Ravinteet

Ravinteet

RAVINTEET:


-Vesi:
Toimiva systeemi on sellainen että mullan annetaan kuivahtaa (useamman sentin syvyydestä) niin että kasvit hieman jo nuokuttavat lehtiään, jolloin multa läpikastellaan siten että myös aluslautaset täyttyvät. (Aluslautasina muoviset, noin pari-kolme senttiä syvät astiat, ei mitään syviä lautasia).
Edellämainitun kastelun pitäisi lisätä juuriston kasvua, juurten kurottuessa löytämään viimeisenkin vesipisaran.

-Lehtien suihkuttelu:
Lehtiä kannattaa suihkutella päivittäin ilmankosteuden nostamiseksi.

-Lannoitus:
Käytettäessä Biolan Mustaa Multaa, lannoitus kannattaa aloittaa vasta puolen kuukauden-kuukauden päästä istutuksesta.
Sopiva vegevaiheen lannoite on Substral-kasviravinne, jota annostellaan hieman ohjetta enemmän, kuitenkin kasvien vointia seuraten. Hamppuhan on yksi nopeimmin kasvavista kasveista joten myös ravinnekulutus on toista kuin tavallisissa koristekasveissa.
Merileväuute on myös hyvä lisä. Annostelu ohjeen mukaan.
Lannoituksesta on vaikea sanoa mitään aivan tarkkaa, koska se riippuu kasvien koosta, mullan määrästä, multalaadusta ym.ym.

-Kalkki:
Murskatut kananmunankuoret, joista sisäpuolen kalvot poistettu sopivat hyvin. Laita muutamien kananmunien murskatut kuoret vesiastiaan, seisota vettä useampi päivä ja kaada ravistettu vesi multaan. Älä turhaan kaada itse kuoria, vaan pelkästään kalkkia liottanut vesi.
Lisää vettä astiaan ja anna taas veden seisoa useampi päivä.
Huom. liika kalkki estää muiden ravinteiden imeytymistä, joten järki mukana tässäkin.

-Muita ravinteita oireiden mukaan:
Esim. magnesiumia. Väkisin näitä ei tarvitse lisätä erikseen ollenkaan kasvun ollessa hyvää.

-Hiilidioksidi:
TÄRKEÄÄ KASVULLE! vaikka unohtuu helposti.
Halvin ja helpoin tapa nostaa kasvatustilan hiilidioksidipitoisuutta on laittaa sinne kilju/kotiviinipönttö käymään. Tosin veto (tuuletus) ja lamppujen tuottama lämpö haittaavat käymistä.
Noin 25 astetta on vielä aika kohtuullinen käymislämpötila.
Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia, ja ulko(korvaus)ilmaa tai sisäilmaa (Ihmisen uloshengityksessä vapautuvaa) korkeampi pitoisuus lisää kasvua, joten pidä vähintään
korvausilmaventtiili ja/tai ilmanvaihto kasvatustilan ja muun huoneiston välillä kunnossa (ovet auki kasvatustilaan), jotta hiilidioksiditaso ei laske liian alas.
Suljetussa tilassa kasvit käyttävät hiilidioksidin loppuun melko pian, ja kasvu pysähtyy.
Hiilidioksidipullot ovat suht´koht kalliita, joten hiivan hajottama sokeri on edullisin ja helpoin vaihtoehto sen tuottamiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *