Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen

Apteekilta viesti potilaille: Fimea pysäyttää lääkekannabisvalmisteen maahantuonnin Suomeen

Turun Apteekki Manhattan on lähettänyt useille lääkekannabisreseptin omaaville potilaille seuraavan viestin:

”Arvoisa asiakkaamme,

Fimea / Katja Pihlainen on päättänyt pysäyttää käyttämänne erityisluvallisen lääkkeen maahantuontiprosessin. Syytä tehdylle päätökselle emme osaa sanoa. Yritämme selvittää Fimeasta miten lääkityksenne jatko voitaisiin toteuttaa. Pyydämme teitä kuitenkin varautumaan siihen, että käyttämäänne lääkettä ei ole saatavilla. Pahoittelemme tapahtunutta.

Ystävällisin terveisin,
Apteekki Manhattan.”

Kyseinen lääkevalmiste on lääkekannabiksen kukintoa, jonka kauppanimi on Bedrocan. Bedrocan on myös muita lääkekannabisvalmisteita valmistavan yrityksen nimi. Viestistä ei voi päätellä, koskeeko tämä kaikkia Bedrocanin muitakin lääkekannabisvalmisteita, kuten Bediolia, Bedicaa tai Bedroliteä.

Esimerkiksi Bedrolite on lääke, jota alettiin viime vuonna käyttämään Suomessa muutamien vakavasta epilepsiasta kärsivien lasten kohtausten hoidossa hyvin tuloksin. Bedrocania sen sijaan käytetään muiden sairauksien, kuten kroonisen kivun, MS-taudin spastisuuden, masennuksen ja unettomuuden hoidossa.

Saman viestin on saanut usea Bedrocan-lääkekannabisreseptin omaava potilas.

Muualla maailmassa kannabiksen viihde- ja lääkekäyttö sen sijaan yleistyy kovaa vauhtia. Viime viikolla Suomessa ja maailmalla uutisoitiin laajasti siitä, että Kanada laillistaa kannabiksen viihdekäytön ensimmäisenä G7-maana.

Verkkolehti Lohari seuraa tilannetta.

Avainsanat: , , ,

Kalle77, vonTuamo, Captainkidd ja 3 muuta tykkää tästä


Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

2
Jätä kommentti

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VierasKiitos Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kiitos
Vieras
Kiitos

Viimeinen niitti.

Vieras
Vieras
Vieras

Voihan helvata. Joudun siis taas siirtymään taas gaba-pentin -norspan (subutex) lääkitykseen, silloin on kyllä aika päihtynyt olo. Miksi pitää kurjistaa ihmisen elämää kun se on muutenkin kurjaa kipujen vuoksi?

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Juha MS-potilas kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Kannabiskahviloista.24. joulukuuta 2018 kello 07:19
  • jebu55 kirjoitukseen Rentoutumismatkalle Amsterdamiin?: “Mistä saan kannabista ?23. joulukuuta 2018 kello 22:10
  • jebu55 kirjoitukseen Leaflylta CBD-terveystuotteita: “Mistä sitä saa.olen etsinyt toimijaa jolta saa cbd öljyä.krooniset kivut yli 42 työvuoden jälkeen kovat.opioidia ei viitsisi jatkuvasti syödä.23. joulukuuta 2018 kello 21:55
  • Kalle77 kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “Jospa lääkärit oikeuteen potilaittensa pahoinpitelystä tai ketkä estää lunnollisen lääkkeen käytön, oikeutta ihmisille.21. marraskuuta 2018 kello 18:12
  • Empiristi kirjoitukseen Juuri nyt: Lääkekannabiksen alasajo Suomessa: “No nyt on kyllä harvinaisen perseestä, mikäli tuollainen toiminta onnistuu. Ei jumalauta, muualla maailmaa kannabista laillistetaan lääke- sekä viihdekäyttöön kiihtyvällä…19. marraskuuta 2018 kello 19:24
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!