Kun Yhdysvallat laillistaa kannabiksen, Suomi vaikenee?

Kun Yhdysvallat laillistaa kannabiksen, Suomi vaikenee?

Tämä on lähitulevaisuutta, vaikka sielläkin eräät tahot sitä vastaa lobbaavat siis alkoholi-,lääke-,vankilateollisuus ja tietenkin ääriuskikset ja huumepoliisi.

No, heidän argumentit on jo aikoja sitten kumottu. Laillistaminen tulee tapahtumaan lähivuosina.

Samaan aikaan Suomessa asiasta ei poliittisella tasolla puhuta, vaan jatketaan kieltolakilinjaa, joka ei toimi.

Suomessa on lähes miljoona kansalaista on kannabista nauttinut ja määrä lisääntyyn vuosittain.  Rangaistustentie on tampattu loppuun, se ei toimi! Poliisien ja verorahojen tuhlausta ei pidä jatkaa.

Nyt poliittiset tahot voisivat tehdä humaanin ja järkevän päätöksen, siis laillistaa kannabis.

Se tuo meille verotuloja,yrityksiä, siis investointeja.

Se myös luo työtä maaseudulle.

Se myös tuo säästöjä reseptilääkeiden kuluihin, koska kannabis on myös oiva ja kehoystävällinen lääke, joka antaa monille ihmisille taas kyvyn elää lähes normaalia elämää. Se siis luo hyvinvointia.

Puhukaa ihmiset ja kertokaa teidän poliittisille edustajille mielipiteenne asiallisesti, kiitos. Eduskunta on laittomuudentien aikoinaan hyväksynyt ja se myös sen muuttaa.

Me kansalaisina voimme pitää asiaa niin kauan pinnalla kun meidät kuullaan! 

Täältä löytyy yhteistiedot: Nykyiset kansanedustajat 

Muistakaa tutustua myös Lääkekannabis esille Suomessa – ryhmään

Democrats become first major party to back pathway to legalizing pot

2 thoughts on “Kun Yhdysvallat laillistaa kannabiksen, Suomi vaikenee?

 1. Se, että tällä hetkellä kannabiksen käyttäjä määritellään/leimataan tuomittavana rikollisena ja melko yleisesti narkomaanina, se on suuri este sille, että kansa ei nouse barrikaadeille (ja se on ollut se suurin syy aina).

  On paljon perheellisiä ihmisiä, jotka ei voi leimautua yhteiskunnassa ns rikollisiksi. Myös työpaikan menettämisen pelkokin on yksi suurista ongelmista ja lukematon määrä muita leimaamisen pelkoon liittyvistä ongelmista. Jos te keksitte sen idean, että miten kannabiksen käyttäjät saataisiin kaduille, kuten vaikka homppelit aikoinaan ilman rikolliseksi tuomituksi tulemisen pelkoa tai yhteiskunnasta vieraantumisen pelkoa, niin sitten ollaan jo 99% saavutettu maali. Uskokaa pois, siitä tämä loputon jarru juontaa. Se on nähty jo 90 luvulta lähtien.

  Koko homman pointti on se, että pitää oivaltaa miten saadaan käyttäjä tuntemaan itsensä ei-rikolliseksi ja yhteiskunnassa tasavertaisesksi kanssaihmiseksi. Silloin voidaan marssia kadulla. Kun eihän monikaan jota syytetään suotta rikolliseksi halua mennä kadulle kävelemään lippu kädessä, että niin olenkin. Hyvin harva siihen viitsii ryhtyä.

  Yksi sattuman mahdollisuus on se, että joku erittäin julkinen henkilö tulee julkisesti kertomaan kannabiksen käytöstään, josta sitten lähtisi pienimuotoinen ketjureaktio. Se voisi vaikuttaa rivikansaan positiivisella tavalla, kun onhan nyt somen aikakausikin ja tieto leviää kuin kulovalkea. Muuta en kyllä itse keksi ja olen miettinyt jo ainakin parikymmentä vuotta.

  Oikeastaan niin kauan kun media leimaa ja syyllistä kannabista ja sen käyttäjiä, nuorisotyöntekijät valistavat ja ohjaavat väärin (+, että ammattitaidottomat ja asiasta tietämättömät toimittajat syöttää tietämättömille satujaan), niin vaikeeta tulee olemaan. Itse olenkin jo luovuttanut ajatuksesta kannabiksen laillisuudesta Suomessa. En vain murehdi enää koko asiaa ja pidä itse sitä laittomana, eikä minua kiinnosta pätkääkään mitä muut ajattelee tai vaikka minut pidätettäisiin. Poltan omaa budia siellä missä huvittaa. Aina. Suosittelen samaa kaikille muillekin. Kasvattakaa omat budinne, omassa kodissanne ja polttakaa ne budinne vaikka eräretkellä, kalassa, frendien kanssa saunaillassa tai kotona jalat sohvalla. Ei pitäis haitata ketään niin kauan, kun ei rahaa sotke mukaan.

  1. Jep, “Se, että tällä hetkellä kannabiksen käyttäjä määritellään/leimataan tuomittavana rikollisena ja melko yleisesti narkomaanina, se on suuri este sille, että kansa ei nouse barrikaadeille (ja se on ollut se suurin syy aina).”.

   Niin kauan kun kannabis on SUomessa laitonta meitä ei oteta vakavasti. Se on helvetin surullista. Itse olisin varmasti yrittäjä jos se olisi Suomessa mahdollista. Monta ideaa mielessä mitään en pääse laillisesti toteuttamaan. Kärsin ja monet muut kärsii myös. Kotimaista hamppua kehiin niille jotka sitä kaipaavat, laillisesti. NIin lääke kuin päihdekäytössä. Minun ja monien muiden bisnesideat hatuvat kunne laillinen hamppu tulee toteen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *