USA:n hallitus luokittelee kannabiksen uudelleen

USA:n hallitus luokittelee kannabiksen uudelleen

Advertisement

Yhdysvaltain huumevirasto DEA:n asianajaja kertoi hiljattain Santa Monica Observer -lehdelle, että kannabiksen lääketieteellinen asema muutetaan elokuun 1. päivä. Tämä historiallinen edistysaskel tarkoittaa käytännössä sitä, että kannabista voidaan tutkia aiempaa laajemmin ja sen lääkekäyttö laillistuu kaikissa 50 osavaltiossa.

Poliittisen korruption takia käyty vuosikymmenten huumesota alkaa olla historiaa. Yksi isoimpia huumesodan tukipylväitä on ollut USA:n liittohallituksen sota lääkekannabista vastaan, joka tämän uusimman tiedon mukaan loppuu elokuun 1. päivä 2016.

Kuten jo huhtikuussa uutisoimme, Yhdysvaltain huumevirasto DEA suunnittelee kannabiksen luokituksen siirtoa Schedule I -luokituksesta Schedule II -luokkaan. Nyt DEA:n asianajaja on paljastanut Santa Monica Observer -lehdelle, että virasto tulee muuttamaan luokituksen elokuun alussa. Nimettömänä pysyttelevä lakimies mainitsi yhdeksi syyksi muun muassa sen, että kannabis sitoo tällä hetkellä paljon DEA:n resursseja – ilmeisen turhaan.

Tuleva muutos on Yhdysvalloissa historiallinen askel nykyisen, presidentti Nixonin vuonna 1970 aiheuttaman ristiriitaisen tilanteen korjaamiseksi. Koska liittovaltion lait menevät osavaltioiden lakien yli, tämä on johtanut tilanteeseen jossa liittovaltio on pystynyt vainoamaan lääkekannabista jopa sen laillistaneissa osavaltioissa.

Esimerkiksi Kaliforniassa, missä lääkekannabis on ollut laillista jo 20 vuotta, liittovaltio ja DEA ovat aika ajoin tehneet ratsioita, pidätyksiä, pakottaneet pankkeja sulkemaan laillisten kannabis-yritysten tilejä ja jopa takavarikoineet lääkekannabista valmistavien yritysten tontteja. Kaliforniassa lääkekannabisreseptin saaminen on ollut äärimmäisen helppoa ja osavaltio äänestää marraskuun 7. päivä kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta.

Askel parempaa kohti

Nykyisen virheellisen luokituksen mukaan kannabiksella ei ole mitään lääketieteellistä käyttöä ja sen väärinkäytön riski on korkea. Hieman kuin Suomessa ovelaksi kulissiksi rakennetun erityislupa-käytännön pohjalta (kiitos Eija Kalson ja Valviran), tämänkin väärän luokituksen pohjalta lääkäreitä on estetty suosittelemasta lääkekannabista myös niissä osavaltioissa joissa lääkekannabis on laillistettu. Lisäksi Schedule I -luokitus on estänyt laajemmat lääketieteelliset tutkimukset kannabiksen suhteen kokonaan.

Schedule I -luokkaan kuuluvat tällä hetkellä kannabiksen lisäksi mm. heroiini, LSD ja meskaliini. Schedule II -luokassa ovat mm. morfiini, metamfetamiini ja oksikodoni.

Lisäys klo 9:18 – Verkkolehti Loharin saaman lisätiedon mukaan luokitusmuutoksen tarkka ajankohta saattaa sittenkin olla vielä epävarma. Seuraamme tilannetta, jatkojuttu asiasta julkaistaan lauantain Loharissa.


Lähde: Santa Monica Observer

Avainsanat: , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!