vihlovat ja viiltävät kivut nivelissä

vihlovat ja viiltävät kivut nivelissä

Minulla alkoi 2013 syksyllä aivan järkyttävät vihlovat kivut nilkoissa, polvet olivat kuin niissä olisi jääpaloja, ei olisi tehnyt mieli astua askeltakaan, vaan kun ei ne vihlonnat vaikuttaneet kävelyyn, tai kävelymättömyyteen. Aina vain vihloi ja povia paleli. Talvesta 2013 olen käyttänyt säärystimiä pitkisten päällä, farkkujen alla, että edes jotenkin tarkenisin ulkona kulkea.

Kuin taikaiskusta polttelu alkoikin vaikuttaa poistamalla pahimmat vihlonnat, kokonaan ne eivät ole poistuneet, muuttuneet siedettäviksi, se on iso ja iloinen asia. Kipu kun ei ole kiva elämän kumppani.

Lääkärit tutkivat ja hutkivat, mutta jättävät kaiken puolitiehen, eli eivät sitten hoida. Löytyy yhtä sun toista rempallaan olevaa asiaa, ja minä vain “odotan”, että jotain tapahtuisi- mitään ei tapahdu…terveyskeskukseen kun ei ole niitä ns. kiireettömiä aikoja antaa, että olisi kunnolla aikaa jutella lääkärin kanssa. Hoidollisia asioita vaikeuttaa myös se, ettei ole vakituisia lääkäreitä, vaan koko ajan vaihtuvat. Jaksaako kipuja kärsivä ihminen aina ja aina aloittaa elämänsä alusta asti? Ei jaksa. Voimat menevät ihan normaaleihin elämän asioihin ja touhuihin, kun yötkin ovat pätkäunella nukuttuja.

Tässäpä lyhyt juttu minulta.

One thought on “vihlovat ja viiltävät kivut nivelissä

  1. Minä haluisin kirjoittaa muutakin, ja lisää, mutten vaan löydä mistään kohtaa mitään paikkaa, minne kirjoittaa… Johtunee käynnissä olevista sivun päivityksistä yms.
    No polvikipuhan se tänään on pahin. Kuinkahan se voi levossa kipeytyä niin paljon, kävely tuskaista. Toivon, että tämä aiemminkin ilmaantunut kipu poistuu ja haihtuu päivän mittaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *