Syöpä ja kannabis

Syöpä ja kannabis

ANNABIS JA SYÖPÄ

On tietenkin mahdotonta väitellä siitä, voiko kannabis parantaa syöpää ja tulemme pitäytymään tästä väittelystä, mutta voit lukea ja päätellä itse mitä olet mieltä tutkimustuloksista.

Syöpä on geneerinen nimitys mille tahansa solulle, joka elimistössä kasvaa holtittomasti ja voi näin saattaa ”isäntänsä” vaaraan leviämällä elimistössä. Elimistö on tässä tilanteessa kadottanut kontrollin tapahtuneeseen solunjakautumiseen. 1970 julkaistiin ensimmäiset viralliset tutkimustulokset kannabiksen käytöstä syövänhoidossa ja tänä päivänä tutkimukset ovat tärkeässä roolissa eri puolilla maailmaa. Useat laboratioriotutkimukset todentavat lääkekannabiksen hyötyjä hoidoissa syöpää vastaan. Kannabinoidit ovat joissain tutkimuksissa osoittaneet kykynsä pysäyttää syöpäsolujen kyvyn jakaantua ja lisääntyä ja osassa tutkimuksia on nähty, että kannabinoidit jopa voivat aikaansaada osan syöpäsoluista tekemään ”itsemurhan”. Tämän lisäksi kannabinoidit voivat estää etäpesäkkeiden syntymisen, joka käytännössä tarkoittaa lääkekannabiksen voivan vähentää riskiä syövän leviämiselle muihin osiin elimistöä.

Tutkimukset viitaavat myös siihen, että kemoterapian, sädehoidon ja lääkekannabiksen yhdistämisessä voi olla suuriakin etuja. Kannabista ei tunneta pelkästään kipua lievittävistä, antiemeettisistä, ja ruokahalua säätelevistä vaikutuksistaan, vaan tällä yhdistelmällä vaikuttaa olevan myös muita hyötyjä. Jos solumyrkyt ja sädehoito eivät auta vahvistamaan terveitä soluja taistelemaan syöpäsoluja vastaan riittävästi, tulee elimistö varmasti olemaan tulehdustilassa. CBD öljy tunnetaan myös voimakkaasta tulehdusta rauhoittavasta ja antiviraalisista ominaisuuksistaan ja voi siksi auttaa kehoa taistelemaan tulehdusta vastaan johon elimistö normaalisti syöpähoidoissa joutuu.

Syöpiä on monentyyppisiä ja vaikka kannabis toimii hyvin yhdentyyppiseen syöpään, ei tulos välttämättä ole sama toisentyyppisessä syövässä. Sen takia on välttämöntä tutkia jokainen syöpäalue erikseen ja tehdä lopulliset päätökset kannabiksen hyödyistä tutkimustulosten pohjalta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *