Nämä vanhemmat pelastavat lapsensa hengen laittomasti kannabiksella

Nämä vanhemmat pelastavat lapsensa hengen laittomasti kannabiksella

Nämä 13-vuotiaan vakavasta epilepsiasta kärsivän australialaispojan vanhemmat ovat avoimesti myöntäneet hoitavansa lastaan kannabiksella. He kertoivat asiasta kannabismyönteisessä tapahtumassa, peläten poikansa menehtyvän jos he odottaisivat lain muuttumista Queenslandissa.

Tässä perheessä ei polteta tupakkaa eikä juoda alkoholia, mutta joka päivä 13-vuotias Joseph käyttää kannabista.

Ja joka päivä hänen vanhempansa rikkovat lakia pitääkseen lapsensa hengissä.

Kohtaukset, joista Joseph on kärsinyt koko ikänsä, ovat niin pahoja että häneltä on niiden aikana murtunut luita jaloista sekä käsistä yhteensä noin kymmenen kertaa. Ainoa toimiva lääke on ollut kannabisöljy, jonka avulla Joseph on elänyt ilman kohtauksia jo 20 kuukautta.

Kannabiksen lääkekäyttö sekä kasvatus lääkekäyttöä varten laillistui Australiassa liittovaltion tasolla helmikuun 24. päivä 2016. Lääkärit voivat alkaa kirjoittamaan kannabisreseptejä Queenslandissa hallituksen mukaan jo lähiviikkoina, mutta tällä hetkellä Josephin lääkäri ei voi vielä määrätä pojalle hänen tarvitsemaansa lääkekasvia. Siksi perhe hankkii kannabista laittomasti.

“Keinot ovat lopussa. Emme enää tiedä mitä tehdä.” –Josephin äiti Ingrid

“Ei ole mitään syytä sille, miksi lain muuttamisessa kestää näin kauan”, Ingrid sanoi. Hän lisäsi etteivät he halua lapsensa olevan vain luku kuolintilastoissa kun muutos lopulta tulee.

Josephin vanhemmat sanovat että kannabis on kiistämättä pelastanut heidän poikansa hengen. Heidän mukaansa vaikka kiinnijäämisen riski kasvaa, mikään ei muutu jos ihmiset eivät uskaltaudu puhumaan asiasta. Nämä australialaisvanhemmat ovat valmiita jopa vankilaan jos se nopeuttaa muutosta.

Vastaavanlaisia tapauksia on myös Suomessa. Millainen yhteiskunta pitää hyötykasvilla itsensä tai lapsensa lääkitsemistä rikoksena?


Lähde: Yahoo! News

Tuomas Karhunen

One thought on “Nämä vanhemmat pelastavat lapsensa hengen laittomasti kannabiksella

  1. Tämä on hyvä ja tärkeä artikkeli. Meillä Suomessakin on perheitä jotka ovat samankaltaisessa tilanteessa mutta eivät kykene puhumaan asiasta julkisesti ilman että heidän lääkkensä vietäisiin pois, heitä rangaistaisiin ja heidän potilasoikeuksiaan ja ihmisoikeuksiaan poljettaisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *