Lajikkeita

Lajikkeita

Lajikkeita

Koska kaikkien lajikkeiden esittely ei olisi mahdollista, käydään tässä läpi muutamia ns. peruslajikkeita ja klassikoita, joista aloittelevan hampuusin on hyvä aloittaa. Lisää lajikkeita ja lajiketietoutta löytää lajiketietokannoista

Afghan
Eräs indicaklassikko, joka ei kanna perimässään tippaakaan sativaa. Tuuhea ja satoisa kasvi, joka on kuitenkin erittäin voimakkaasti tuoksuva eikä siten kaikkien kasvattajien mieleen. Nopeahko valmistumaan (kukitusaika 50-60 päivää), kukka on erittäin vahvaa ja jumittavaa. Saatavuus: mm. Nirvana.
Blueberry
Paljolti värinsä ansiosta maineeseen noussut indicavoittoinen lajike. Riittävän alhaisissa kasvatuslämpötiloissa (etenkin pimeään aikaan) Blueberryn lehdet muuttuvat sinivioletin sävyisiksi. Ei kovin satoisa, mutta muuten miellyttävä lajike. Kukkaa pidetään jossain määrin jumittavana, mutta kuitenkin samalla “virikkeellisenä” poltettavana. Saatavuus: mm. Dutch Passion.
Early Pearl
Tämä lajike on klassisen Early Girlin ja Kalifornialaisen ulkosativan risteytys. Se onkin EG:n ohella eräs ensimmäisistä Suomessa menestyksellisesti kasvatetuista ulkolajikkeesta. Ei omaa varsinaista autofloweria, mutta on early. Vaatii kuitenkin pitkän, ainakin 2 kuukauden esikasvatuksen aloittakseen kukintansa ajoissa. Pilvi on melko sativaista ja 200-300cm korkeaksi kasvava kasvi tuottaa sitä runsaasti. Lajike on tunnettu hyvästä homeen siedostaan. Laadukkaita siemeniä myy ainakin Sensi Seeds
G13
Legenda, jonka kohdalla totta ja tarua on enää vaikea erottaa. G13-lajikkeen siemeniä ei ole tiettävästi missään jaossa (eikä G13-uroksia maailmassa yhtään kappaletta), ja nykyään ylipäänsä tarjolla on lähinnä enemmän tai vähemmän hämäriä risteytyksiä muiden lajikkeiden kanssa. G13:n sanotaan olevan Yhdysvaltain hallituksen kehittämä lajike, joka on todella vahva (monien mielestä maailman vahvin) indica ilman vainoharhaisuutta.
Haze
Klassikkosativa, joka vaikuttaa monien nykysativoiden taustoissa. Kukitusaika 60-90 päivää. Sadon määrä ei ole Hazen vahvuus, mutta “haze-pilvi” on kokemisen arvoinen. Haze on periaatteessa puhdas sativa – mikäli tilaat siemenesi esim. Homegrown Fantaseedsiltä – mutta esimerkiksi Nirvanan “Hazessa” on mukana indicaa, jolla on lyhennetty kukitusaikaa ja pyritty suurentamaan satoa.
Jack Herer
The Emperor Wears no Clothes -tarinan luojan ja kannabiksen puolestapuhujan mukaan nimetty, lähes legendaarisen maineen omaava lajike. Hyvissä oloissa satoisa sativainen lajike, jota pidetään yleisesti haastavana kasvattaa. Tarkka ravinteiden suhteen. Hermafroditismia esiintyy jonkin verran. Vaikutuksiltaan sativainen, erittäin vahva ja motivoiva. Makeahko maku.
Lowryder
Lyhyessä ajassa klassikkomaineen saanut, mielipiteet jakava lajike. Lowryder on tarkoitettu pieniin kasvatustiloihin: kasvi on valmistuessaan yleensä 10-50 cm korkea. Lowryder onkin kannabismaailman todellinen miniatyyri, eikä koon vuoksi yleensä puhuta kovinkaan suurista sadoista. Se on kuitenkin paitsi pieni, myös autoflower-lajike, ja siksi saavuttanut jo suosiota myös suomalaisessa ulkokasvatuksessa.
Northern lights
Legendaarinen, palkittu ja vanha lajike. Nopea lajike (40-60 päivää siementen alkuperästä riippuen), joka on erittäin satoisa, usein hajultaan hyvin hallittavissa ja helppo kasvattaa. Alkuperäistä “Norttia” on vaikea/kallis saada – parhaan metsästäjille siemeniä tarjoavat mm. Sensi Seeds ja Sagarmatha seeds (NL #9) – mutta “halpisnortin” siemeniä saa mm. Nirvanalta.
Ruderalis indica
Perusindicaa, joka on tullut tunnetuksi ruderalis-taustansa vuoksi. Kasveista noin neljänneksellä on autoflower-ominaisuus, ja lajike on eräs Suomen oloihin sopivista (ja jopa kukkimana saaduista) harvoista ulkolajikkeista. Helppo ja halpa peruslajike vaikkapa ensimmäisiin ulkokokeiluihin. Saatavuus: Sensi seeds.
Skunk #1
Tuuhea ja helppo lajike, jota on kuitenkin Nortin tapaan vaikea löytää enää “alkuperäisenä”. Tuoksultaan nimensä mukaisesti vahva. Nopeimmat Skunk #1:t (mm. Sensi seeds) kukkivat 45-60 päivässä, mutta sativaisemmat yksilöt voivat viedä 70-80 päivää. Siemeniä on tarjolla Sensin lisäksi mm. Dutch Passionilla ja Nirvanalla. Alkuperäistä skunkkia halajavan sen sijaan kannattaa kokeilla Flying Dutchman:in “The Pure” -nimistä lajiketta.
White Widow
Voimakastuoksuinen ja vahva lajike, joka alunperin oli sativaisempi hybridi – nykyään useimmat White widow -kasvit ovat hyvinkin indicaisia ja poltto jumittavaa. Kasvi on loppuvaiheessa kukintaa valkoisen “sokerihuurteen” peitossa, mistä nimikin juontanee osittain juurensa. Saatavuus: sativaisempi versio mm. Dutch Passion ja High Quality seeds, indicaisempi versio mm. Nirvana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *