Viljelijät toivovat kannabiksen lakimuutosta

Viljelijät toivovat kannabiksen lakimuutosta

Lääkekannabiksen viljely on laillista jo muutamissa EU-maissa, kuten esimerkiksi Tanskassa.

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen toivoo, että lakia muutettaisiin myös Suomessa ja viljeltäviin kasvivalikoimiin saataisiin myös lääkekannabis.

Jalkanen uskoisi sen nousevan merkittäväksi vientituotteeksi Suomella, ja on pahoillaan siitä jos mahdollisuus ohitetaan ainoastaan siksi että ”se ei vain Suomeen sovi”.

Jalkasen on vaikea ymmärtää, miksi Suomi jatkaa samalla linjalla, kun monissa muissakin EU-maissa jo viljellään lääkekannabista.

HYKS Kipuklinikan ylilääkäri Eija Kalso taas vaatii lisää tutkimusnäyttöä lääkekannabiksen hyödyistä ennen viljelyn laillistamista.

Kalson mukaan toistaiseksi ei ole osoitettu, mitkä ovat ne lääketieteelliset ongelmat joihin kannabiksesta olisi potilaalle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Kalso kuitenkin kannattaa tutkimuksien jatkamista kannabiksen lääkekäytöstä. Hänen mukaansa tämän hetkisten tulosten perusteella kannabista ei voi suositella lääkeaineeksi.

Avainsanat:


Tietoa kirjoittajasta

Verkkolehti Loharin tutkiva ammattijournalisti. Kotimaan ja ulkomaan uutiset.

1
Jätä kommentti

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Joojoo Recent comment authors
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Joojoo
Vieras
Joojoo

Kanadan terveysministeriön mukaan kannabis on tehokkaampi kuin gaba-Pentin. Jos kannabis sisältää thc:ä 2-9%:a, niin se on siis gaba-pentinä tehokkaampi tai ainakin yhtä tehokas. Ja kun kannabis sisältää 22%:a thc:, niin silloin se on tuplasti gaba-pentinä tehokkaampi, mutta Kalso on eri mieltä kuin Kanadan terveysministeriön. Ei siis mitään järkeä. Kanadassa on kuitenkin sentään tutkittu asiaa, mutta Suomessa ei olla. Miten siis Kalso voi olla eri mieltä jos se ei ole tutkinut asiaa? Onko kyse sidonnaisuuksista lääkeyhtiöihin? Luultavasti on tai siis täytyy olla, koska lääkekannabis on gaba-Pentin on tappaja.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pistesaldo

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Mainos

Keskustelu

 • DetCam kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "Detonic критичен [url=https://colorectalsurgeonssydney.com.au/quick-enquiry/success?token=7tKCJu20ig-w60yIZFtnvQGTssL3A3agc3F_OAjokDU]Detonic Zusammensetzung colorectalsurgeonssydney.com.au[/url] b07655f https://ketogurudiet.ru/hypertension/detonic-prepodavane-2/"
  11. marraskuuta 2020 kello 10:17
 • GreeboOgg kirjoitukseen Ketä kieltolaki kieltää?:
  "На этом пока все, в будущем возможно буду пополнять список."
  7. marraskuuta 2020 kello 18:55
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Nyt muuttu mielenkiintoiseksi tilanne kun tuli poliisin verikoe tulokset. Tikku näytti positiivista tulosta ja verikokeessa ei näkyny ollenkaan kannabis vaikka…"
  14. maaliskuuta 2020 kello 20:46
 • rautsi kirjoitukseen Kieltolaki loppuu:
  "Pääsi valtion hotellia nauttimaan tämän lääkkeen ansiosta. Mut en antanu syytteissä periksi kun kerta lääke käyttöön olivat. Sanoin kokevani oikeusmurhan.…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:59
 • rautsi kirjoitukseen Tapani:
  "Samasta syystä nyt itsekkin pääsin oottelemaan tuomiota. Mut yrittivät huume syytteillä käytön vetää eteenpäin. Mut korjasin heti et lääke rikos…"
  9. tammikuuta 2020 kello 01:41

Mainos

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostin Loharilta, jossa mielenkiintoista asiaa Suomen ja maailman kannabistilanteesta.

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!