Mutuilua, pelkomediaa ja vihanlietsontaa Tampereella

Mutuilua, pelkomediaa ja vihanlietsontaa Tampereella

Vihreän Lohikäärmeen tietoon on tullut että Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala vastustaa kirjoituksessaan aikuisen ihmisen itsemääräämisoikeutta ja yksilönvapauksia. Tämä kävi ilmi hänen uudesta blogikirjoituksestaan ”Ehdoton ei kannabikselle” Tamperelaisen sivuilla. Upseeriosastomme suorittama pikainen selvitystyö on kuitenkin paljastanut arvon päätoimittajasta puolia jotka asettavat hänen kredibiliteettinsä kyseenalaiseen valoon.

Karri Kannala on aloittanut lehden päätoimittajana vasta 12. lokakuuta 2015 ja tällöin mainitultaan iältään herra on sangen nuori, vasta 27 vuotias. 27 vuotiaan henkilön elämänkokemus ei usein ole vielä yleisesti sillä tasolla että se antaa kovin suurta kredibiliteettiä keskustella yhteiskunnallisista asioista päätoimittajan tittelissä, joten vaikuttaakin kovasti siltä että Karri ”Kannabis” Kannala (tuttavallisesti ”KKK”) onkin kuin se pieni koira joka koirien kohtaamisessa kompensoi omaa pienuuttaan olemalla korostuneen agressiivinen, äänekäs ja hyökkäävä. Olenko tässä nyt kohtuuton ja luokkaava? Kun katsotaan Karrin aikaisempia sitaatteja muista yhteiskunnallisista asioista, voit olla varma että tämänkaltainen vertaus on paikallaan. Katsotaanhan noita sitaatteja:

”Työttömien, niin nuorten kuin iäkkäämpienkin, joukosta löytyy huolestuttavan suuri määrä niitä, jotka eivät ole koskaan olleet töissä tai eivät edes aio niitä hakea. Ryyppääminen, pilven poltto ja kotona vetelehtiminen on tehty tässä yhteiskunnassa liian kannattavaksi. Sosiaalituet ovat liian korkeita ja eristävät työtä pelkäävät vetelykset koteihinsa. Samalla he syrjäytyvät, putoavat lopullisesti pois työelämästä ja maksavat työssäkäyvälle väestölle maltaita.”

”Meillä ei ole enää varaa nykyiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. Työtä tehdään liian vähän, koska passivoiva sosiaaliturva kannustaa mieluummin makaamaan sohvalla, kuin tekemään töitä kymmenen euron tuntipalkalla. Laiskurit kuppaavat tuet sossusta, joka puolestaan repii eurot valtion sekä kunnan kaapuihin puettuna ja verokarhun avustamana työssäkäyvien selkänahasta. Töitä paiskivien tamperelaisten ostovoimaa ja palkkapottia siirretään siis laiskottelijoiden taskuun.”

”Nuorten asenne hanttihommista ja matalapalkkaisista aloista on muutettava sellaiseksi, että työtä kuin työtä opitaan jälleen arvostamaan. Kahdeksan euron tuntipalkan kesätöistä täytyy olla nuorten lompakossa sellainen, että se tuntuu arvokkaalta. Näin ei tapahdu, jos kotona makaamisesta saa lähes saman rahan tekemättä mitään.”

Sitaatit löytyvät addressin ”Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan erottava!” yhteydestä. Addressin voi lukea ja halutessasi allekirjoittaa täällä: www.adressit.com/tamperelaisen_paatoimittajan_karri_kannalan_erottava

Ottamatta sen suuremmin kantaa itse työttömyysturvan ja suomalaisen sosiaaliturvan rakenteisiin ja hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilareihin, voimme kuitenkin helposti huomata sangen äärioikeistolaisen, suorastaan fasistisen asenteen huokuvan Kannalan kirjoituksista. Tälläinen mielivaltainen tuomitseminen, absoluuttisen kärjistetyt kannanotot, empatian puute, pelkoperäinen ajattelumalli ja itsekeskeisyys ovat ominaisia piirteitä kaikille kannabisvihaajille, oli kyseessä sitten Karri Kannala tai Asta Tenhunen.

Edellämainitun lisäksi vielä tahallinen, tarkoituksenmukainen asioiden väärinymmärtäminen ja suoranainen älyllinen epärehellisyys ovat hälyttävästi alati kasvavassa suosiossa, ikäänkuin olisimme taantuneet lapsen tasolle. Karri Kannala olikin vasta 27 vuotias joten teini-ikään ei ole välimatkaa vielä edes vuosikymmentä. Karrin puolustukseksi voitaneen sanoa että tätä samaa käytäntöä näyttää harrastavan häntä vanhemmatkin mieslapset, niin journalismissa kuin politiikassakin.

Otetaanhan tämä Karri Kannalan blogikirjoitus tähän nyt käsittelyyn. Karrin kirjoitukset näet vahvennettuna lainauksilla ja välittömästi alla seuraa vastakysymykseni Karrille.

”Kannabisongelmasta on puhuttu viimeisen vuoden aikana paljon, mutta koulupoliisinakin toimivan Timo Härkösen tiivistys tilanteesta viime keväänä oli karu: ”Ensimmäistä kertaa yli kymmenvuotisella urallani ollaan tilanteessa, että huumausaineet ovat tulleet lukioikäisten keskuuteen sellaisella voimalla, että virkavallalla, koulun henkilökunnalla ja vanhemmilla on herännyt huoli siitä, tuleeko teistä yhteiskuntakelpoisia ihmisiä.”

Oletko Karri todellakin sitä mieltä että koulupoliisinakin toimivalla Timo Härkösellä on jokin yhteiskuntatieteellinen, esimerkiksi sosiaalipedagoginen ammattipätevyys jotta tämä hänen tiivistyksensä aiheesta on millään tavalla uskottava journalistisen periaatteen mukaan? Olisiko lähdekritiikki paikallaan, kuten Julkisen sanan neuvoston julkaisemassa ”Journalistin ohjeet” -osion kohdassa 12 mainitaan ”Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.”

Onko mielestäsi mahdotonta että koulupoliisinakin toimivan Timo Härkösellä olisi tälläisen tiedon osalta hyötymistarkoitus?

”Sosiaalinen media on kuitenkin ”hyvä” paikka kannabiksen käyttäjille, sillä siellä he masinoivat omaa viestiään aineen terveellisyydestä ja ongelma paisuu. Asiaan pitää viimeistään nyt puuttua tiukasti. ”

Tämä on sangen huolestuttava kohta kannanottoasi. Millä tavalla sosiaaliseen mediaan pitää ”puuttua tiukasti”? Ehdotatko arvostettujen länsimaisten tieteellisien instituutioiden materiaalien sensurointia? Oletko sanan- ja ilmaisun- ja mielipiteenvapautta vastaan? Mikä on Tamperelaisen kanta sananvapauden osalta?

”Kannabiksen käyttäjät ovat Suomessa marginaaliryhmä, valitettavasti räjähdysmäisesti kasvava sellainen. Kannabis on noussut puheenaiheeksi sitä mukaa, kun sen myyntiä on ulkomailla laillistettu. Kannabiksen käyttäjät ovat alkaneet Suomessakin puhua, listata ja perustella sen hyötyjä. Samalla heidän keskuudessaan vahvistuu vääristynyt kuva siitä, että enemmistö ajattelisi heidän kanssaan samoin.”

Miksi se on mielestäsi valitettavaa että kannabiksen käyttö lisääntyy? Onko siihen olemassa muuta perustelua kuin että se asettaa oman jo omaksutun, ideologiselle pohjalle perustetun identiteettisi kriisiin? Tottahan on että enemmistö ei ajattele tämän alati kasvavan vähemmistöryhmän kanssa samoin, mutta se ei oikeuta tätä valtaosaa sortamaan tätä vähemmistöryhmää. Tämä on yksilönvapaus-, itsemääräämisoikeus-, potilasoikeus- ja ihmisoikeuskysymys. Tätä logiikkaa ei myöskään käytetä oikeuskäytännön osalta homoseksuaaleihin, maahanmuuttajiin tai vähemmistönä oleviin uskontoryhmiin.

Tokihan on perusteltua että yksilönvapaus pitää perustua sille että yksilönvapauttaan harjoittavan ei pidä toiminnallaan haitata tai luokata toisien vastaavia yksilönvapauksia. Kannabiksen käytön osalta tätä toisien yksilönvapauksia luokkaavia vaikutuksia ei olla kyetty näyttämään toteen ja jo laillistetuilla alueilla näyttö puhuu pikemminkin sitä vastaan. Todistetaakka tälläisestä on aina syyttäjällä tai kiellon asettajalla.

”Näin käy erityisen helposti, kun samanhenkiset ihmiset jakavat ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa. Keskustelupalstoilta voi bongata useita asiallisia ja perusteluja mielipiteitä kannabiksen hyödyistä. Kannattajien kannalta ne valitettavasti hautautuvat siihen valtavaan nimimerkkien takaa tulevaan asiattomaan huuteluun. Silti keskustelupalstoille eksyvistä nuorista tulee olla huolissaan. Poliisi on jatkuvasti julkaissut kuvia kannabisviljelmistä, joita paljastuu Pirkanmaalla yhä enemmän. ”

Huomaan että sivustoillasi voidaan ilmoittaa asiaton kommentti. Harmi vain ettei alkuperäistä herra päätoimittajan blogikirjoitusta voinut ilmoittaa asiattomaksi.

”Käyttäjien perustelut aineen hyödyistä tuntuvat yhä älyttömimmiltä, kun kuuntelee tuoreita sosiaali- ja terveysviranomaisten kommentteja: kannabiksen, tai ainakin osittain sen takia hoitoon hakeutuvien määrä kasvaa jatkuvasti. Poliisin huoli siitä, että iso osa työelämänkynnyksellä olevasta sukupolvesta ei tule edes yhteiskuntakelpoiseksi, on karu fakta.”

Noniin! Vihdoin siteeraat sentään jotain ammatillista pätevyyttä omaavaa tahoa! Hienoa Karri! 10 pistettä ja papukaijan merkki! Harmi vain että tuo lainaus oli kovin puutteellinen. Se, että sekakäyttäjät hakeutuvat hoitoon on hyvä asia, ja toivomme että he saavat elämänsä takaisin raiteilleen. Moderni lääketiede ja yhteiskuntatiede ei tue tätä mainitsemaasi ”faktaa” että kannabis itsessään syrjäyttää tai edes passivoi henkilöä. Syrjäyttävät ja passivoivat vaikutukset tulevat yleisesti yksilön psykososiaalisesta ja sosioekonomisesta statuksesta jota yhteiskunta itse heikentää reagoidessaan yksilön kannabiksen käyttöön. Toimivaa, tervettä ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa ei rakenneta pystyttämällä muureja.

Poliisilla on aina erilaisia huolia, mutta miksi poliisin huolet olisi eriarvoisia minkään muun ammattikunnan huolista, silloin kun huoli yhteiskuntapoliittisista tai kansanterveydellisistä asioista ei ole poliisin tehtävä?

Poliisilaki 7.4.1995/493

1 Luku – Yleiset säädökset

”Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen.

Poliisi toimii turvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä alueella olevien yhteisöjen ja alueen asukkaiden kanssa. (19.1.2001/21)

Kiitos ja kuittaus. Koitahan nyt ryhdistäytyä ja keskustella asioista niinkuin aikuisen miehen pitäisi, Karri Kannala.

-Asianomistaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *