Mice, mies 33 vuotta, Oulu

Mice, mies 33 vuotta, Oulu

Advertisement

Sen sijaan, että keskityttäisiin vain fyysisten oireiden helpottamiseen, on hyvä kerrankin katsoa syitä. Kannabiksessa on tunnetusti mm. tulehdusta estäviä sekä immuunireseptoreita aktivoivia molekyylejä, jolloin se toimii mainiosti sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Koska lääkekannabista saa sivistyneissä maissa vaikkapa unensaantiin, olisi hyvin suotavaa että ihmiset saisivat itse kokeilla mihin kaikkeen siitä olisi apua. Koska ihmisten solusymbioosit ovat hyvinkin yksilöllisiä, ei voida sanoa että mikä toimii itselle, muilla olisi identtiset vaikutukset.

Näin lääke-yhteydessä on hyvä mustaa myös henkiset aspektit, eli omalla kohdalla suurimmat avut kannabiksen kohdalla ovat ilmenneet juurikin mielen ja ajatusten kehityksen saralla. Kun istuu kaveriporukassa kuunnellen hyvää musiikkia ja keskustellen kaikesta taivaan ja maan välillä, sen terapeuttista vaikutusta ei voine korvata millään muulla substanssilla tai hoitokeinolla.

Aiemmin hyvin sulkeutuneesta ja ujosta reppanasta on ajan myötä hioutunut sosiaalinen ja aktivismin saralla tuottelias ihminen, jonka pelot on selätetty ja maailmankuvan laajentumisen myötä ei ole mitään ongelmaa vain nakata reppua olalle ja lähteä maailmaa kiertämään.

Ehkä suurin muutos on tapahtunut koulussa aikansa kuolleena maanneen uteliaisuuden herääminen kaikkea uutta kohtaan. Kuitenkin meillä jokaisella on jokin informaatiohajatelma, jota muut eivät ole tulleet koskaan ajatelleeksi. Onnellisuuden huippuihin lukeutuu ne hetket, kun joskus istuu iltaa katselemalla päräyttävää dokkaria pienen pilven säestämänä.

Ehkä se suurin fobioiden aihe vastustajilla on se tuntemattoman pelko, joista pääsee yli vain kohtaamalla ne. Ei sillä etteikö pelkureita saisi olla maailmassa, mutta kun on omakohtaista kokemusta eri elämäntilanteista ja näkemyksistä, paljon mieluummin ottaa sen ”suvakin” roolin.

Elikkä lyhestä virsi kaunis, näitä mielen koukeroita ei voi nykyteknologian avulla mitata, joten kaikenlaiset subjektiiviset näkemykset ja kokemukset kannabiksen kohdalla ovat vielä aikansa henkilökohtaisia mittaamattomia asioita. Ehkä se tärkein juttu aiheen tiimoilla on, että psykologiset hyödyt kannattaa ennenkaikkea huomioida kun muodostaa mielessään kuvan lääkekannabiksesta. Terve sielu terveessä ruumiissa ja toisinpäin!

Rambo4200 tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Tuomas Karhusen rakentama Indica-lennätinaparaatti vastaanottaa suomalaisten lähettämiä sähkeitä, jotka hän sitten morsettaa kaiken kansan luettavaksi.

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!