RESEPTI: Kannabisvoi


Syöminen on loistava tapa nauttia kannabista. Todella monet ohjeet pohjautuvat kannabisvoihin eli niinsanottuun cannabutteriin. Kun kannabisvoi on kerran valmistettu, sitä voi käyttää kaakaoissa, suklaissa, kekseissä, leivonnaisissa, salaattikastikkeissa tai vaikkapa pääruuan mukana. Tässä teille minun tapani valmistaa tuota jumalten herkkua.

Tarvitset:

  • Kasvimateriaalia
  • Ison kattilan
  • Tiheäsilmäisen siivilän
  • Puulastan
  • Voita tai öljyä

Kasvimateriaali voi koostua kasvin aurinkolehdistä, alahötöstä tai kukinnostakin.  Voi käyttää niin kuivaa kuin märkääkin kasvimateriaalia.

Dekarboksyloimisella tarkoitetaan kasvin ei-aktiivisen THCa:n karboksyyliryhmän poistamista, jolloin THCa muuttuu THC-muotoon. Dekarboksylointi on olennainen vaihe, sillä THCa ei ole päihdyttävä.

Käytännössä dekarboksylointi tarkoittaa kasvimateriaalin kuumentamista. Mitä suurempi lämpötila, sitä nopeammin dekarboksylointi tapahtuu. Polttamalla ja höyrystämällä nautittu kannabis taas dekarboksyloituu nauttimisvaiheessa.

Tässä ohjeessa ei ole erillistä dekarboksylointia, koska olen huomannut sen tapahtuvan itsestään useamman tunnin pituisessa keittelyssäkin.

Mä oon tehnyt butterit lehdistä seuraavalla tavalla.

1) Lehdet kattilaan ja vettä reilusti.
2) Keittelyä puolisen tuntia, jonka jälkeen vedenvaihto.
3) Uusilla vesillä keittelyä vielä puolesta tunnista tuntiin
4) Vesien vaihto ja 250-1000g voita sekaan
5) haudutusta / keittelyä sekoittaen noin tunti tai pari
6) siivilän läpi uuteen astiaan, jäähtyneen kasvimateriaalin puristelua, jotta kaikki voi saadaan eroteltua kasvimateriaalista
7) Jäljelle jäänyt vesi-voi-seos jätetään jäähtymään muutamaksi tunniksi
8 ) huoneenlämpöinen vesi-voi-seos jääkaappiin
9) muutaman tunnin päästä jähmettynyt voi erotellaan vedestä

Seuraavassa kuvassa kasvimateriaalista eroteltu voi on jähmettynyt kattilassa veden pinnalle. Kunnolla jähmettynyt voi irtoaa yhtenä palasena. Jos voita on pienempiä määriä, voi erottelun tehdä kaatamalla veden pinnalle jähmettynyt voi siivilän läpi toiseen astiaan.

Jähmettynyttä voita

Itse sulatin voin vielä kertaalleen, kaadoin sen lopulliseen astiaansa ja lisäsin sen jäähtymisen jälkeen pakastimeen. Tässä vielä kuva lopullisesta tuotteesta.

Kannabisvoi lopullisessa muodossaan

Lopputuloksena miedon makuista ja toimivaa cannabutteria.

Keittely/haudutteluvaiheessa kannattaa käyttää kantta. Näin säästyy paljolta siivoamiselta. Talvella cannabutterin voi myös jäähdyttää ulkona/parvekkeella, mutta vettä ei pidä päästää jäätymään.

Voin sijaan on mahdollista käyttää myös huoneenlämmössä nesteenä pysyvää rasvaa. Tällöin erottelu tapahtuu vesi-rasvaseoksen jäähdyttyä esimerkiksi kaatamalla seos minigrip-pussiin ja tekemällä pienenpieni reikä minigrip-pussin kulmaan. Valutetaan vesi pois – ja minimaalisesti rasvaakin. Tällöin jäljelle jää 100% huoneenlämmössä nesteenä pysyvää rasvaa.

Mun taktiikkani on aina tehdä reilusti voita ja säilyttää sitä pakastimessa. Tekemällä isomman satsin testaan myös voin vahvuuden, ja kirjoitan ’perusannoksen’ ylös. Perusannos voi olla esimerkiksi 1g tai 7g, voin vahvuudesta riippuen. Tällöin vältetään turha överöinti ja homma on hauskaa.

Syömällä päihtymyksen ensivaikutukset alkavat noin 45-60 minuutin kuluttua. Kannattaa laittaa ylös nautinta-ajankohta. Ensimmäisillä kerroilla kannattaa aloittaa pienellä annoksella ja ottaa vasta n. 1½ tunnin kuluttua lisää, jos siltä tuntuu. Huippuvaikutus on noin 2-3h kuluttua nauttimisesta ja päihtymys kestää 5-8h. Isoilla annoksilla vaikutusaika voi kestää pidempäänkin.

Kokkaamisen iloa, mutta annostelkaa varovasti 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *