USA:n kannabisvastainen oikeusministeri yllättynyt saamastaan kritiikistä

USA:n kannabisvastainen oikeusministeri yllättynyt saamastaan kritiikistä

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”on” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” custom_margin_last_edited=”off|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on” custom_width_px=”900px”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size=”18″]

Lohari Premium 06/2017 käsitteli Yhdysvaltojen tuoreen presidentin, liikemies Donald Trumpin nimittämän Valkoisen talon lehdistösihteerin sekä erittäin kannabisvastaisen oikeusministerin, Jeff Sessionsin lehdistötiedotetta.

Kannabis ei kuitenkaan ole enää puolustuskyvytön ja lausunto herätti valtavasti julkista vastustusta. Nyt Sessions on sanonut olevansa yllättynyt saamastaan palautteesta.

Viime kuussa oikeusministeri Sessions sanoi olevansa “yllättynyt” siitä, että amerikkalaiset eivät riemastuneet hänen laajalti uutisoidusta kannabisvastaisuudestaan. On vaikea sanoa, millä vuosikymmenellä Sessions kuvittelee olevansa, sillä 57 prosenttia eli enemmistö amerikkalaisista äänestäjistä kannattaa kannabiksen laillistamista.

Huhtikuussa Sessions sanoi Luke Air Force Basessa Arizonassa: “Kun he nimittivät minut oikeusministeriksi, olisi luullut, että Yhdysvaltain isoin ongelma on se kun sanoin, ‘En usko että Amerikasta tulee parempi paikka, jos kannabista myydään joka ruokakaupassa’.”

“[Ihmiset] eivät pitäneet siitä; olen yllättynyt, että he eivät pitäneet siitä”, hän lisäsi.

Sessions otti kantaa myös laittomaan maahanmuuttoon ja rajavalvontaan, kannattaen Trumpin muurihanketta.

Alaskan, Coloradon, Oregonin ja Washingtonin kuvernöörit ovat lähettäneet Sessionsille kirjeen, jossa he pyysivät häntä jättämään kannabispolitiikan osavaltioiden päätettäväksi. Kuvernöörit sanoivat kannabiksen laillistamisen lisäävän osavaltioiden tuloja sekä vähentävän vähemmistöryhmien “epäoikeudenmukaista vangitsemista”.

Lisäksi monet etujärjestöt ja julkisuuden henkilöt ovat asettuneet vastustamaan Sessionsin linjaa. Muun muassa Minnesotan entinen kuvernööri ja Hollywood-tähti Jesse Ventura sanoo kirjoituksessaan: “Trump haluaa kävellä Minnesotan kannabislainsäädännön yli? Ei minun aikanani.”

Ventura kirjoitti myös: “Osavaltioiden lakeihin puuttuminen vain siksi, koska se sattuu huvittamaan, on täysin väärin ja epäeettistä – sekä perustuslain vastaista. Presidentti Trump saisi hävetä jo pelkästään tällaisen harkitsemista.”

Kannabiksen jo vuosia sitten laillistanut Coloradon osavaltio on harkinnut epätavallista ja toistaiseksi rohkeinta ratkaisua uhkaan lakialoitteen muodossa. Jos Trumpin hallinto puuttuu Coloradon kannabispolitiikkaan, aloitteen mukaan kannabista viihdekäyttöön kasvattavat ja myyvät voisivat uudelleenluokitella “viihdekannabiksensa” lääkekannabikseksi.

Trumpin ja Sessionsin hallinto saattaa pahimmillaan vähentää kannabisteollisuudelta satoja tuhansia työpaikkoja, jos he puuttuvat osavaltioiden lainsäädäntöihin. Helmikuussa julkaistun raportin mukaan kannabismarkkinat luovat jopa yli 250 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

Tällä hetkellä kannabis on laillista viihde- ja lääkekäyttöön 28 osavaltiossa sekä Washington D.C.:ssä, mutta samaan aikaan kannabiksen kieltolaki on edelleen voimassa liittovaltion tasolla.

Vieläkään ei tiedetä, millaisia toimenpiteitä Sessions kaavailee huumesodan henkiin herättämiseksi.


Lähteet: Washington Times | Daily Caller | CNBC | PBS Newshour

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tuomas Karhunen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *