämään Suomessa muutamien vakavasta epilepsiasta kärsivien lasten kohtausten hoidossa hyvin tuloksin. Bedrocania sen sijaan käytetään muiden sairauksien, kuten kroonisen kivun, MS-taudin spastisuuden, masennuksen ja unettomuuden hoidossa.

Saman viestin on saanut usea Bedrocan-lääkekannabisreseptin omaava potilas.

Muualla maailmassa kannabiksen viihde- ja lääkekäyttö sen sijaan yleistyy kovaa vauhtia. Viime viikolla Suomessa ja maailmalla uutisoitiin laajasti siitä, että Kanada laillistaa kannabiksen viihdekäytön ensimmäisenä G7-maana.

Verkkolehti Lohari seuraa tilannetta.

Tuomas Karhunen

2 thoughts on “Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen

  1. Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa ihmisen elämää kun se on muutenkin kurjaa kipujen vuoksi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *